GVVV – Sportlust ’46

Sportlust wordt vernederd door GVVV in topper.

Topper 3e divisie zaterdag.

Zaterdag stond er een heuse topper op het programma. De nummer 1, GVVV, speelde een thuiswedstrijd tegen de nummer 2, Sportlust. De gastheren uit Veenendaal haalde vernietigend uit tegen de runner-up en vernederde de ploeg uit Woerden met een 6-0 overwinning. Voorafgaand aan de topper waren de verwachtingen bij de Woerdenaren wellicht heel hoog maar het vertoonde spel van de mannen van Jochem Twisker was ver onder het niveau van de 3e divisie en dus zochten de spelers uit Woerden met het schaamrood op de kaken na de wedstrijd de spelersbus op.

Zware blessure.

In het begin van de wedstrijd hielden beide ploegen elkaar goed in evenwicht, het was zelfs Sportlust dat het eerste kansje kreeg. Meiring, deze week nog ziek afgehaakt op de training, wist echter de bal niet over de uitlopende doelman van GVVV te prikken. Aan de andere kant was het de thuisploeg die vanuit een goed lopende aanval de eerste kans kreeg maar de bal werd vanuit het centrum langs de goal van Antonioli geschoven. In de eerste 18 minuten dus een wedstrijd in balans waarbij beide ploegen de nodige fouten maakten maar daar (nog) geen averij door opliepen. In de 18e minuut een heel vervelend voorval; Mo Bendadi leek na een verkeerde pass van GVVV uit te kunnen breken richting het doel van de gastheren maar hij kwam verkeerd terecht of verstapte zich dus danig dat hij vermoedelijk zijn hamstrings scheurde en het veld per brancard moest verlaten. Sportlust was duidelijk aangeslagen al zou trainer Twisker na de wedstrijd bij radio M Utrecht verklaren dat het verloop van de wedstrijd na de blessure hiermee helemaal niets had te maken. Opvallend was wel dat GVVV binnen 8 minuten de wedstrijd ogenschijnlijk al besliste. In 8 minuten scoorde de thuisploeg driemaal (  20 Latif , 24 Berrio, 28. Latif ) waarbij opviel dat de anders zo solide verdediging van de Woerdenaren werkelijk 3x verschrikkelijk stond te schutteren. Sportlust werd dus feitelijk in 8 minuten in de touwen geslagen en het wist hierna nimmer meer uit de spreekwoordelijk touwen te komen. Ondanks het inbrengen van een aantal wisselspelers ( Checkley voor Bendadi, Den Haag voor Janssen en de Weerd voor Screever ) wist de ploeg uit Woerden nimmer het spelpeil dusdanig te verhogen dat het nog enigszins uitzicht hield op een betere uitslag.

GVVV maakt vernedering compleet.

Waarschijnlijk heeft trainer Twisker zijn hart gelucht in de kleedkamer en zijn er in de rust harde woorden gevallen, dat was echter niet direct terug te zien in de tweede helft. Met Heideman in de ploeg in plaats van Meiring ging Sportlust voorzichtig op zoek naar een ere treffer maar het was GVVV wat al weer snel tot scoren kon komen nadat er weer enorme ruimtes werden weggegeven in de laatste linie. In de 53e minuut was het wederom Berrio die doelman Antonioli wederom kon passeren. Sportlust kon ook in het tweede bedrijf geen enkele keer aanspraak maken op een gevaarlijke aanval. De voorwaartsen waren maar moeilijk bereikbaar en als dat al eens lukte dan waren de acties te doorzichtig en wist de GVVV verdediging de pogingen al vroegtijdig af te breken. Aan de andere zijde had GVVV nog genoeg aan twee momenten om de vernedering te completeren. In de 73e minuut kon invaller Spies inkoppen bij een cornerbal waarbij hij helemaal vrij stond bij de tweede paal en in de 88e minuut was het een andere invaller ( Veenhof ) die het halve dozijn doelpunten wist vol te maken.

Derde divisie onwaardig.

Na afloop van de wedstrijd kwam trainer Twisker voor de microfoon van Radio M Utrecht tot de conclusie dat zijn team een derde divisie onwaardige prestatie had neergezet. Hij verweet zijn mannen dat de gemaakte afspraken vanaf het begin niet nagekomen werden en dat sommige spelers bezig waren geweest met walking football. Twisker was dus duidelijk, gaf opzichtig af op zijn eigen spelers en wilde hierna niet veel meer kwijt over de wedstrijd.

Scherven oprapen en de blik op de toekomst.

Met deze dreun in gedachte zal het voor de technische staf én de spelers aankomende week een hele klus worden om alle scherven op te rapen en de blik weer op de toekomst te richten. Sportlust staat natuurlijk nog “gewoon” in de top 3 van de 3e divisie en de competitie is nog lang niet gespeeld maar…. het zal zich in korte tijd bij elkaar moeten vegen om vanaf dit punt zich weer moeten oprichten. Dat zal dan zonder Mo Bendadi moeten gebeuren want de blessure lijkt dusdanig zwaar dat het seizoen voor hem mogelijk al over is. Aankomende week zullen Twisker en de zijnen dus flink aan de bak moeten om de ploeg weer zó neer te zetten dat het de aankomende weken gewoon weer gaat doen waar het goed in is namelijk goed voetballen, spelen als een team en wedstrijden winnen.

Eerherstel.

Op zoek naar eerherstel zal Sportlust aankomende week aantreden tegen Excelsior ’31. In de thuiswedstrijd tegen de hekkensluiter uit Rijssen zal Sportlust zich moeten herpakken en moeten laten zien dat het pak slaag van GVVV een echte uitglijder was. De wedstrijd op sportpark Cromwijck begint dan om 15.00 uur.

Foto’s: Rob Werkhoven