Sportinside sportgala 2024

Overzicht genomineerden

Sporttalent 

Categorie voor Nominatie: Beste Sporttalent

Naam van genomineerde: Floris Otto

 

Motivatie: Als 2e-jaars wegwielrenner bij de WTC Woerden is hij dit jaar reeds vele malen in de prijzen gereden.
Op zaterdag 10 juni is de 12 jarige Floris Otto, lid van WTC Woerden, Nederlands Kampioen geworden tijdens het NK in Alkmaar. Floris won het NK door in de eindsprint de rapste te zijn en als eerste zijn voorwiel over de meet te duwen. Floris is de eerste jeugdrenner ooit die binnen de WTC Woerden het Nederlands Kampioenschap binnen sleept. Hij mag nu 1 jaar lang in wedstrijdverband uitkomen in de rood-wit-blauwe kampioenstrui. Wie weet ligt er voor deze talentvolle renner een mooie toekomst in het verschiet.

Floris Otto

Categorie voor Nominatie: Beste Sporttalent

Naam van genomineerde: Sven Dekker

 

Motivatie: Clytoneus atleet Sven Dekker heeft in september 2022 het 35 jaar oude Nederlands record speerwerpen voor U14 uit de boeken gegooid.
Op dit moment staat hij bovenaan de Nederlandse ranglijst bij de U16 als 13 jarige over het seizoen 2023. Op 2 September hoopt hij dit te bekronen met de Nederlandse titel voor U16 in Amsterdam.
Sven traint 3x in de week bij zijn vereniging AV Clytoneus en daarnaast ook nog elke zaterdag bij ATR in Rotterdam (talenten ontwikkeling atletiekunie).
Naast zijn trainen heeft hij ook regelmatig wedstrijden. Deze wedstrijden vinden plaats door heel Nederland, o.a. behaalde hij vorig jaar bij de Nelli Cooman games in Groningen 3 x Goud, 1 x Zilver en 1 x Brons op verschillende onderdelen. Bij Clytoneus zelf bezit hij als D junior op alle werponderdelen de clubrecords.
Links naar de atletiekunie ranglijsten:

Sven Dekker

Categorie voor Nominatie: Beste Sporttalent

Naam van genomineerde: Rosalie Braspennincx

 

Motivatie: Rosalie Braspennincx heeft afgelopen seizoen maar liefst op 7 nummers deelgenomen aan de Nederlandse Kampioenschappen Zwemmen Jeugd.

Haar beste prestaties waren de 13e plaats op de 50 meter rugslag en 16e op de 100 meter rugslag.Rosalie Braspennincs

Sport vrijwilliger 

Categorie voor Nominatie: Beste Sportvrijwilliger

Naam van genomineerde: Iet Schouten   

 

Motivatie: Iet is al meer dan 20 jaar wedstrijdsecretaris bij VTC Woerden (volleybal), regelt zij de inhuur van de sporthal en deelt zij de trainingen van de teams in. Daarnaast organiseert lokaal de voorrondes van het door de Nevobo georganiseerde NOJK , waarbij volleybalclubs uit de wijde omgeving met een team strijden in hun leeftijdscategorie om het Nederlands kampioenschap. Hierdoor zijn sommige deelnemende teams van VTC verzekerd van een wedstrijddag in hun eigen woonplaats. Leuk voor de supporters. Ook coördineert zij met een groep vrijwilligers het maken van de salades t.b.v. van de bbq bij het VTC Beach volleybaltoernooi. Op de zaterdagen dat er wedstrijden van H1 of Dames 1 thuis gespeeld worden bedient zij het scorebord.

Iet Schouten

Categorie voor Nominatie: Beste Sportvrijwilliger

Naam van genomineerde: Rosi de Kruijf.

