Sportlust zet met prachtige doelpunten FC Rijnvogels op een grotere achterstand.

Sportlust heeft de op voorhand moeilijke uitwedstrijd tegen FC Rijnvogels met 3-0 gewonnen. Het meest opvallende aan de overwinning was dat dit gebeurde door het maken van fantastische goals terwijl de Woerdense ploeg aan de andere kant niet of nauwelijks kansen weg gaf. Door de overwinning zette de ploeg van trainer Jochem Twisker de tegenstander op de ranglijst verder op achterstand en wist het zelfs de koplopers te naderen tot op respectievelijk (GVVV) 3 punten en (ACV) tot op 1 punt. Sportlust is dus nog steeds verwikkeld in de strijd aan de kop van de ranglijst.

Zeer matige eerste helft.

In de eerste helft speelde beide ploegen zeer matig, vooral in balbezit maakte beide ploegen veel fouten en dat kwam aan beide kanten het aanvalsspel niet te goede. Hoewel zowel Sportlust als FC Rijnvogels in de opbouw veel ballen verspeelde leverde dat in eerste instanties geen grote mogelijkheden op. De eerste grote kans was voor de thuisploeg. Sportlust leverde in eigen defensie zomaar de bal in bij de tegenstander, deze schakelde direct om en de Katwijkse aanval kwam direct oog in oog te staan met doelman Ho-Chun Ko. De kleine doelman die opnieuw het doel van Sportlust verdedigde ten faveure van de geblesseerde goalie Antonioli wist de kans echter op sublieme wijze te keren en hield daarmee zijn ploeg op de been. Aan de andere kant was Sportlust slechts 1 keer gevaarlijk, een snelle aanval over rechts eindigde met een harde voorzet bij de eerste paal maar de inlopende Joshua Patrick mistte met het hoofd net de bal om hem binnen te koppen. Het spel kabbelde een beetje op en neer tot aan de 40e minuut. Een hoge bal binnen de zestien meter van FC Rijnvogels werd door Patrick met het hoofd verlengd en kwam bij Mo Bendadi terecht. Bendadi moest daarbij wel een fel duel uitvechten met zijn directe tegenstander en hij kreeg het toch voor elkaar om de bal voor de voeten van de inlopende Issarti te leggen. Issarti bedacht zich geen moment en schoot de bal met een geweldige knal hard en laag in de verre hoek achter de kansloze doelman van FC Rijnvogels binnen. Een prachtige goal en een enorme opsteker voor Sportlust die zodoende met een 1-0 voorsprong kon gaan rusten.

Wedstrijd laait op in het tweede bedrijf.

Direct na de rust liet FC Rijnvogels duidelijk aan Sportlust merken dat het zich niet wilde neerleggen bij een nederlaag. De gastheren gingen voortvarend op zoek naar de gelijkmaker en zette Sportlust onder druk. De Woerdenaren konden na de thee echter bouwen op een solide defensie en ze wisten de aanvallen van de gastheren steeds maar weer vroegtijdig onschadelijk te maken. Doordat de thuisploeg aanvallende ging spelen moesten zij achterin wat meer ruimte weg gaan geven. In eerste instantie maakte Sportlust daar nog te weinig gebruik van maar in de 60e minuut wisten ze een prima aanval op te zetten. Hoewel de bal helemaal naar de zijkant van het veld werd gespeeld was het Joshua Patrick die ter hoogte van de penaltystip, geheel onnodig, onderuit werd getrokken en het was de verder matig fluitende arbiter Kuijntjes die niets anders kon doen dan de bal op de bewuste stip kon neerleggen. Dit buitenkansje liet Mo Bendadi zich niet ontnemen en hij zag de keeper al vroeg een hoek kiezen waardoor hij de bal eenvoudig de andere kant op stuurde en de 2-0 voorsprong op het bord zette. Hierna bleef FC Rijnvogels op zoek gaan naar een treffer echter naar mate de tijd vorderde werd de aanvallen steeds simpeler te verdedigen, de bal werd veelal al van achteruit lang de aanval ingepompt maar de laatste linie van Sportlust had daar goed het oog in en stond het z’n mannetje. Aan de andere kant kreeg Sportlust nog wat mogelijkheden in de omschakeling maar wist de score niet nog verder uit te breiden. Dat lukte wel in de 85e minuut, en hoé ! De ingevallen Marley Berkvens mocht een corner nemen van de linkerzijde van het veld. Berkvens zag daarbij Mo Bendadi compleet vrij staan op de zestienmeterlijn en leverde met een loep zuivere pass de bal op een presenteerblaadje af bij Bendadi. Mo nam de bal in één keer op de schoen en zag zijn harde en lage schot tussen een woud van benen achter doelman Augustinus bij de tweede paal binnen ploffen. Een geweldige goal waarmee de wedstrijd eigenlijk werd afgesloten. Sportlust behaalde een dik verdiende overwinning, over de gehele wedstrijd waren zij de betere ploeg en hadden zij dus het meest recht op de driepunter.

Topper tussen de nummer 3 en 4.

Volgende week staat er voor Sportlust een pittige wedstrijd op het programma, het wordt n.l. een strijd tussen de nummer 3 ( Sportlust ) en 4 ( vv Barendrecht ) van de ranglijst. Kan de Woerdense derde divisionist de aansluiting bij de kop houden of moeten ze een pas op de plaats maken. Dat zelfde geldt uiteraard voor Barendrecht en daarmee is direct de belangrijkheid van de komende wedstrijd aangegeven. De wedstrijd op sportpark Cromwijck zal beginnen om 15.00 uur en op voorhand kunnen we ons dus al op gaan maken voor een hele mooie, leuke en belangrijke pot voetbal.

 

DatumThuisUitUitslag 
04-02-2023BarendrechtSparta Nijkerk1 – 0 
04-02-2023Excelsior’31Hoek3 – 5 
04-02-2023GVVVSteDoCo0 – 0 
04-02-2023Harkemase BoysTer Leede2 – 2 
04-02-2023RijnvogelsSportlust ’46 10 – 3 
04-02-2023RKAV VolendamACV1 – 1 
04-02-2023StaphorstDOVO0 – 0 
04-02-2023DVS’33 ErmeloVVOG2 – 0 
04-02-2023UrkASWH0 – 2
TeamGP
1GVVV2142
2ACV2140
3Sportlust ’46 12139
4Barendrecht2138
5SteDoCo2137
6DOVO2133
7Rijnvogels2132
8DVS’33 Ermelo2129
9Hoek2129
10Staphorst2127
11Harkemase Boys2125
12Ter Leede2125
13Urk2125
14RKAV Volendam2124
15Sparta Nijkerk2124
16VVOG2122
17ASWH2119
18Excelsior’312115