vv Goes – Sportlust ’46 >> 14-08-2021 > 1e competitie 3e Divisie

vv Goes – Sportlust’46: puntverlies of een gewonnen punt ?

In en tegen Goes heeft Sportlust ’46 bij de seizoensopening een gelijkspel behaald. De verwachtingen waren hoog gespannen maar gezien het verloop van de wedstrijd was het 0-0 gelijkspel wellicht het hoogst haalbare. Spreken we van puntverlies of moeten we het beschouwen als een gewonnen punt ? daarover liepen de meningen na de wedstrijd nogal uiteen, zeker is dat de uitwedstrijd niet werd verloren en dat het eerste punt op het conto van Sportlust ’46 kon worden bijgeschreven.

De start van de wedstrijd verliep erg rommelig, het was duidelijk te zien dat  beide ploegen met de nodige druk op het veld stonden. Zowel vv Goes als Sportlust leed veel balverlies en dat kwam het kijkspel niet ten goede. Het eerste hoogtepunt was er in de 10e minuut en bleek later ook zeer bepalend voor de rest van de wedstrijd. De spits van vv Goes ( Hage ) werd in de diepte weggestuurd en het was Floris Mulder die ten koste van een overtreding het gevaar afwendde. De arbiter van dienst restte echter niets anders dan Mulder de rode kaart te tonen en vv Goes een vrije trap op de rand zestien toe te kennen. Een enorme domper voor de bezoekers, het moest zeker nog 80 minuten met een man minder gaan spelen en het moest ook nog eens de vrije trap overleven. De bal uit de vrije trap belandde boven doelman Antonioli op de lat en daarmee was de eerste grote kans voor vv Goes verkeken. In het restant van de eerste helft zakte Sportlust terug op eigen helft en omdat vv Goes op een te laag tempo de aanval zocht konden de Woerdenaren vrij simpel overeind blijven. Af en toe kwam Sportlust met een counter eruit maar grote kansen kwamen daar niet uit voort en werd de thee met een 0-0 stand opgezocht.

In de tweede helft bleek al snel dat vv Goes veel sneller ging spelen en Sportlust meer en meer onder druk ging zetten. Uit de vele aanvallen van Goes kwamen ook grote kansen, nogmaals belandde dat bal op de lat ditmaal uit een kopbal van spits Hage die compleet vrij stond voor de doelman van Sportlust. Doordat het spel nu veel sneller was en omdat vv Goes vol op de aanval speelde kreeg Sportlust ook steeds meer kansen om uit te breken. Zo waren v.d. Weiden en Jansen dicht bij een treffer maar de gevaarlijkste ploeg bleef toch vv Goes. Tot aan de 80e minuut, vv Goes ging toch wat voorzichter spelen en het was Sportlust wat uit de schulp kroop. Uit een corner van Wessel Meiering kreeg Quincy Arends de bal perfect op het hoofd en leek hij de bal binnen te kunnen koppen, het was echter de doelman van vv goes die met een fantastische redding de bal uit het doel wist te houden en zo de thuisploeg voor een achterstand wist te behoeden. vv Goes kreeg in de toegekende blessuretijd nog 1 maal een niet te missen kans maar door de slechte afwerking van de ingevallen aanvaller van Goes verdween de bal voor het doel van Sportlust langs en wisten de 10 uit Woerden het gelijke spel over de eindstreep heen te trekken.

Gelet op het wedstrijdverloop dus een gewonnen punt maar als we nog terugdenken aan de voorbereiding was er misschien toch wel gerekend op een driepunter. De kop is eraf, het eerste punt is binnen en we gaan ons opmaken voor de wedstrijd tegen titelkandidaat SteDeCo – deze wedstrijd staat voor aanstaande zaterdag op het programma en zal beginnen om 15.00 uur.