Sportlust ’46 – Rohda Raalte

Schijn bedriegt bij overwinning Sportlust op Rohda Raalte ( 2-0 )

Sportlust heeft in de thuiswedstrijd tegen Rohda Raalte een 2-0 overwinning geboekt. Op voorhand een reguliere overwinning echter in de praktijk bleek dat de overwinning niet maar zo op te halen was voor Sportlust. Rohda Raalte had een zeer verdedigend plan gemaakt en maakte het de thuisploeg daarmee flink lastig. Toen de Woerdenaren eenmaal het doel hadden gevonden was de strijd wel gestreden maar “even een driepunter ophalen” was zeker geen vanzelfsprekendheid.

De muur van Raalte.

Direct na het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Kraak waren de krachtsverhoudingen in het veld al duidelijk. Sportlust was de betere ploeg en Rohda Raalte trok zich in verdedigend opzicht massaal terug. Het Overijsselse plan bestond uit drie linies. De laatse linie bestond uit vijf man, vlak daarvoor speelde een linie van drie spelers en de voorste linie van twee man moesten er voor zorgen dat er bij balbezit een snelle counter gespeeld kon worden. Sportlust had in eerste instantie moeite met het slechten van de muur maar wist in de 25e minuut toch een bres te forceren in het verdedigende bolwerk. De bal werd binnen de 16 meter ingespeeld bij Robbert Olijfveld, de spits speelde zichzelf mooi vrij en wist met een schuiver in de verste hoek de ban te breken ( 1-0 ). Daarvoor had de thuisploeg met geduld gezocht naar openingen en wist Rohda Raalte heel af en toe een venijnige counter uit te spelen zonder dat Sportlust daarmee echt in de problemen kwam. Na de openingstreffer bleef het spelbeeld hetzelfde, Sportlust bouwde voorzichtig aan de aanvallen terwijl de bezoekers zich beperkte tot het tegenhouden van de Woerdenaren. Sportlust had de score nog wel verder kunnen uitbouwen in de eerste helft maar liep zich steeds stuk op de muur van Raalte. Aan de andere kant kreeg Rohda Raalte nog twee kansen uit evenveel vrije trappen maar tot scoren kwam het niet meer en dus werd de rust met een 1-0 voorsprong bereikt.

Verzet gestaakt na 2e doelpunt.

De tweede helft was 5 minuten oud toen Sportlust de score wist te verdubbelen. Het was Frank van den Bosch die met een mooie voetbeweging opnieuw spits Robbert Olijfveld wist aan te spelen, deze kwam nu vrij voor doelman van Oldeniel en rondde beheerst af. Het verzet leek gebroken, de mannen uit Raalte leken zich neer te leggen bij een volgende nederlaag want tot echte aanvallen kwam het niet meer bij de bezoekers. Sportlust probeerde in eerste instantie nog wel de score verder uit te bouwen, en had dat zeker nog wel 1 of 2 keer moeten doen, maar gaandeweg kwam ook het besef dat de drie punten belangrijker waren dan een grotere overwinning. Geduldig en zonder enig gevaar tikte de mannen van trainer Willem Romp de wedstrijd naar het einde. De derde overwinning op rij ( inclusief de bekerwedstrijd ) was een feit en dat stemde het Woerdense kamp tot tevredenheid. Voor het publiek was het misschien niet dé beste wedstrijd die het voorgeschoteld kreeg maar het proefde ook het zoet van de overwinning en was daar uiteraard tevreden mee.

Volgende week zaterdag speelt Sportlust de uitwedstrijd tegen HBC uit Heemstede. Aanvang van de wedstrijd is 18.00 uur, dus weer even wennen aan het tijdstip.

Doe ook weer mee na de wedstrijd met de verkiezing Sport Inside Speler van het seizoen !