 

Motivatie: Motivatie: Hierbij wil ik graag Rosi de Kruijf nomineren voor vrijwilligster van het jaar. Rosi is al 32 jaar lid van LTV Triaq en van het begin af aan is zij betrokken bij het wel en wee van de club. Het is dat zij nog een full time baan heeft anders zou zij 24/7 op de club zijn. Samen met haar man Peter de Kruijf (die al eerder geridderd is voor zijn werkzaamheden voor de club) voelt zij zich verantwoordelijk dat alles goed verloopt op de club. Rosi organiseert bijvoorbeeld al 27 jaar de club kampioenschappen en is verder bij alle evenementen betrokken die er op de club worden georganiseerd. Zo is zij ook dag en nacht (als het alarm af gaat wordt zij gebeld) op de club werkzaam geweest bij de renovatie van het clubhuis. Zij had daar ook een organisatorische rol in en was van alles op de hoogte. Zij stuurde de werkmannen aan wat er allemaal gebeuren moest. Van het beheren van de bar, de barbezetting en het bijhouden van de voorraden regelt zij alle bijkomende zaken. Ik ben ervan overtuigd dat de club ZONDER Rosi er heel anders had voorgestaan. Nogmaals, ik als voorzitter, kan mij geen betere vrijwilligster wensen als Rosi. Vandaar ben ik van mening dat de titel vrijwilliger van het jaar zeker op Rozi van toepassing is.

Rosi de Kruijf

Categorie voor Nominatie: Beste Sportvrijwilliger

Naam van genomineerde: Wim Boot.

 

Motivatie: Al meer dan 25 jaar vrijwilliger voor Mobilee (en tevens al in de Houvast periode). Jarenlang penningmeester en ook ten tijde van een vacature op secretariaat hier actief geweest. Met zijn 76 jaar nog steeds actief sportend lid van de maandagavondgroep. Ook nog altijd als coördinator recreatie en ondersteunend aan de leden- en financiële administratie. Een absolute topper en heel belangrijk voor Mobilee!


Wim Boot

Sportvereniging 

Categorie voor Nominatie: Beste Sportvereniging

Naam van genomineerde: Sportlust ’46

 

Motivatie: Sportlust ’46 neemt als één van de grootste verenigingen een bijzondere plaats in binnen de gemeente Woerden. De voetbalclub staat bekend om zijn familiaire uitstraling en zowel jonge als oudere voetballers/voetbalsters voelen zich helemaal op hun gemak bij de bewoners van sportpark Cromwijck. Dit blijkt wel uit het feit dat vele leden al jaren bij Sportlust ’46 lid zijn, sommigen zelfs al langer dan 40- of 50 jaar. De club wordt door veel vrijwilligers geholpen om alle zaken draaiend te houden, iets waar Sportlust ’46 ook om bekend staat.
Het eerste elftal speelt binnen het Groene Hart op het hoogste niveau namelijk 3e divisie landelijk, voor niet kenners: dit is het 4e niveau binnen de KNVB en daarbij zijn dan ook de BVO’s ( Betaald Voetbal Organisaties ) meegeteld. Even leek het erop dat Sportlust ’46 zich zou kunnen mengen in een kampioensstrijd maar een mindere periode in de tweede helft van het seizoen bracht de ploeg uit Woerden naar een 6e plaats in de eindrangschikking. Ook het nieuwe seizoen komt Sportlust ’46 weer uit in de 3e divisie en dit maal komen de Woerdenaren veel zuidelijke ploegen tegen uit Limburg, Noord-Brabant en Zeeland.
Ook binnen de jeugdafdeling wordt er keihard gewerkt aan het spelen van voetbal op een hoog niveau. Door diverse gediplomeerde trainers en een goede begeleiding hoopt Sportlust ’46 de jeugdafdeling op een hoger plan te tillen. Heel af en toe worden er nu al spelertjes van de club gescout door grote clubs, de spelers en speelsters gaan dan proberen hun droom waar te maken bij een profclub.
Ook de voetballers/voetbalsters die gewoon hun wedstrijdjes willen spelen zonder dat daar prestatiedruk bij komt kijken kunnen ook gewoon terecht bij Sportlust. Voor iedereen is er een plekje bij de club en iedereen kan én mag spelen op een door hen zelf gekozen niveau.
Het bestuur en de commissies van Sportlust ’46 moeten vanwege het grote ledenaantal veel werk verzetten maar dat doen ze meer dan voortreffelijk. Sportlust ’46 is een zeer gezonde vereniging en verdiend door hun positie binnen de gemeente Woerden dan ook meer dan terecht de nominatie van Sportvereniging van het jaar !

