OJC Rosmalen – Sportlust ’46 ( 1e ronde KNVB Beker)

Sportlust plaatst zich via een 2-1 overwinning voor de 2e kwalificatieronde KNVB beker.

Op de dag dat het KNMI in de Bilt een hittegolf vaststelde moest Sportlust ’46 het seizoen openen met een wedstrijd in de eerste kwalificatieronde voor de KNVB beker. De Woerdense derde divisionist namen het in Rosmalen op tegen de plaatselijke OJC wat afgelopen seizoen promoveerde naar de 3e divisie zondag. Op het prachtige complex van OJC was het drukkend heet en het aanwezige publiek zocht een plekje in de schaduw van de tribune op terwijl de spelers zich in het zweet moesten werken in de brandende zon.

Sportlust startte heel goed aan de wedstrijd, het zette druk op de thuisploeg en het wist daarmee de wedstrijd direct te dicteren. Al in de eerste 10 minuten leverde dat een aantal grote kansen op maar met name Remco de Weerd liet deze onbenut. Ook al snel werd het duidelijk dat de OJC doelman niet vol vertrouwen tussen de palen stond, schoten werden vaak in twee of drie instanties gepakt en echte betrouwbaarheid straalde de goalie niet uit. Dit was ook Marley Berkvens opgevallen en hij schoot in de 12e minuut een “zwabberende bal” op het doel en tot ieders verbazing verdween de bal achter de mistastende doelman in het net. ( 0-1 ) Een mooie opsteker voor de ploeg van nieuwe trainer Jochem Twisker. Sportlust ging door met het dominerende spel en legde OJC hún wil op. Het leverde nogal wat kansen op maar het enige wat je de Woerdenaren kon verwijten was het niet afmaken van de kansen. Na de eerste verplichte drinkpauze was Mo Bendadi dicht bij een treffer maar zijn scherp aangesneden vrije trap belandde op de lat en daarmee zochten beide ploegen met een 0-1 stand de verkoeling van de kleedkamers op voor de rust.

Het tweede bedrijf was amper 3 minuten oud toen het Sportlust wel lukte om de score op te voeren. Uit één van de eerste aanvallen kwam de bal bij Mo Bendadi terecht en hij bezorgde met een prima pass de mee opgekomen Martijn Jansen. Jansen op zijn beurt bedacht zich geen moment, haalde direct uit en zag de bal onder de doelman van OJC door in het net belanden. Een goede start van de 2e helft en het leek er op dat Sportlust definitief zou doorschakelen maar jammer genoeg lukte dat niet echt. De enige die nog dicht bij een doelpunt kwam was Joost Screever, de nieuweling welke overkwam van vv Hoogeveen krulde de bal prachtig langs de OJC goalie maar zag daarna ook dat het speeltuig op de paal belandde en het schot werd dus niet tot doelpunt gepromoveerd.

Naarmate de tijd vorderde was het OJC wat meer en meer de aanval zocht, het sneed een aantal keren door de Woerdense linies heen en kreeg zowaar wat kansen. Uit één van die kansen was het OJC speler Knuiman die net voor de 2e drinkpauze de aansluitingstreffer op zijn naam schreef. Na de drinkpauze gooide OJC alles op de aanval, het leverde wel een paar kansjes op maar Sportlust hield stand. De ploeg van Jochem Twisker had moedig gestreden en het werd duidelijk dat de pijp aan het einde van de wedstrijd aardig leeg was. Het werd duidelijk door OJC onder druk gezet en het wist niet of nauwelijks onder deze druk uit te komen. De grootste kans voor OJC kreeg oud betaald voetbalspeler Brand maar zijn schot belandde naast doelman Antonioli op de paal. Na een paar minuten blessuretijd floot scheidsrechter van Zuilinchem voor de laatste maal en kunnen de Woerdenaren zich op gaan maken voor de loting van de 2e kwalificatieronde die a.s. dinsdagavond plaats zal vinden. De wedstrijden zullen dan op 20 en 21 september op het programma staan.

Aanstaande zaterdag opent Sportlust de competitie met een uitwedstrijd tegen vv Staphorst, op voorhand een moeilijke uitwedstrijd maar met de overwinning tegen OJC in de tas kijken de Woerdenaren met vertrouwen uit naar deze openingswedstrijd.

De wedstrijd in Staphorst heeft een aanvangstijd van 14.30 uur.