Sportlust – VV Baronie

Sportlust behaald in matige vertoning toch 3 punten

In de wedstrijd tegen vv Baronie behaalde Sportlust 3 belangrijke punten. Ondanks dat het van Sportlust zijde een matige vertoning was werd de overwinning met open armen in ontvangst genomen en blijven de Woerdenaren in de race voor een topklassering in de 3e divisie B.

Mooie goal en penalty.

Baronie begon als nummer laatst aan het duel met Sportlust. Dat was in het veld niet echt te zien want de bezoekers uit Breda zette de thuisploeg al snel onder druk en Sportlust wist zich daar niet of nauwelijks onderuit te voetballen. Tel daar de diverse fouten in de achterste linie van Sportlust bij op en het was duidelijk dat Baronie voor meer dan een punt naar Woerden was gekomen. Het duurde tot aan de 21e minuut voordat de thuisploeg echt iets kon laten zien. Zakaria Issarti, voor de eerste keer na zijn lange blessure weer eens in de basis, mocht geheel vrijstaand een schot richting de goal afvuren. Tot ieders verbazing belandde de bal met een fantastische boog achter de geheel kansloze doelman van Baronie in het netje en dus kwam Sportlust enigszins tegen de verhouding in op voorsprong. Baronie liet het er niet bij zitten, het trok op nieuw ten aanval en dacht vlak na de openingsgoal dat het een strafschop verdiende echter arbiter Dogterom wuifde het weg. Aan de andere kant floot de leidsman wél voor een penalty. De doorgebroken Hazzat werd in de ogen van de arbiter in de 32e minuut neergelegd binnen de beruchte lijnen en het was Ahmed Al Mahdi die de strafschop eenvoudig in de rechter benedenhoek wist te schieten en de stand op 2-0 te brengen. Sportlust bleef in balbezit misschien wel de betere ploeg maar Baronie kon in de eerste helft nog wel tot een paar kansjes te komen zonder dat het voor Sportlust echt benauwd werd.

Uitblinkende Antonioli houdt zijn doel schoon

In de tweede helft werd het veldspel van beide ploegen er niet veel beter op. Sportlust grossierde in fouten, dacht de wedstrijd wel op 80% te kunnen uitspelen en bracht daarom niet meer de intensiteit om het Baronie echt lastig te maken. Met name het ontbreken van echte scoringskansen aan Woerdense zijde was een doorn in het oog van trainer Twisker. Ook de grote foutenlast in de verdedigende stellingen bracht de oefenmeester soms tot stevige teksten langs de lijn, het was duidelijk; Sportlust had het lastig met z’n eigen spel én met de tegenstander. Baronie bracht in de tweede helft wel de benodigde werklust en het bleef Sportlust maar bestoken, het leverde de gasten weliswaar niets op maar in de laatste vijf minuten van de wedstrijd waren ze toch een paar keer gevaarlijk dicht bij een treffer. De doelpaal stond daarbij in de weg en ook doelman Antonioli moest een aantal keren zijn beste kunnen tonen om de bal uit het doel van Sportlust te houden. Ook was het Martijn Jansen die zijn doelman nog een keer helpen door de bal net voor de lijn weg te werken. Het was met name de berusting die opviel na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Dogterom. Bij Baronie waren ze furieus op de leidsman, ook in de tweede helft wuifde de arbiter een penalty weg na een (vermeende) handsbal van Youri Duisterhof. Bij Sportlust was men blij dat het geen verdere schade had opgelopen in de strijd voor een topklassering, en mogelijk nog een toetje aan het einde van het seizoen.

Trainer Sportlust niet blij na de wedstrijd.

Trainer Twisker nam na de wedstrijd plaats voor de camera voor een interview en aan zijn gezicht was direct af te lezen dat hij niet blij was. Hij had zich geërgerd aan de vele fouten van zijn ploeg en aan het feit dat zijn spelers wel dachten dat ze het allemaal op 80% konden afdoen. Na een goede trainingsweek kon Twisker niet de zere vinger leggen op het vertoonde spel maar dat dit de komende weken vele malen beter uitgevoerd zal moeten gaan worden is wel heel duidelijk geworden. Na de wedstrijd van vorige week ( 2-0 verlies tegen vv Meerssen ) liet Twisker optekenen dat de volgende 3 wedstrijden toch echt 9 punten moesten gaan opleveren om nog mee te blijven doen in de top van de 3e divisie. Wel, in de eerste opdracht is zijn ploeg geslaagd – het behalen van drie punten – maar er blijft voor de overige twee wedstrijd nog heel wat werk aan de winkel.

GVV Unitas

Volgende week zaterdag speelt de Sportlust de uitwedstrijd tegen GVV Unitas, de wedstrijd in Gorinchem staat gepland om 18.00 uur. Ook daar zal Sportlust moeten gaan voor een driepunter om zodoende het tweede deel van Twisker’s opdracht te verwezenlijken. We kijken nu al uit naar deze wedstrijd, wij hopen dat u dat ook zal doen.

WJC2024SportInside

Doelpunten: Sportlust ’46

Doe ook weer mee na de wedstrijd met de verkiezing Sport Inside Speler van het seizoen !
Stuur de naam van uw Man of The Match naar info@sportinside.tv dit kan nog tot maandagavond 18.00 uur.