Sportlust ’46 – v.v. Eemdijk

Wat is goed ??

Doe je het goed als je je eerste wedstrijd van de nieuwe competitie nul goals tegen krijgt ?, als je heer een meester bent in de eerste wedstrijd ? en als je tegen een powermachine speelt zoals v.v. Eemdijk ? Natuurlijk is er altijd wat aan te merken aan het spel, de kansen en de manier waarop een wedstrijd verloopt maar duidelijk is dat Sportlust 2 punten verspeelde en dat v.d. Eemdijk een gewonnen 0-0 binnensleepte.

Hectische 1e helft.

De wedstrijd tussen Sportlust en v.v. Eemdijk was enigszins beladen ( al voelde trainer Romp dat helemaal niet zo ) want nog niet zo lang geleden oefenden beide ploegen al tegen elkaar en waren er toch onbewust wat gevoelens bij de nieuwe oefenmeester van Sportlust en de vooral de supporters van de bezoekers. Verliezen  van je oude trainer werd als zeer negatief ervaren. Sportlust startte voortvarend en zette v.v. Eemdijk direct vast, het kon niet echt potten breken aanvallend maar wel werd snel duidelijk dat de thuisclub de betere ploeg was. De gasten zette daar vooral fysieke strijd Dar tegenover en scheidsrechter Dorst moest in de 32 minuut echt ingrijpen toen de vlam echt in de pan sloeg. Christiaan van Hussen werd meedogenloos onderuit gehaald en dat koste aanvoerder van Gulik een rode kaart en dus kwam Eemdijk tegen een overtal te staan. Nadat de trainer van Sportlust, Willem Romp, aan zijn ploeg had duidelijk gemaakt dat dit niet de manier was om de tegenstander te bestrijden had scheidsrechter Drost aan zijn middelen nodig om de wedstrijd in het gareel te houden. De kaarten die hij uitdeelde waren wellicht allemaal terecht maar het werden er opeens wel heel veel ! v.v. Eemdijk haalde zonder kleerscheuren de rust en Romp wilde tijdens de pauze zijn ploeg duidelijk maken hoe de tweede helft gespeeld zou moeten worden.

2e  helft snel omschreven:

De tweede helft is eigenlijk snel beschreven. Sportlust was, mede door het overtal, de bovenliggende partij en v.v. Eemdijk trok zich slim totaal terug en liet de thuisclub aanval na aanval opbouwen zonder dat het echt gevaarlijk werd. Natuurlijk kwamen er kansen, zo was invaller Zoufri met een kopbal bij een treffer en werd Robbert Olijfveld twee keer in staat gesteld om doeltreffend af te ronden maar iedere keer was de laatste linie van v.v. Eemdijk ( incluis doelman Beukers ) en baas in verdedigend opzicht en waren het de gasten die loerde op die ene beslissende counter. Die kwam er niet echt, misschien 1x gevaarlijk geworden, en was het Sportlust die steeds maar weer tegen een door Eemdijk goed gemetselde muur aan liep. Uiteindelijk bereikte beide ploegen zonder score de eindstreep en ja……., dan is de vraag: Wat is dan goed ????

(On)tevredenheid:

Het is duidelijk dat de gasten tevreden waren met  “de gewonnen 0-0”, de gastheren likte echter de wonden en besefte na de wedstrijd dat er in deze wedstrijd veel meer te halen is geweest dan dat de uiteindelijk eindstand doet vermoeden,

Jammer van opmerkingen na de wedstrijd:

Wat ik persoonlijk jammer  vindt is dat ik aangesproken werd door een supporter (?) van v.v. Eemdijk. Kennelijk was hij fotograaf ( hij liep tenslotte met een camera op zijn schouder ) en vond dat Sportlust maar een zeer vervelende club was en hij hoopte mij NOOIT meer te zien ! Emoties mogen wat mij betreft hoog oplopen maar soms moet je ook weten en beseffen dat je iets tegen iemand zegt die daar geheel niet voor verantwoordelijk is. Emotie en sport horen bij elkaar maar laten we alles wel normaal blijven bekijken en vooral elkaar niet op een vervelende manier benaderen.

Volgende week speelt Sportlust een uitwedstrijd tegen titelkandidaat nr 1 IJsselmeervogels, de eens zo grote club uit Spakenburg zal gebrand zijn op winst na hun nederlaag tegen Sparta Nijkerk dus de Woerdenaren zijn gewaarschuwd !!!

Doe ook weer mee na de wedstrijd met de verkiezing Sport Inside Speler van het seizoen!

Stuur de naam van uw Man of The Match naar info@sportinside.tv  dit kan nog tot maandagavond 18.00 uur.

Verslag: Willem Cnossen

Cameramensen: Jos Toet en Jan Spruit

Foto’s: Rob Werkhoven