Excelsior ’31 – Sportlust’46

Sportlust geeft de drie punten op een presenteerblad aan Excelsior

In Rijssen tegen Excelsior ’31 heeft Sportlust ’46 het duel in de 3e divisie met 4-1 verloren. Een uitslag wat het één en ander doet vermoeden maar het was aan Sportlust zelf te danken dat de klinkende cijfers op het scorebord kwamen. In de laatste 20 minuten van de eerste helft gaven de Woerdenaren 3 cadeautjes aan de Rijssenaren waardoor zij met een geruststellende voorsprong de thee konden opzoeken. Even leek het alsnog goed te komen in de tweede helft maar door een vierde treffer ( er moest veel ruimte worden weggeven ) was het pleit beslecht en keek Sportlust tegen een zware nederlaag aan.

De wedstrijd begon goed voor Sportlust. Na het eerste fluitsignaal van scheidsrechter de Cock pakten de mannen van Patrick Loenen het initiatief en legde de gastheren direct het vuur aan de schenen. De eerste grote kans was dan ook voor Sportlust, de van een blessure teruggekeerde Zakaria Issarti mocht als eerste op het doel schieten echter zijn schot zeilde voor het doel van Excelsior langs. Sportlust was in de eerste 25 minuten de ploeg die het spel bepaalde, de betere ploeg op het veld en Excelsior kon zich slechts beperken tot enkele kleine speldenprikjes. Na de wedstrijd zou trainer Loenen verklaren dat er in die periode 1 of 2 doelpunten gemaakt hadden moeten worden, de kansen werden echter niet benut – ballen verdwenen naast en over het doel terwijl dit beter uitgespeeld had moeten worden. De wedstrijd draaide compleet om in de 25e minuut. Excelsior wist vanaf het middenveld de bal achter de Sportlust verdediging te leggen en spits Gívan Werkhoven schatte de bal in de vrije ruimte op de juiste waarde in. Doelman Antonioli twijfelde te lang, zou ik wel uitkomen – zou ik niet uitkomen ?, en als een doelman dat overkomt dan is de uitslag bijvoorbaat al bekend. Werkhoven tilde de bal over de Woerdense doelman heen en tegen alle verhoudingen in stond de thuisploeg plots op voorsprong. Sportlust moest even bekomen van de enorme dreun maar kreeg daarvoor niet de tijd. Nog geen drie minuten na de openingstreffer bracht Excelsior de bal wederom hoog in het zestienmeter gebied van Sportlust, daar stonden 3 verdedigers klaar om de bal op te ruimen maar het was Jordi Balk die de bal compleet verkeerd raakte en het speeltuig zomaar in de voeten van spits Werkhoven legde. De lange spits wist wel raad met de cadeau en verdubbelde direct de voorsprong naar 2-0. Nog was de koek niet op; Excelsior kreeg in de 40e minuut een vrije trap te nemen, deze werd snel genomen en de complete verdediging van Sportlust stond “te slapen” waardoor Rijssenaar Leemhuis de bal eenvoudig vanaf de achterlijn op het hoofd van Hakimi Azafzafi kon leggen die de bal in het lege doel kon koppen. Binnen een kwartier drie doelpunten weggeven komt geen ploeg meer te boven en dus leek de wedstrijd op slot te zijn gegaan.

Na de thee ging Sportlust toch op zoek naar een snelle aansluitings treffer en die kwam er ook. Na vijf minuten mocht invaller Berkvens een hoekschop nemen, de bal belandde uiteindelijk bij Thomas Heideman en hij wist de bal als een streep, diagonaal, in de verre kruising te schieten ( 3-1 ). Even leek het erop dat Sportlust definitief op jacht ging naar een beter resultaat maar het was kenmerkend voor de wedstrijd van Sportlust dat de combinaties niet goed verliepen ( bal net te zacht – bal net te hard – bal achter de man gespeeld – voorzet niet goed genoeg ) en het lukte maar niet om gevaarlijk te worden voor het doel van Excelsior. Aan de andere kant werd er ( natuurlijk ) veel ruimte weggegeven aan de voorwaartsen uit Rijssen en die maakte daar nog 1 keer dankbaar gebruik van. Het was wederom Werkhoven die op snelheid door de resterende verdediging van Sportlust liep en de eindstand van 4-1 op het scorebord zette. Wat Sportlust ook verder probeerde – het liep niet, het ging niet zoals normaal en het moest toekijken hoe de tijd verstreek en de nederlaag was onvermijdelijk.

Na afloop verklaarde trainer Patrick Loenen teleurgesteld te zijn en was hij kritisch op zijn laatste linie. “Als je zo verdedigt, en dat is vandaag niet voor de eerste keer maar dit is structureel, dan mis je gewoon niveau en zullen we moeten kijken hoe we dat voor de toekomst gaan oplossen”.

Is er nu direct een man overboord ?, nee zeker niet ! Sportlust heeft nu twee weken de tijd om alles weer op de rails te krijgen. Aanstaand weekend hoeft Sportlust niet te voetballen in verband met de viering van het 75 jarig jubileum. Over twee weken staat dan weer een thuiswedstrijd tegen Harkemase Boys op het programma, tot die tijd kan Loenen, samen met zijn staf en zijn spelers, op zoek gaan naar oplossingen. Die oplossingen gaan komen en we zijn er overtuigd dat de wedstrijd tegen Excelsior ’31 een off day was van de gehele ploeg maar dat het team dit wil rechtzetten in de eerst volgende wedstrijd. De wedstrijd tegen de Friezen zal op 9 oktober om 15.00 uur op Sportpark Cromwijck gaan beginnen.

Opstellingen:

Excelsior’31: Anthony Van Zaltbommel, Stijn Beverdam, Pim ten Have (85. Lucas van Beek), Niek Davina, Vincent Schmidt, Dérian Reinders (85. Michel Gerritsen Mulkes), Hielke Penterman (81. Desney Bruinink), Niels Leemhuis, Jasper Veltkamp (46. Siebe Schets), Givan Werkhoven, Hakim Ezafzafi (75. Sander Thomas)

Sportlust’46: Romero Antonioli, Thomas Heideman, Jordi Balk (46. Marley Berkvens), Floris Mulder (71. Aaron Sieders), Martijn Jansen, Nick Verhagen, Mitchell van der Veer (82. Daniel van Warveren), Christiaan van Hussen, Mark van der Weijden (82. Jorn van Lunteren), Zakaria Assarti (71. Rick Wils), Quincy Arends

DatumThuisUitUitslag 
25-09-2021ACVHarkemase Boys0 – 1 
25-09-2021BarendrechtAjax2 – 1 
25-09-2021DVS’33 ErmeloFC Lisse1 – 2 
25-09-2021Excelsior’31Sportlust ’46 14 – 1 
25-09-2021HoekVVOG4 – 0 
25-09-2021ODIN 59DOVO4 – 1 
25-09-2021SteDoCoSparta Nijkerk0 – 1 
25-09-2021Ter LeedeStaphorst0 – 0 
25-09-2021VVSB (zon)Goes (zon)2 – 2
TeamGP
1Sparta Nijkerk614
2Harkemase Boys612
3Excelsior’31611
4ACV611
5Sportlust ’46 1711
6Staphorst610
7FC Lisse610
8VVSB (zon)69
9Ajax67
10DVS’33 Ermelo67
11Ter Leede67
12Hoek66
13VVOG66
14SteDoCo65
15Barendrecht65
16ODIN 5965
17DOVO65
18Goes (zon)74