Sportlust ’46 – Excelsior ’31

Sportlust ziet koplopers uitlopen na gelijkspel tegen hekkensluiter Excelsior ’31 ( 0-0 )

Zaterdag is Sportlust er niet in geslaagd om in het spoor te blijven bij de koplopers. In de thuiswedstrijd tegen hekkensluiter Excelsior ’31 uit Rijssen strandde de ploeg van Jochem Twisker op slechts een gelijkspel waarbij direct gezegd moet worden dat er zeker in het tweede deel van de eerste helft een overwinning behaald had moeten worden. In dat deel van de wedstrijd kreeg de thuisploeg toch vier of vijf honderd procent kansen maar de Woerdenaren ontbeerde een echte afmaker en daardoor bleef de beginstand tot na het laatste fluitsignaal op het scorebord staan.

Eerherstel.

Beide ploegen hadden na vorige week wel wat goed te maken en dus stond de wedstrijd in het teken van het eerherstel. Sportlust verloor vorige week kansloos van koploper GVVV, het moest het tij dus weer keren en trainers Twisker had de hele week nodig gehad om de neuzen weer dezelfde kant op te krijgen ( wat deels gelukt is ). Excelsior verloor vorige week in de slotminuten thuis van Sparta Nijkerk, het zag trainer Jurjan Wouda ontslagen worden en moest in de strijd tegen degradatie toch echt punten gaan pakken. Eerherstel, dat was dus vooral het doel van beide teams.

Zenuwachtig begin en grote kansen.

Het eerste kwartier van de wedstrijd was duidelijk de nervositeit te merken bij beide ploegen. De aanval werd steeds voorzichtig gezocht en aan beide zijden werden er in de opbouw nogal wat foutjes gemaakt. Excelsior ’31 probeerde Sportlust snel onder druk te zetten en wist met enkele gevaarlijke uitbraken voor gevaar te zorgen maar tot echte kansen kwam het niet. Na dit kwartier kwam Sportlust beter in de wedstrijd, het was echt op zoek naar de juiste manier om de mannen uit Rijssen hun wil op te leggen en het slaagde daar steeds meer in. Excelsior moest steeds verder achteruit en met goed aanvalsspel kwam Sportlust steeds gevaarlijk voor het doel. In deze 30 minuten creëerde Sportlust wel 4 of 5 grote kansen, het was vooral Zakaria Issarti die een uitgelezen kans kreeg om de score te openen maar hij vond in twee instanties steeds weer de doelman van Excelsior ’31 op zijn weg. In die periode had Sportlust zeker 1 of 2 keer kunnen en moeten scoren maar tot ontzetting van alle rood-witte supporters bleef dit uit en dus gingen beide teams met een brilstand aan de thee.

Tweede helft minder goed voetbal.

Na de rust probeerde Sportlust de lijn door te trekken die zij waren ingeslagen voor de thee maar Excelsior ’31 stond verdedigend goed en voor de thuisploeg werd het steeds moeilijker om met goed voetbal doorheen te komen. Aan de andere kant mocht de thuisploeg ook zijn verdediging niet te veel open gooien want de gasten loerden op de counter en het kon daar af en toe goed gevaarlijk mee worden. In vergelijking met vorige week bleef de laatste linie van Sportlust nu wel geconcentreerd spelen maar het zag ook dat het aanvallende spel naar mate de tijd vorderde steeds minder en minder werd. Even was er een opleving op sportpark Cromwijck toen de mee opgekomen Sanny Monteiro wist door te breken en de bal uiteindelijk in het net achter de doelman van Excelsior ’31 verdween, het feestje werd echter verstoord door een vlaggende assistent die buitenspel had geconstateerd. Het bleef vanwege de 0-0 stand tot het eind aan spannend, zelf doelman Antonioli moest in de laatste minuut nog redding brengen bij een inzet van Excelsior ’31. Hij deed dit overigens prima en mede daardoor eindigde de wedstrijd zoals deze was begonnen.

Teleurgesteld in resultaat, tevreden over spelopvatting.

Na de wedstrijd verklaarde trainer Twisker dat hij teleurgesteld was over het resultaat maar het vertoonde spel, met name het spel in de eerste helft, stemde dan wel weer tot tevredenheid. “We zitten nu gewoon in een lastige situatie”, aldus Twisker. “Na de dreun van vorige week en het ontbreken van bepalende spelers in scorend opzicht moeten we hard werken voor de overwinning, dat hebben we vandaag wel gedaan maar hadden geen geluk bij het afronden van de kansen”. Een klein beetje eerherstel was er dus wel voor beide ploegen als had Sportlust zich meer kunnen belonen door één van de kansen te benutten.

Lastige uitwedstrijd.

Volgende week zaterdag gaat Sportlust een lastige uitwedstrijd tegemoet, het speelt dan op Zeeuws Vlaanderen tegen de HSV Hoek. Hoek uit is eigenlijk altijd een moeilijke wedstrijd, de Zeeuwen staan bekend om hun onverzettelijkheid en beschikken “gewoon” over een goede ploeg. De wedstrijd in Zeeland begint zaterdag om 14.30 uur en Sportlust zal dan van goeden huize moeten komen om er een resultaat te halen waarbij het eerherstel weer wat opgevijzeld kan worden.