Sportlust 46 – ODIN ’59

Sportlust pakt 1e periodetitel en nestelt zich weer aan de kop van de ranglijst

Na de 3-1 overwinning op Odin ’59 uit Heemskerk moesten de spelers en begeleiders nog enkele minuten wachten op het veld voordat zij het definitieve bericht kregen dat zij een historische periodetitel te pakken hadden. De feestvreugde was groot en met een mooi bedankje aan de supporters zochten de mannen van de Woerdense 3e divisionist de lekkere warme kleedkamer op en genoten zij luidruchtig van de behaalde prestatie.

De eerste wedstrijd na de corona-stop was er meteen één waarin diverse belangen speelde. Ten eerste was daar natuurlijk de strijd om de leiding in de rangschikking maar niet minder belangrijk was ook de strijd om de eerste periodetitel. Het zou een hele rekensom worden want er waren 5 ploegen die voorafgaande aan de wedstrijden nog aanspraak mochten maken op deze titel. Aan het einde van de middag, en na een zinderend slot, waren de Woerdenaren dé spekkoper.

Sportlust begon goed aan de wedstrijd, het zette Odin ’59 direct onder druk en liet daarmee direct zien dat het uit was op een overwinning. Het onder druk zetten leverde in eerste instantie niet echt veel doelrijpe kansen op maar naarmate de tijd vorderde bouwde de ploeg van trainer Patrick Loenen steeds meer aan een overwicht wat zich uiteindelijk moest uitbetalen in goals. Dat gebeurde ook na een kleine dertig minuten, het was Mark v.d. Weijden die de bal binnen de zestienmeter op fantastische wijze wist aan te nemen en het daarop volgende schot verdween prachtig in de linkerbenedenhoek. Eindelijk had Sportlust de zo verdiende voorsprong en het had in de eerste helft nog een grotere voorsprong kunnen nemen als het de kansjes die het kreeg met meer zuiverheid had afgewerkt. In plaats van een grotere voorsprong moest Sportlust een enorme dreun incasseren. In de 42e minuut beoordeelde Bas van Zoest een hoge diepe bal verkeerd in, hij ging compleet onder de bal door waardoor Ahmed Al Madi alleen op keeper Antonioli mocht gaan en de bal bij de tweede paal in het net wist te laten belanden. Een enorme domper voor Sportlust, zo net voor de rust, en het wist dan ook dat het weer op zoek moest gaan naar treffers in de tweede helft.

De tweede helft was een eenzijdig schouwspel, Sportlust de (veel) betere ploeg. Odin ’59 beperkte zich tot verdedigen van het ene punt en zocht alleen met lange, diepe ballen de aanval. De les die Sportlust meenam uit het eerste bedrijf was dat het alert moest blijven voor de counters en dat hadden de Woerdense verdedigers goed in hun oren geknoopt. Sportlust was nadrukkelijk op zoek naar de winnende treffer maar stuitte steeds weer op de blauw-gele muur die opgetrokken werd voor de eigen goal, kreeg Sportlust dan toch eens een kans dan was de doelman van Odin ’59 vaak het eindstation. Enkele keren was de thuisploeg dichtbij een score maar de Rood-Witten wisten vooralsnog het net niet te vinden. Het duurde tot aan de 80e minuut voordat de toeschouwers eindelijk weer eens konden juichen. Het was de zeer goed spelende Mo Bendadi die de bal in het strafschopgebied goed op de pantoffel nam en de bevrijdende voorsprong voor Sportlust verzorgde. Niet veel later werd dezelfde Bendadi gewisseld, Rik Wils kwam in zijn plaats en bijna had Wils bij zijn eerste balcontact opnieuw de score verhoogd – jammer genoeg belandde de bal uit een halve omhaal op de paal en stuiterde het speeltuig weer het veld in. Toch zorgde de Sportlustspelers nog voor een heerlijk toetje, in de 89e minuut was het nieuwkomer Fouad Belarbi die in het vijandige strafschopgebied werd aangespeeld – de nieuwkomer speelde zichzelf mooi vrij en kon ongehinderd de 3-1 binnen pegelen. Een doelpunt wat achteraf bezien enorm belangrijk was want na het laatste fluitsignaal van de dienstdoende arbiter, en na enkele minuten wachttijd op het veld, bleek de 3-1 overwinning dus voldoende te zijn voor het binnen halen van de 1e periodetitel en kon het feest beginnen.

Nu Sportlust al verzekerd is van een (mogelijke) verlenging van het seizoen zal het niet op zijn lauweren gaan rusten. Trainer Loenen zal zijn ploeg blijven pushen om te gaan voor het uiteindelijk doel n.l. Kampioen worden. De weg is nog zeer lang ( nog 20 wedstrijden ) maar de eerste slag is gewonnen en nu gaan ze door voor de volgende slagen die nog te wachten staan, te beginnen bij volgende week. Dan speelt Sportlust een uitwedstrijd bij vv Dovo in Veenendaal, aanvang van die wedstrijd is 15.00 uur.