Sportlust ’46 – USV Hercules

Opnieuw een zeperd voor Sportlust.

In de thuiswedstrijd tegen Hercules zou het dan moeten gaan gebeuren voor Sportlust, de eerste overwinning zou binnen gesleept moeten worden. Na 90 minuten was de realiteit anders, de Utrechtse bezoekers konden na een 0-2 overwinning juichen en lieten de Woerdenaren zwaar teleur gesteld achter. Hoewel de thuisploeg ogenschijnlijk de betere ploeg was deden twee standaardsituaties hen de das om en dat is toch iets waar Sportlust hard aan moet gaan werken.

Goed begin.

Direct vanaf het eerste fluitsignaal trok Sportlust ten aanval en dat leek al snel een goal op te leveren. In de tweede minuut was er een voorzet vanaf links en die belandde op het hoofd van spits Olijfveld. Zijn inzet was prima maar via de onderzijde van de lat kaatste de bal weer het veld in. Na 15 minuten was er opnieuw een kans voor Sportlust, nu kreeg de ploeg van trainer Willem Romp een scoringsmogelijkheid uit een corner van Wessel Meiring maar ook deze werd niet benut. In de 22e minuut was het de eerste keer dat Hercules gevaarlijk werd, Chiazor kwam plotseling oog in oog te staan met doelman Damkalis maar schoof de bal langs de paal van het open doel. Hierna gingen beide ploegen gelijk op, Sportlust had meer de bal en Hercules liet zich ver terugzakken en probeerde het steeds maar weer met een lange haal naar voren. Beide ploegen probeerde het wel maar konden geen echte kansen meer creëren en dus gingen zij met een 0-0 tussenstand de rust in.

Standaard situaties.

Aan het begin van de 2e helft begon Sportlust met twee verse krachten, Jansen kwam voor de lichtgeblesseerde Helderton en Den Haag kwam voor Zoufri in de plaats. Het spelbeeld was gelijk aan de eerste helft, Sportlust de ploeg met het meeste balbezit en Hercules loerde vanuit een gesloten verdediging op de counter. Zonder dat er echt grote kansen was het spel stroperig en beide ploegen hadden het publiek weinig te bieden. De wedstrijd brak pas echt open in de 67e minuut. Hercules kreeg een hoekschop die in eerste instantie verwerkt leek te worden door de Sportlustverdediging maar de bal werd opnieuw de zestien ingebracht en daar stonden plotseling 2 spelers van Hercules helemaal vrij. Het was Dylan Chiazor die de trekker overhaalde en de bezoekers op voorsprong zette. Even een tikkie voor Sportlust maar die leken nog geen vijf minuten later de stand alweer gelijk te trekken. Wessel Meiring werd door Noël Hendriks helemaal vrij voor de keeper gezet maar tot grote ontsteltenis van het thuispubliek tilde de rappe aanvaller de bal net over de goal heen in plaats van hem keihard binnen te schieten. Naarmate de tijd vorderde moest Sportlust iets forceren, Quincy Arends kwam in het veld voor Robert Olijfveld maar deze invalbeurt bleef beperkt tot slechts 2 minuten want na een duel moest Arends meteen weer naar de kant. Monteiro, normaal in de laatste linie, werd naar voren gedirigeerd om in de aanval wat te forceren. Dat lukte aardig maar de score aan de andere zijde werd in de 80e minuut verdubbeld na opnieuw slecht verdedigen. De inzet van invaller Tufi werd nog van richting veranderd waardoor Damkalis kansloos de bal alleen maar na kon kijken. In de resterende 10 minuten probeerde Sportlust nog wel iets te doen aan de achterstand maar echte grote kansen kreeg het niet meer en dus konden de Utrechters juichend het veld verlaten en bleef de thuisploeg zwaar teleurgesteld achter.

Proces.

Na de wedstrijd was het trainer Romp die ook teleurgesteld was, en wel dingen had gezien die steeds weer terugkomen. “We zijn bezig in een bepaald proces en dat heeft nu eenmaal tijd nodig” aldus de oefenmeester. “We blijven ons eigen spel spelen, we blijven de jongens wijzen op bepaalde zaken en we zullen iedere week weer stapjes proberen te maken”.

Aanstaande dinsdag speelt Sportlust in de 1e kwalificatierond van de KNVB beker de uitwedstrijd tegen Roda Raalte ( aanvang 20.00 uur )

Volgende week zaterdag opnieuw een uitwedstrijd dan tegen s.v. Huizen ( aanvang 14.30 uur ). Beide wedstrijden zijn te volgen via www.sportinside.tv/live

Doe ook weer mee na de wedstrijd met de verkiezing Sport Inside Speler van het seizoen !

Stuur de naam van uw Man of The Match naar info@sportinside.tv  dit kan nog tot maandagavond 18.00 uur.