DVS ’33 – Sportlust ’46 > 11-09-2021

Sportlust viert feest in kleedkamer na zwaar bevochten maar dik verdiende zege.

Na de wedstrijd tegen DVS ’33 in Ermelo was het feest in de kleedkamer van Sportlust. De spelers zongen en dansten in de kleedruimte en toonde daarmee hun vreugde na de dik verdiende overwinning. ’s Avonds verscheen op social media hiervan een filmpje en daarmee werd getoond dat de spelers van trainer Patrick Loenen een hecht team vormen en dat zij als geheel strijden en na het binnenhalen van de punten ook met z’n allen de prestatie vieren.

DVS ’33 werd voorafgaand aan de competitie gezien als een van de kanshebbers op de titel. De ploeg uit Ermelo is echter de competitie niet echt goed gestart en de wedstrijd tegen Sportlust was voor hen van groot belang om niet direct af te haken in de top van de rangschikking. Sportlust had zich vorige week tegen Ter Leede al hersteld van de 3-0 nederlaag tegen VVSB door een 2-1 overwinning en de Woerdenaren willen graag ook bovenin mee meedraaien en daarvoor dus een resultaat wel een vereiste.

In het begin van de wedstrijd was het Sportlust dat de gastheren al in de opbouw onder druk probeerde te zetten. Dat lukte goed en DVS ’33 had de grootste moeite om goede aanvallen op te zetten. Goed voorbeeld daarvan was doelman Huiskamp die de bal zo maar in de voeten van Quincy Arends speelde bij het uitverdedigen. De spits van Sportlust wist hiervan niet echt te profiteren en de gastheren kwamen hiermee voor het eerst goed weg. DVS ’33 probeerde zich enigszins te ontdoen van de druk van Sportlust maar wist zich ondanks de aanwezigheid van oud prof Stef Nijland niet één keer in een kansrijke positie te manoeuvreren, steeds weer stond de laatste linie van Sportlust op de juiste plaats om het loerende gevaar te stoppen. In de 21e minuut was het Sportlust die kon juichen, vanuit een voorzet vanaf rechts was het Mark v.d. Weijden die voor zijn directe tegenstander wist te komen en de bal achter doelman Huiskamp in het net te schieten. De voorsprong was terecht en deed de mannen van Loenen duidelijk goed. DVS ’33 moest even herstellen van de uitgedeelde tik maar wist steeds meer de aanval te vinden. De kansen die echter kwamen voor de mannen uit Ermelo werden niet door hun zelf gecreëerd maar deze werden aangeboden door Sportlust. Eerst was het Jordi Balk die in de fout ging ( hij speelde de bal zomaar in de voeten van een DVS aanvaller ) en even later verslikte Thomas Heideman zich in een pass. In beide gevallen wist DVS hier geen goed gevolg aan te geven en wisten de Woerdenaren de aangeboden kansen alsnog onschadelijk te maken.

In de tweede helft zette DVS ’33 direct na het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Veekamp voor een stormloop richting de Sportlust goal. De gastheren waren veel in balbezit maar bij iedere poging om voor de goal van doelman Antonioli was er wel één of meerdere Sportlust spelers die daar een stokje voor wisten te steken en het lukte de Ermeloërs maar niet om gevaarlijk te worden. Aan de andere kant wist Sportlust enkele malen gevaarlijk uit te breken en als de verzorging van de eindpass beter verzorgd had geworden had dit zeker kunnen leiden tot 1, 2 of 3 doelpunten. Door de onzorgvuldigheid in deze uitbraken ( en dus het ontbreken van de doelpunten ) bleef het spannend op het veld waarbij iedereen veel inzet en passie aan de dag moest leggen om het uiteindelijke resultaat over de streep te trekken. Scheidsrechter Veekamp had in het 2e bedrijf zijn handen vol aan het in goede banen leiden van de wedstrijd. De duels werden alsmaar feller en de leidsman moest een aantal malen optreden met de gele kaart in zijn hand. Opvallend hierbij was de knetterharde overtreding van Nijland op Martijn Jansen, dat de oud prof hierbij alleen de gele kaart getoond werd moet voor hem als een opluchting hebben gevoeld. In de laatste 5 minuten van de wedstrijd was het DVS ’33 wat iedere bal hoog en lang het strafschopgebied van Sportlust brachten, maar daar stonden Jordi Balk en Bas van Zoest die heersten in de lucht en steeds weer hun duels wisten te winnen waardoor de alles of niets pogingen van DVS werden geneutraliseerd.

Na het laatste fluitsignaal van arbiter Veekamp klonk er in het Sportlust kamp een luid gejuich, spelers vielen elkaar om de nek en de high fives vlogen over het veld. Na alle felicitaties verplaatste het feest zich naar de kleedkamer van de Woerdenaren waar zoals eerder gemeld een “klein” feestje werd gevierd.

Na de overwinning op DVS ’33 heeft Sportlust de 1e plaats op de rangschikking weer ingenomen ( wel 1 wedstrijd meer gespeeld ) en kan het zich weer een week als koploper laten betitelen. Volgende week zaterdag staat de volgende competitiewedstrijd op het programma, de mannen van Patrick Loenen spelen dan een thuiswedstrijd tegen vv Barendrecht – aanvang van de wedstrijd op sportpark Cromwijck is dan 15.00 uur.

1-09-2021ACVSparta Nijkerk2 – 2 
11-09-2021BarendrechtStaphorst0 – 2 
11-09-2021DVS’33 ErmeloSportlust ’46 10 – 1 
11-09-2021HoekHarkemase Boys2 – 2 
11-09-2021ODIN 59FC Lisse0 – 0 
11-09-2021SteDoCoExcelsior’310 – 0 
11-09-2021DOVOAjax1 – 0 
11-09-2021Ter LeedeGoes (zon)3 – 2 
11-09-2021VVSB (zon)VVOG1 – 1
TeamGP
1Sportlust ’46 1510
2Staphorst48
3VVSB (zon)48
4ACV48
5Sparta Nijkerk48
6Excelsior’3147
7Harkemase Boys46
8Ter Leede46
9SteDoCo45
10DOVO45
11FC Lisse44
12DVS’33 Ermelo44
13Ajax44
14VVOG43
15Hoek43
16Goes (zon)53
17ODIN 5942
18Barendrecht41
Days
Hours
Minutes
Seconds

Sportinside

Sportgala

Draag een sporter voor

Geef hier iemand op