Sportlust ’46 – SteDoCo > 21-08-2021

Sportlust wint de eerste thuiswedstrijd van het seizoen met 2-1 van SteDoCo.

In de eerste thuiswedstrijd van het seizoen heeft Sportlust een terechte overwinning behaald tegen SteDoCo, de manschappen van trainer Patrick Loenen stapte met een 2-1 eindstand van het veld en zagen zichzelf na de wedstrijd op de bovenste plaats van de ranglijst staan. Deze stand is natuurlijk wel enigszins vertekend omdat Sportlust al 2 wedstrijden heeft gespeeld maar toch.. voorlopig zijn de Woerdenaren koplopen en hebben ze in twee wedstrijden al vier punten behaald.

SteDoCo geldt als 1 van de titelkandidaten en dat was direct na de aftrap ook wel te zien. Al binnen 30 seconden had de ploeg uit Hoornaar op voorsprong kunnen staan ware het niet dat de vrij opstomende van Wanrooij de bal keihard tegen de onderkant van de lat schoot in plaats van in het net en dus werd Sportlust bruut wakker geschud. Na deze wervelende opening was het Sportlust wat de controle pakte over de wedstrijd en begon te bouwen aan een licht veldoverwicht. In eerste instantie bleef dit zonder resultaat maar de thuisploeg kwam wel steeds beter in de wedstrijd en SteDoCo moest zich neerleggen bij snelle uitbraken in de counter waarbij zij ook niet echt voor gevaar konden zorgen. De eerste echte grote kans was voor Mark v.d. Weijden, de spits werd goed weggestuurd vanaf het middenveld en kwam oog in oog te staan met de SteDoCo doelman maar deze wist redding te brengen. Hoe anders was dat 2 minuten later, Sportlust mocht een hoekschop nemen en het was v.d. Weijden die daaruit het een kopbal de score wist te openen. Opluchting bij Sportlust en voor SteDoCo betekende de achterstand dat zij op zoek moesten gaan naar de gelijkmaker. In het restant van de eerste helft lukte het de bezoekers niet om nog gevaarlijk te worden en wist Sportlust eenvoudig de voorsprong mee te nemen naar de thee.

In het tweede bedrijf schroefde SteDoCo het tempo omhoog en kon het Sportlust enigszins terugdringen. In eerste instantie leverde dit nog geen gevaar op maar toen de klok op de 60 minuten sprong was het SteDoCo dat een snelle aanval wist op te zetten. De bal werd vanaf de rechterzijde teruggelegd op de zestienmeter lijn waar Touré geheel vrijstaand klaar stond om af te ronden en de 1-1 op het scorebord te zetten. Even was Sportlust van slag maar al snel konden de Woerdenaren het spel weer bepalen en SteDoCo de wil op te leggen. In de 68e minuut kwam nieuwkomer Quincy Arends in het veld voor de moegestreden Wessel Meiring en de wissel pakte binnen enkele minuten geweldig uit. Arends werd met de rug naar de goal op randje 16 aangespeeld vanuit het middenveld. De grote spits won het directe duel, draaide zich mooi vrij en schoot op fantastische wijze de 2e treffer van Sportlust binnen. Groot was de vreugde maar de mannen van Patrick Loenen moesten de zege nog wel binnen zien te halen, dat lukte tenslotte mede doordat de thuisploeg er enorm hard voor werkte en de bezoekers nauwelijks kansen toestond. Arends had in de slotfase de overwinning nog groter kunnen laten uitpakken maar zijn inzet alleen voor de SteDoCo doelman verdween enigszins onbeholpen hard en hoog over de Hoornaarse doel.

Na het laatste fluitsignaal van arbiter Dochterom kon Sportlust het applaus en gejuich van het thuispubliek in ontvangst nemen en werd er in de kleedkamer een feestje gevierd.

Volgende week brengt Sportlust een bezoek aan VVSB in Noordwijkerhout, deze wedstrijd begint om 18.00 uur.