Sport Inside Sportgala Woerden succesvol geweest

In de theaterzaal van Het Klooster zijn vrijdag tijdens het Woerdense Sportgala de sportman en -vrouw van het jaar uitgeroepen. Na enkele jaren afwezigheid is de verkiezing door de mannen van Sport Insite nieuw leven ingeblazen. 

 

Simon den Braber ontving de titel sportman van het jaar. De triatleet wist dit jaar Nederlands kampioen te worden met de vereniging Rogelli/Trimates. Daarnaast wist hij ook de Woerdense stadstriatlon te winnen, maar het had weinig gescheeld of hij had daar niet aan mee mogen doen. De Woerdenaar was zich namelijk vergeten in te schrijven, maar de organisatie streek met de hand over het hart en liet hem toch toe. 

 

Spakenburg

Nick Verhagen werd, nog voordat de uitslag bekend werd gemaakt, gevraagd naar zijn voetbalprestaties bij Spakenburg van het afgelopen jaar. Met de club bereikte hij de halve finale van het KNVB-bekertoernooi.

 

Ook Niek Dekker was genomineerd. Hij kwam bij de Singeloop als eerste over de finish.

 

Floortje Mackaij mag zich een jaar lang sportvrouw van het jaar noemen. Vanuit Spanje liet de wielrenster van Movistar weten vereerd te zijn met haar verkiezing. In 2016 ontving ze bij de laatste editie van het sportgala ook al eens de titel en het haar ervoor was ze sporttalent van het jaar. In de categorie sportvrouw waren ook Veerle van Munster en Serena van Ramele genomineerd.  

 

De avond werd door Peter Snijders aan elkaar gepraat en tussendoor waren er optredens zangeres Daantje van den Broek en van een dansgroep van Saskia’s dansschool. Van alle genomineerden was een filmpje gemaakt waarin ze zich voorstelden. Mooi waren de beelden van Floris Otto die werd verkozen tot sporttalent van het jaar. Te zien was hoe de jonge wielrenner tijdens het Nederlands Kampioenschap zijn wiel net wat eerder dan zijn concurrent over de finishlijn drukte.  

 

Elke avond op de club
Sportlust ‘46 werd verkozen tot sportvereniging van het jaar. Ex-voorzitter Jan van den Heuvel nam de prijs in ontvangst, waarna hem gevraagd werd of hij het na zo’n lange periode niet ging missen. “Maar dat valt reuze mee, want ik ben nog elke avond op de club”, was zijn gevatte antwoord. Iet Schouten van VTC Woerden werd verkozen tot sportvrijwilliger van het jaar.

 

Nik Mandemakers

Days
Hours
Minutes
Seconds

Sportinside

Sportgala

Draag een sporter voor

Geef hier iemand op