Sportlust ’46 – DVS’ 33

Sportlust in hectische slotfase alsnog langszij ( 2-2 )

Sportlust speelde zaterdagmiddag de thuiswedstrijd tegen DVS ’33 uit Ermelo, een wedstrijd die moest uitwijzen of de Woerdenaren ook tegen een ploeg uit het linker rijtje een goed resultaat kon behalen. Het leek 10 minuten voor tijd helemaal mis te gaan voor Sportlust maar de ploeg van Willem Romp knokte zich in een hectisch slot alsnog terug van een 0-2 tussenstand naar een 2-2 gelijkspel en daarmee toonde het maar weer eens wat een inzet en veerkracht er in de Woerdense ploeg zit.

Gelijk opgaande wedstrijd in de eerste helft.

In vergelijking met de doordeweekse bekerwedstrijd tussen Rijnsburgse Boys en Sportlust had trainer Romp een aantal wijzigingen doorgevoerd in zijn basisopstelling. Noël Hendriks en Kesley den Haag begonnen op de bank terwijl Martijn Jansen en Youri Duisterhof hun plaatsen hadden ingenomen. Volgens trainer Romp had de bekerwedstrijd toch de nodige invloed gehad op de frisheid van de ploeg en hij wilde doormiddel van de toegepaste wijzigingen zo fris mogelijk aan de wedstrijd tegen DVS ’33 beginnen. Beide ploegen toonde veel ontzag voor elkaar in het eerste bedrijf. Zorgvuldig werd de aanvalsopbouw opgezet waarbij door zowel DVS ’33 als Sportlust geen onnodige risico’s werden genomen. De eerste kans was voor DVS ’33 maar de bal uit de kluts werd net over het doel van Stilanos Damkalis heen getild. DVS ’33 was de ploeg met het meeste balbezit maar Sportlust kwam er af en toe gevaarlijk uit. In de 28e minuut was het Robbert Olijfveld die mocht uithalen op het doel van doelman van Willige maar hij zag zijn schot naast het doel verdwijnen. Sportlust had de handen vol aan de aanvallers van DVS ’33 en moest meerdere keren aan de noodrem trekken, wat dan weer leidde tot een aantal gele kaarten. Ook DVS ’33 liet zich in dat opzicht niet onbetuigd want ook zij moesten een aantal prenten in ontvangst nemen van de jonge scheidsrechter Drost. In de 36e minuut was het DVS ’33 dat de score dacht te openen echter stond de 2e assistent scheidsrechter langs het veld met de vlag omhoog en dus werd de treffer afgekeurd vanwege buitenspel.

2e helft een ware achtbaan.

Sportlust begon de 2e helft met 1 wissel, Oussama Lahri nam de plek in van Mitch v.d. Veer en dat zou later nogal wat gaan opleveren. Het spelbeeld was identiek aan het beeld van voor de rust. Met grote zorgvuldigheid werd door beide ploegen de aanval gezocht en naarmate de tijd vorderde werd het spel wel wat meer open gegooid, DVS ’33 was de eerste ploeg die daarvan profiteerde. In de 60e minuut werd Zico Soree in de punt van de aanval aangespeeld, hij draaide met een mooie beweging weg van Thomas Heideman en kon alleen op doelman Damkalis af. Soree liet zijn klasse zien door de Sportlust goalie te verslaan en de 0-1 aan te tekenen. Sportlust moest dus in de achtervolging en was in de 63e minuut dicht bij de gelijkmaker. Lahri mocht een vrije trap nemen die ook maar ternauwernood door doelman van Willige buiten de palen gewerkt kon worden. Niet veel later mocht ook Frank v.d. Bosch een vrije trap nemen maar ook zijn inzet werd niet gepromoveerd tot een doelpunt. In de 80e minuut leek DVS ’33 de wedstrijd te beslissen. Vanaf de linkerzijde werd de bal ter hoogte van de 2e paal in de zestienmeter gebracht, daar stond Nicky van Hilten die de voorsprong met een mooie goal wist te verdubbelen. Normaal gesproken is dat de beslissing echter Sportlust dacht daar anders over, zeker nadat Frank v.d. Bosch in de 85e minuut een fraai opgezette aanval van Sportlust wist te bekronen met een zeer fraaie goal en belangrijker: de aansluitingstreffer. De pot was nog niet gespeeld, Sportlust gooide alles in de aanval en de Ermelose bezoekers snakte naar het einde. In de slotminuut van de wedstrijd mocht Sportlust nogmaals een vrije trap nemen en opnieuw stond Oussama Lahri achter de bal. Van zo’n 40 meter afstand zag hij doelman van Willige zich helemaal richten op een voorzet bij de 2e paal, deze keer deed Lahri dat niet en schoot tot ieders verbazing de bal in 1 keer in de touwen. Het Sportpark ontplofte en Sportlust vierde de treffer alsof het wedstrijd had gewonnen.

Rood aangelopen slot van de wedstrijd.

De koek was nog niet helemaal op. In de 92e minuut was het Frank van den Bosch die zijn tweede gele kaart van de wedstrijd moest incasseren en dus moest hij met rood van het veld af. Vanaf de bank werd van den Bosch gesommeerd om het hele veld over te lopen terwijl hij eigenlijk de kortste weg had moeten nemen. Arbiter Drost ging achter de volgzame van den Bosch aan ( die alleen de opdracht van zijn coach opvolgde ) en toonde hem nog eens de rode kaart. Dat leverde een hoop commotie op. DVS ’33 mocht nog een vrije bal nemen maar die leverde niets meer op en dus werd de wedstrijd afgesloten met een 2-2 eindstand. Direct na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Drost sloeg echter de vlam in de pan. Spelers van Sportlust en DVS ’33 zochten elkaar op waarbij er een ware scrimmage ontstond op het veld. Het duurde even voordat de stewards van beide verenigingen ter plaatse waren en de spelers uit elkaar konden halen. Toen de gemoederen weer enigszins bedaard waren toonde arbiter Drost tweemaal de rode kaart, 1 keer aan Sportlust zijde en 1 keer aan de zijde van DVS ’33. Zo eindigde de zaterdagmiddag op sportpark Cromwijck met een ware knaller.

Excuses van de trainer.

Na de wedstrijd was er veel om over na te praten. Trainer Willem Romp bood zowel voor de camera als ten over staan van bestuur, leden en sponsoren van Sportlust zijn excuses aan voor de rode kaart van Frank van den Bosch. “Ik wilde alleen maar een beetje tijdrekken om de 2-2 over de streep te trekken, nu wordt Frank daar op aangekeken terwijl het mijn idee en opdracht was. Hiervoor bied ik mijn excuses aan en zal dit nooit meer doen” aldus een zichtbaar schuldbewuste trainer.

Volgende week naar de koploper.

Wat de kaartenlast voor Sportlust gaat betekenen is nog niet geheel duidelijk, feit is wel dat Sportlust volgende week zaterdag op bezoek moet bij koploper DOVO. Opnieuw een moeilijke wedstrijd dus voor de Woerdenaren maar gelet op de inzet en de veerkracht van de ploeg moet er ook dan weer gestreden kunnen worden voor een goed resultaat. De wedstrijd tegen de koploper begint om 14.30 uur op sportpark Panhuis te Veenendaal.

Doe ook weer mee na de wedstrijd met de verkiezing Sport Inside Speler van het seizoen !

Stuur de naam van uw Man of The Match naar info@sportinside.tv  dit kan nog tot maandagavond 18.00 uur.

Verslag: Willem Cnossen

Camera: Jos Toet

Foto’s : Rob Werkhoven