Sportlust ’46 – VV Barendrecht > 18-09-2021

Sportlust speelt met 2-2 gelijk tegen hekkensluiter Barendrecht.

Sportlust begon de wedstrijd tegen hekkensluiter Barendrecht als koploper van de 3e divisie maar na een zeer rommelig verlopen wedstrijd wisten de mannen van Patrick Loenen maar 1 punt aan het totaal toe te voegen en gaven daarmee de bovenste plaats weg aan Sparta Nijkerk.

Sportlust begon goed aan de wedstrijd, het legde de tegenstander haar wil op en zocht nadrukkelijk naar de openingstreffer. Dat deze ook viel was niet verrassend, Barendrecht leek in het eerste kwartier een ware speelbal van Sportlust en de bezoekers werden alle kanten opgestuurd. Sportlust was de bovenliggende partij en kwam net binnen het kwartier op een verdiende voorsprong. Vanaf het middenveld werd de bal achter de verdediging van Barendrecht en het was Mark v.d. Weijden die de bal op juiste waarde inschatte. De spits van Sportlust werd echter door doelman Verkerk (ex spelers van Sportlust) van Barendrecht onderuit gelopen en arbiter Kuijntjes wees resoluut naar de penaltystip. Een dergelijke kans laat v.d. Weijden niet voorbij gaan en hij wist met een loepzuivere schuiver de 1-0 voorsprong aantekenen. Het vreemde was echter dat de gastheren na deze voorsprong het spel uit handen gaven en Barendrecht kroop langzaam uit hun schulp. De ruimtes op het middenveld werden steeds groter en het was Jongman die daar steeds meer gebruik van wist te maken en Barendrecht de juiste kant op kon laten voetballen. In eerste instantie leverde dat geen gevaar op maar bij de eerste de beste doelpoging was het dan wel raak. Het was Jongman die op het middenveld genoeg tijd en ruimte kreeg om aan te leggen voor een schot. Vanaf een meter of 20 schoot de middenvelder de bal over de mistastende doelman Antonioli in het doel, de bal werd onderweg nog wel even van richting veranderd maar het doelpunt was van een wonderbaarlijke schoonheid. Sportlust moest even slikken maar voordat men goed en wel bekomen was lag de tweede treffer van Barendrecht al achter de Woerdense doelman. Een aanval opgezet vanaf het middenveld werd prima uitgespeeld ( wellicht met een luchtje van buitenspel ??? ) en het was Bakour die de treffer op zijn naam schreef. Sportlust moest op jacht maar tot aan de rust wist het geen kans meer te creëren.

De rust duurde extreem lang, een assistent scheidsrechter bleek te geblesseerd te zijn om door te kunnen gaan ( was dat ook niet de man die de buitenspelpositie bij de 2e goal van Barendrecht over het hoofd zag ? ) en dus moest er een vervanger voor hem worden opgeroepen. Uiteindelijk na een uur was het arbitrale trio weer compleet en kon het 2e bedrijf worden aangevangen.

Sportlust pakte na de rust de zaken wat anders aan. De inzet was vele malen groter dan voor de thee en Barendrecht kreeg een spervuur aan aanvallen te verwerken. Mark v.d. Weijden had binnen 10 minuten de score weer op gelijke hoogte moéten brengen maar de ander zo trefzekere spits schoot de opgelegde kans langs de verkeerde kant van de paal. Ook Quincy Arends kreeg een mogelijkheid maar wist deze niet te verzilveren. Aan de andere kant was het Barendrecht wat bij tijd en wijlen gevaarlijk kon uitbreken en had het ook zomaar de beslissende 3e treffer moeten maken maar Romano v.d. Stoep schoot alleen voor doelman Antonioli hoog over. Met nog 8 minuten op de klok kwam Sportlust alsnog op gelijke hoogte. Thomas Heideman rukte via de rechterzijde op en probeerde de bal hoog bij de 2e paal in het doelgebied van Barendrecht te brengen. Tot ieders verbazing, niet als laatste Heideman zelf, belandde de bal tegen de binnenkant van de kruising en verdween “het leer” via de rug van doelman Verkerk in het doel. Misschien wat gelukkig maar niet meer dan verdiend vierde Sportlust de gelijkmaker. Niet veel later leek Sportlust alsnog de overwinning te kunnen vieren. Mark v.d. Weijden dook weer eens gevaarlijk op voor de Barendrecht doelman, zijn schot werd nog wel door de goalie geblokt maar Quincy Arends was er als de kippen bij om de bal in tweede instantie alsnog in het doel te schieten. Een luid gejuich verstomde echter nadat de (nieuw aangetreden) assistent had gevlagd voor buitenspel en de goal alsnog werd afgekeurd. Uiteraard werd deze beslissing het gesprek van de dag maar arbiter Kuijntjes (die overigens een zeer warrige wedstrijd floot) verklaarde na bestudering van de camerabeelden na de wedstrijd de juiste beslissing te hebben genomen.

Het zijn drukke weken voor Sportlust, eerst Barendrecht – vervolgens de bekerwedstrijd in Spakenburg tegen IJsselmeervogels om de week af te sluiten tegen het zeer sterk geachte Excelsior ’31 uit Rijssen. Sportlust moet dus vol aan de bak en we hopen u volgende week positieve geluiden te kunnen laten horen uit het Woerdense kamp.