VVOG – Sportlust ’46 > 0-2

Sportlust wint eerste duel zonder publiek van VVOG met 2-0

Een geheel nieuwe ervaring, een verslag maken van een wedstrijd waar je lijfelijk niet aanwezig bent geweest maar aan de hand van de beelden zoals die vertoond werden bij Sport Inside. Het is even schakelen, net zoals dat het geval is voor de spelers van beide teams – voetballen in de derde divisie zaterdag zonder publiek is voor niemand leuk en het is ook niet waarvoor je ooit op dit niveau wilde gaan spelen. De huidige situatie is nu eenmaal zo dat deze maatregel genomen moest worden en het is dan maar goed dat er vrijwilligers zijn die met beeld en geluid de supporters toch, zij het op afstand, aanwezig kunnen laten zijn bij de wedstrijden van hun teams.

Zelf ben ik ook in de ongelukkige omstandigheid dat ik zaterdag niet kon afreizen naar Harderwijk. Heb de wedstrijd dus op de beeldbuis gevolgd en dat was ( en is ) een prima alternatief. Even viel het beeld weg tijdens de wedstrijd ( teveel kijkers waren ingeschakeld en dat konden we niet aan ) maar na dit kleine oponthoud was de match verder prima te volgen. Met de twee verslaggevers, die gevraagd en ongevraagd hun mening ventileerden, was het al met al een bijzondere, prettige en leuke ervaring om eens een wedstrijd aan de buis te volgen terwijl je anders altijd aan de andere kant van de camera zit.

Dan de wedstrijd. Trainer Loenen had even moeten puzzelen, vooral in verdedigend opzicht. Thomas Heideman was geblesseerd en daardoor werd aanvoerder Nick Verhagen in het centrum van de verdediging geposteerd, Aaron Sieders nam op zijn beurt de vrijgekomen plaats van Nick over. Positief was dat spits Mark v.d. Weijden weer op het wedstrijdformulier stond. De spits begon weliswaar op de bank maar het is goed dat v.d. Weijden weer terug is na de zware blessure die hij overhield aan de uitwedstrijd tegen ACV.

Direct vanaf het begin van de wedstrijd zette Sportlust de gastheren zwaar onder druk. De ene aanval was nog niet afgeslagen of de rood witten ( spelend in het blauw ) zette de volgende actie al weer op. Sportlust gunde VVOG geen enkele mogelijkheid om voetballend van eigen helft af te komen waardoor de thuisploeg al snel verzandde in de lange bal. De lange bal van VVOG was makkelijk te verdedigen door de Woerdenaren en zodoende was het Sportlust die de duidelijk bovenliggende partij was. Het enige wat Sportlust te verwijten viel in het eerste half uur was dat ze zich niet beloonde met doelpunten, iets wat zeker had gekund gelet op het grote aantal kansen wat men kreeg. Zakaria Issarti, Quincy Arends, Mo Bendadi en Aaron Sieders kregen goede mogelijkheden om de score te openen maar lieten dat achterwege. De grootste kans kwam er voor aanvoerder Nick Verhagen. Zelf zette hij een goede 1-2 combinatie op en wist alleen op doelman Eppink af te gaan. Natuurlijk had hij zelf moeten afdrukken maar hij besloot om de bal af te leggen naar de mee opgekomen Bendadi en voordat deze aan de bal kon komen zat er een Harderwijkse verdediger tussen waarmee de uitgelezen kans om zeep werd geholpen. Toch kwam Sportlust nog voor de thee op een voorsprong. In de 36e minuut werd de bal voor de zoveelste keer in de zestien van VVOG gebracht, de bal viel voor de voeten van Arends die het speeltuig keurig teruglegde op de vrijstaande Bendadi. De aanvaller bedacht zich geen seconde en plaatste de bal met een geweldig geplaatst schot in de kruising achter de doelman van VVOG. Een zeer terechte voorsprong voor Sportlust, zij waren heer en meester op het veld en het tegenspel van VVOG was zeer-zeer matig.

