SV Huizen – Sportlust ’46

Frank van den Bosch de grote (kleine) man tegen oude club. ( sv Huizen – Sportlust 0-6 )

De eerste overwinning voor Sportlust dit seizoen is binnen, en wat voor een overwinning ! De ploeg van trainer Willem Romp won in en tegen Huizen afgetekend met 6-0. Grote man aan de zijde van de Woerdenaren was Frank van den Bosch, de kleine snelle speler was vorig seizoen nog verbonden aan de Huizense club. Tegen zijn oude cluppie scoorde van den Bosch 3 doelpunten ( hattrick ) en nam daarmee de helft van de Sportlust doelpunten voor zijn rekening. Na de wedstrijd glunderde de grote (kleine) man van oor tot oor en maakte hij zich op voor een hele fijne avond met vrienden bij zijn oude club.

Drang naar overwinning duidelijk zichtbaar.

Direct vanaf het eerste fluitsignaal was het duidelijk dat Sportlust op zoek ging naar de eerste overwinning, Sportlust zocht de aanval en zette Huizen flink onder druk. Dat leverde in de 9e minuut al een eerste kans op. Kalpoe wist de opkomende Hendriks op rechts aan te spelen, hij kwam alleen voor de Huizense keeper maar deze wist de inzet te keren. 2 Minuten later was het Olijfveld die een open kans kreeg maar ook hij mistte het doel nog. In de 13e minuut kwam de beloning dan toch aan Sportlustzijde. Een strak ingeschoten corner van Fichtinger kwam bij de eerste paal bij Sanny Monteiro die de bal precies genoeg wist te raken om deze voor de eerste keer in het netje te schieten. Hierna richtte Huizen zich iets op en het kreeg in de 17e minuut een grote kans om de gelijkmaker te scoren maar doelman Damkalis redde bekwaam. In de 22e minuut kreeg Sportlust opnieuw een hoekschop en daaruit ontstond wederom een kans. Deze keer was het Meiring die zijn inzet door een woud van benen net langs de verkeerde kant van de paal zag verdwijnen. Huizen zette hier weinig tegenover, soms kwam er een snelle uitval zoals in de 33e minuut. Oud Sportlustspeler Al Mahdi mocht alleen op Sportlustdoelman Damkalis af stormen maar deze redde met z’n voeten op de inzet en hield zijn doel dus nog schoon. In de 35e minuut verdubbelde Sportlust de score na een uitgespeelde aanval. De bal belandde op links bij Frank van de Bosch, deze dribbelde richting de goal van Huizen en wist de eerste van zijn 3 doelpunten binnen te schieten. Huizen wilde zich nog niet neerleggen bij de achterstand en kreeg in de slotfase van de eerste helft nog twee kansen. In de 40e minuut was het van Huisstede die Den Haag omspeelde maar Damkalis opnieuw zag redden. In de 43e minuut kreeg Huizen de grootste kans op een doelpunt, Damkalis was al omspeelt maar tot grote ontsteltenis van vele werd de inzet hierna nog door Gautam Kalpoe van de lijn gered en zodoende bleef het 0-2 en gingen beide ploegen naar de kleedkamer voor de rust.

Geen kind meer aan Huizen.

Ook in de 2e helft van de wedstrijd was Sportlust heer en meester op het veld. Al in de 50e minuut was het Frank van den Bosch die alleen op het doel mocht afgaan, dit keer redde de doelman van Huizen nog. De doelman redde een minuut later ook nog op een schot van Olijfveld maar in de 55e minuut was het dezelfde Olijfveld die alsnog de 0-3 wist binnen te schieten. Nog geen twee minuten later had Noël Hendriks de score opnieuw kunnen opvoeren, hij draaide prima in het strafschopgebied prima maar binnen maar zag zijn schot net naast het doel van Huizen eindigen. In de 60e minuut beet Huizen nog eens van zich af, na een mooie steekpass mocht de spits van Huizen alleen op doelman Damkalis afgaan maar speelde de bal te ver voor zich uit waardoor de kans op een doelpunt verkeken was. In de 61e minuut werd de achterstand van Huizen opnieuw groter, na een afgeslagen aanval van Sportlust pikte Frank van den Bosch de bal op en schoot deze onberispelijk in het doel – zijn 2e treffer van de wedstrijd en een 0-4 voorsprong voor Sportlust. Van den Bosch vervolmaakte in de 71e minuut zijn hattrick en bracht Sportlust daarmee op een 0-5 voorsprong. Nog was de honger van Sportlust niet gestild want het bleef de aanval zoeken en Huizen kon alleen nog maar achter de Woerdenaren aan lopen. Invaller van Delft leek ook nog tot scoren te komen in de 85e minuut maar zijn inzet werd door de doelman van Huizen met zijn handen tegen de kruising aan geduwd. Het slotakkoord van de wedstrijd was van grote schoonheid. Na een voorzet vanaf de rechterzijde werd de bal weggewerkt door de verdediging van Huizen. De bal belandde buiten de zestien in één keer de schoen van de inlopende Kesley den Haag en hij zag zijn inzet met een zeer fraaie boog in het doel belanden (0-6). Een werkelijk fantastische goal om een hele goede wedstrijd van Sportlustzijde mee af te sluiten.

Volop tevredenheid.

Na de wedstrijd was er natuurlijk volop tevredenheid bij de Sportlust mannen. Frank van den Bosch nam de felicitaties van zowel de Woerdense- als de Huizense zijde met een brede glimlach in ontvangst. Ook trainer Willem Romp was in zijn nopjes, binnen het proces waarover hij een week eerder nog vertelde waren weer wat stapjes gezet en hij was uitermate blij over de inzet en speelwijze die hij had gezien van zijn ploeg.

Volgende week zaterdag komt Rohda Raalte op bezoek in Woerden. De wedstrijd op sportpark Cromwijck begint om 15.00 uur en hopelijk kunnen de rood-witten dan opnieuw een mooie, leuke en spannende wedstrijd op de mat leggen. Deze schitterende overwinning op sv Huizen vraagt om een goed vervolg en daar zullen de mannen zeker ook voor gaan strijden.

Doe ook weer mee na de wedstrijd met de verkiezing Sport Inside Speler van het seizoen !

Stuur de naam van uw Man of The Match naar info@sportinside.tv  dit kan nog tot maandagavond 18.00 uur.

Verslag: Willem Cnossen

Camera: Jan Spruit en Jos Toet