Sportlust ’46 – H.V. & C.V.

Een zoete én een wrange nasmaak bij laatste wedstrijd van het seizoen

In de laatste wedstrijd van Sportlust in het seizoen 23-24 heeft Sportlust een klinkende 5-1 overwinning behaald tegen Quick uit Den Haag. Aan de wedstrijd houdt Sportlust een zoete én een wrange nasmaak over, de zoete variant is er omdat het vertoonde spel van hoog niveau was en omdat 4 van de 5 goals gescoord werden door vertrekkende spelers. De wrange variant stak pas na de wedstrijd de kop op, door het gelijke spel van TEC uit Tiel eindigde de Woerdenaren op een gedeelde vierde plaats in de eindrangschikking maar omdat TEC een beter doelgemiddelde heeft mogen zij naar de nacompetitie voor promotie en is het voor Sportlust direct einde seizoen.

Snelle voorsprong.

Sportlust begon de wedstrijd tegen Quick vol overgave, wilde het nog een prijsje pakken dan moést er gewonnen worden en het pakte de zaken dan ook energiek aan. Al in de 8e minuut van de wedstrijd kwamen de Woerdenaren op een 1-0 voorsprong door een mooi doelpunt van de vertrekkende Remco de Weerd. Een start waarvan iedereen had gedroomd en het was voor Quick even schrikken. Tijdens een blessurebehandeling in de 12e minuut staken zij de koppen bij elkaar en besloten om Sportlust wat hoger op het veld al onder druk te gaan zetten. Die spelopvatting maakte het Sportlust steeds lastiger om tot goede aanvallen te komen. Het spel golfde in die fase wel op en neer maar toch was het de thuisploeg die de betere was zonder tot echt grote kansen te komen. Quick wist er niet veel gevaar tegenover te zetten en vertrekkend doelman Antonioli had zeker voor de rust een rustig middagje. In de slotminuut van het eerste bedrijf verdubbelde Sportlust de score. Een goede voorzet van Remco de Weerd werd door Kesley den Haag ( hij blijft de club trouw ) op zeer fraaie wijze binnengeschoten en dus hadden de Woerdenaren een gaatje geslagen.

Snel uitlopen en veel doelpunten.

Even leek het er op dat Sportlust op geheel eigen wijze aan de tweede helft begon, Quick had een licht overwicht en Sportlust speelde slordig maar echt gevaar leverde dat niet op. Aan de andere kant was het de vertrekkende Ahmed al Mahdi die Sportlust weer op het goede spoor wist te krijgen. Met 2 fraaie doelpunten in de 50e en 51e minuut zette hij hoogst persoonlijk Sportlust op een 4-0 voorsprong en was de wedstrijd min of meer gespeeld. Niet veel later krijg al Mahdi opnieuw een grote kans maar hij wist zijn hattrick niet te vervolmaken doordat doelman Zunderdorp een goede redding in petto had. Aan de andere kant moest invaller Dico Koppers een snelle aanval van Quick stoppen – hij deed dat echter door een overtreding te maken binnen de eigen beruchte lijnen en dus mocht de ploeg uit Den Haag aan gaan leggen vanaf de 11 meter stip. Enzo Huntink faalde niet en bracht de stand terug naar 4-1. Sportlust rechtte al snel weer de rug en trok met zeer goed voetbal weer ten aanval. Dit leverde in de 72e minuut opnieuw een goal op. Nu was het invaller en vertrekkend spits Terence Groothusen die wist af te ronden en gaf zichzelf dus ook een mooi afscheid. In de resterende tijd bleef Sportlust de bovenliggende partij en hield de tegenstander eenvoudig in de tang.

Einde carrière Dico Koppers.

Een bijzondere gebeurtenis in de laatste minuut van de wedstrijd, Dico Koppers mocht door een haag van spelers en begeleiders van Sportlust het veld verlaten. Het was de allerlaatste wedstrijd van Koppers die terug kan kijken op een hele mooie voetbalcarrière en het afscheid wat hij op het hoofdveld van Sportlust kreeg is dan ook dik en dik verdiend. Dico, het ga je goed !

Niet veel later floot scheidsrechter Tissingh voor het einde van de wedstrijd. Al snel werd duidelijk dat TEC het benodigde laatste puntje had binnengesleept en zich dus kan gaan opmaken voor de nacompetitie.

Wrange nasmaak:

Voor Sportlust eindigde het seizoen 2023-2024 dus abrupt en dat gaf trainer Jochem Twisker toch nog een wrang gevoel. “We missen de nacompetitie nu op doelsaldo, ik vind dat heel jammer maar het zegt ook genoeg over ons totale seizoen” aldus de vertrekkende coach.

Afscheid:

Direct na de wedstrijd zette voorzitter Topsport Commissie en oud voorzitter van Sportlust ’46 Jan van den Heuvel de vertrekkende spelers en stafleden voor het overvolle terras nog even in het zonnetje. Hij bedankte iedereen voor zijn inzet en betrokkenheid bij de club en zij kregen daarvoor een welgemeend applaus. Nadat iedereen was omgekleed werd iedereen in het nieuwe sponsorhome ontvangen en daar werd onder het genot van een hapje en een drankje dan echt het seizoen afgesloten.

Met de blik op volgend seizoen:

Nu de zomerstop is aangebroken gaat Sport Inside zich richten op het komende seizoen. In de komende weken zal er door ons de mini serie “Met de blik op volgend seizoen” uitgebracht gaan worden. In zeven afleveringen zullen de plannen van technisch manager Patrick Loenen bekend gemaakt gaan worden en zullen alle nieuwe selectiespelers en stafleden in interviews aan u voorgesteld worden. Houdt hiervoor onze site en de diverse media in de gaten, op deze manier kunt u dan geheel voorbereid samen met ons gaan uitkijken naar het nieuwe seizoen.

Dank:

Het team van Sport Inside bedankt al haar sponsoren en donateurs voor de steun die we van hen krijgen, zonder deze steun is het niet mogelijk om alle wedstrijden van Sportlust in beeld en geluid bij u in de huiskamer te krijgen. Verder willen we iedereen bedanken voor de positieve reacties die we hebben mogen ontvangen, we doen het graag ! en we hopen dat we door onze bijdrage iedereen betrokken kunnen houden bij onze mooie club Sportlust.

De Top 3 is al bekend maar de definitieve uitslag kan elders nog wijzigen.

Stuur de naam van uw Man of The Match naar info@sportinside.tv  dit kan nog tot maandagavond 18.00 uur.