De ploeg van afscheid nemende trainer Loenen bleef de aanval zoeken, het wilde graag snel meer afstand nemen en kreeg dit in de 51e minuut ook voor elkaar. Een diepe bal van Sportlust werd matig uitverdedigt door de doelman van VVOG, hij speelde de bal zomaar in de voeten van Marley Berkvens. De middenvelder was net de middenlijn gepasseerd toen hij de bal goed onder controle wist te brengen, hij zag een leeg doel voor zich en wist de bal met een prachtige lob vanaf een meter of 40 voor de tweede keer deze wedstrijd binnen te schieten. Met de wat comfortabeler voorsprong wisten de Woerdenaren dat de buit binnen was. Hoewel Sportlust ook hierna wat (grote) kansen kreeg wisten zij niet meer het net te vinden. Erg was dat niet want het kreeg ook geen kansen tegen, daarvoor was het spel van VVOG veel te pover en hierdoor freewheelde de Woerdense ploeg vrijwel moeiteloos naar het einde van de wedstrijd.

Na de wedstrijd toonde Loenen zich tevreden over het vertoonde spel van zijn ploeg, zeker voor wat betreft de eerste 70 minuten. Wel was hij kritisch over het gebrek aan scorend vermogen vandaag in zijn ploeg. “Als we hier met 6-0 of 7-0 vandaag van het veld afstappen had niemand daar gek van opgekeken”. “We moeten kritisch blijven op ons zelf, ons iedere week weer proberen te verbeteren”.

Sportlust won dus vrij eenvoudig met 2-0 en staat daardoor op een keurige 2e plaats in de ranglijst. Volgende week zaterdag komt HSV Hoek op bezoek in Woerden, vorig jaar werd deze wedstrijd ( ook zonder publiek ) met 2-0 gewonnen door de Zeeuwen. Het is te hopen dat Sportlust de goede lijn kan vasthouden en de gasten deze keer zonder punten in de tas terug laat gaan naar Zeeland.

Aanvang van de wedstrijd Sportlust ’46 – HSV Hoek is 15.00 uur en uiteraard zal Sport Inside aanwezig zijn om de wedstrijd live uit te zenden – hopelijk kan ik dan de wedstrijd weer vanaf de zijlijn volgen. Ik hoop dat iedereen die niet aanwezig mag zijn bij de wedstrijd dit potje weer gaat volgen via onze site.

Verslag en interview van RTV Utrecht https://www.rtvutrecht.nl/sport/3225467/derde-divisie-a-overtuigende-zege-sportlust46-bij-vvog.html

DatumThuisUitUitslag 
     
20-11-2021ACVStaphorst2 – 1 
20-11-2021FC LisseVVSB (zon)2 – 1 
20-11-2021Harkemase BoysAjaxAfgelast 
20-11-2021HoekTer Leede0 – 1 
20-11-2021ODIN 59Goes (zon)4 – 3 
20-11-2021SteDoCoDVS’33 Ermelo3 – 1 
20-11-2021VVOGSportlust ’46 10 – 2 
20-11-2021DOVOBarendrechtAfgelast 
20-11-2021Sparta NijkerkExcelsior’312 – 1 
TeamGP
1FC Lisse1326
2Sportlust ’46 11223
3Sparta Nijkerk1223
4Harkemase Boys1221
5Excelsior’311220
6DVS’33 Ermelo1220
7Staphorst1319
8Ter Leede1318
9SteDoCo1117
10ACV1217
11Ajax1216
12Barendrecht1013
13Hoek1112
14ODIN 591212
15DOVO1110
16VVOG1210
17VVSB (zon)119
18Goes (zon)116
Days
Hours
Minutes
Seconds

Sportinside

Sportgala

Draag een sporter voor

Geef hier iemand op