vv Goes – Sportlust ’46

Sportlust al in eerste ronde uit de KNVB beker

Het is Sportlust niet gelukt om door te dringen naar de 2e kwalificatieronde van de KNVB beker. In en tegen Goes verloor de ploeg van trainer Patrick Loenen na verlenging met 1-0 en dus kan de focus dit seizoen geheel op de competitie worden gericht.

vv G.O.E.S. was afgelopen zaterdag de gastheer voor de eerste officiële wedstrijd van Sportlust na het stilleggen van de competitie van afgelopen seizoen. De gastheren zijn in het komende seizoen ook competitiegenoot van de Woerdenaren en dus kon de ploeg direct laten zien wat het waard is in de 3e divisie.

Sportlust begon de wedstrijd met een groot aantal nieuwe namen, enerzijds omdat er veel nieuwe spelers bij zijn gekomen – anderzijds omdat er ook nog een groot aantal geblesseerde spelers plaats nam op de tribune.

De eerste helft toonden de Woerdenaren zich aan het publiek en was de betere ploeg op het veld. Het wist Goes al snel onder druk te zetten en het de gastheren een fatsoenlijke aanvalsopbouw te belemmeren. Doordat Sportlust al vaak op de helft van Goes weer in balbezit kwam en dan direct de aanval weer zocht waren de ruimtes klein en waren gevaarlijke momenten spaarzaam.

Toch waren het de voorwaartsen, Mark v.d Weiden – Kesley den Haag – Damiano Schet, die voor enkele kleine kansjes konden zorgen maar het gewenste resultaat bleef uit. Naarmate de tijd vorderde kwam Goes meer en meer onder de druk van Sportlust uit en kon het af en toe aan aanvallen gaan denken. Toch was de verdediging van Sportlust, onder leiding van Jordi Balk, heer en meester en brak uiteindelijk de rust aan met een 0-0 stand.

In de tweede helft was het Goes wat beter uit de startblokken kwam, het wist het spel zich meer en meer naar zich toe te trekken en de Sportlust verdediging onder druk te zetten.

Een aantal keer kwam het tot een dreigend moment maar de Woerdense laatste linie stond op de goede plaats en tot echt grote mogelijkheden kwam het dan ook niet. Sportlust legde zich meer toe aan snelle uitbraken, het slaagde hierin ook een aantal keren maar steeds weer was het de verdediging van Goes dit de uitbraken neutraliseerde of waren het de Sportlust aanvallers die niet de juiste richting het doel konden vinden.

De wedstrijd bleef vanwege de stand spannend tot aan het laatste moment, voetbal technisch was het wellicht niet een briljante pot maar de spanning vergoedde veel. In de laatste minuut van de reguliere speeltijd dan toch nog enige roering. Goes wist een aanval van Sportlust onklaar te maken en zocht nog eenmaal de diepte. In het duel wat hieruit ontstond kreeg verdediger Balk voor de tweede maal deze middag de gele kaart te zien en moest dus vroegtijdig de kleedkamer opzoeken terwijl de overige 10 spelers van Sportlust zich ging opmaken voor de verlenging.

De eerste verlenging was een kopie van de tweede helft van de wedstrijd. Sportlust wat zich, vanwege het onder-tal, wat meer terug liet zakken en nog meer ging loeren op de uitbraak terwijl Goes wel probeerde aan te vallen maar niet tot kansen kon komen. Na 105 minuten spelen dus nog steeds een 0-0 stand.

De tweede helft van de verlening was bijna 8 minuten bezig toen de beslissing viel. Op het middenveld kwam Goes in balbezit, de spelers draaide zich op 20 meter van de Sportlust goal vrij en schoot de bal hard en strak in de linker beneden hoek. Trainer Patrick Loenen zou de na de wedstrijd hierover zeggen dat er twee fouten werden gemaakt; 1. Het schot had minimaal geblokt moeten worden en 2. Het schot leek zeker houdbaar. Er bleven nog 7 minuten over, Sportlust gooide alles op de aanval maar tot echt grote kansen wist het niet meer te komen. Na het laatste fluitsignaal van de goed leidende arbiter sloeg de teleurstelling toe bij de Woerdenaren, de ploeg had weinig tot geen kansen weggegeven en was bij tijd en wijlen de betere ploeg geweest maar uiteindelijk telt het resultaat en dat was dus een nederlaag.

Aankomende week begint voor Sportlust de competitie met een uitwedstrijd tegen Ter Leede uit Sassenheim, de strijd om de punten gaat dan echt beginnen en we hopen dat Sportlust dan wel een goed resultaat kan gaan boeken. Deze unieke wedstrijd, Sportlust speelde nog nooit een wedstrijd op een dergelijk hoog niveau, begint om 15.00 uur.

VV Goes – Sportlust ’46 1-0 n.v. (0-0) 116. Siebe Schets 1-0

Sportlust ’46: Antonioli; Jansen, Van Zoest, Balk, Verhagen; Werkhoven (117. Van der Voort), Den Haag (90. Van der Veer), Berkvens (62. Heideman); Issarti, Van der Weijden, Schet (83. Van Warven)

Verslag: Willem Cnossen                                                                      Foto’s Sportlust ’46: Rob Werkhoven