Sportlust '46

Categorie voor Nominatie: Beste Sportvereniging

Naam van genomineerde: SCH ’44

 

 

Motivatie: Ruim vier jaar geleden heeft het bestuur van SCH het besluit genomen om met het eerste elftal van SCH’44 de overstap te maken naar ‘de zaterdag’. Een weloverwogen keuze, maar dit betekende wel dat we in de laagste klasse opnieuw moesten beginnen. Het plan was om zo snel mogelijk te promoveren. Het eerste seizoen verliep geweldig. We stonden een straatlengte voor op de concurrentie, maar corona gooide roet in het eten. Het jaar daarna werden er slechts vijf wedstrijden gespeeld en vorig jaar was SC Woerden te sterk. Niet eens vanwege de individuele kwaliteiten, maar zeker wel als team.

 

De start van het seizoen was nog wat wisselvallig. Tegen meerdere clubs werden er, met name ook thuis, punten verspeeld. Het verschil met vorig jaar was dat er dit jaar veel meer strijdlust in het team zat. Na de winterstop kreeg de Harmelense brigade de spirit echt te pakken. Blessures en schorsingen werden prima opgevangen door vervangers. De selectie bleek voldoende breed te zijn en dat geeft ook hoop voor de toekomst.

SCH’44 maakt zich dit seizoen op voor de derde klasse, een stapje hoger met meer weerstand.

 

Daarom verdient SCH genomineerd te worden tot Sportvereniging van het jaar

SCH '44

Categorie voor Nominatie: Beste Sportvereniging

Naam van genomineerde: LTC Kamerik

 

Motivatie: LTC Kamerik, al 50 jaar een begrip. In 1973 opgericht en al sindsdien een niet meer weg te denken tennisvereniging in Kamerik en dus viert LTC Kamerik dit jaar zijn 50e verjaardag. Je houdt het als club niet zo maar 50 jaar vol, dat betekend dat er een solide georganiseerde vereniging actief is in Kamerik en dat er dus al jaren leden zijn die in alle opzichten hun sport op een meer dan prettige manier kunnen beoefenen. Op het mooie complex aan de Overstek kan men zowel recreatief als ook in competitieverband wedstrijden spelen. Hiernaast organiseert LTC Kamerik hun eigen clubkampioenschappen en een speciaal 50+ toernooi voor de oudere spelers en speelsters. Vanwege het 50 jarig jubileum is er een heus jubileumfeest en wat is er nu mooier om in dit gedenkwaardige jaar ook nog eens verkozen te worden als Sportvereniging van het Jaar, iets wat als het ultieme cadeau zal worden uitgepakt !

LTC Kamerik

Sportman 

Categorie voor Nominatie: Beste Sportman

Naam van genomineerde: Simon den Braber   

Motivatie: Simon den Braber heeft voor de tweede keer op rij de kwart triatlon van Woerden op zijn naam geschreven. De inwoner van Woerden won de mooiste stadstriatlon van Nederland met overmacht, en dat terwijl er door de organisatie een aantal zeer goede triatleten waren ingeschreven. In een tijd van 1:45:25, wat op zich een razendsnelle tijd is, bleef den Braber zijn tegenstrevers ruim voor. Den Braber is al een tijd bezig met de triatlon, in zijn jongere jaren deed al meerdere keren mee aan de Nederlandse kampioenschappen, op verschillende onderdelen, en was zijn opmars binnen de triatlonwereld al snel duidelijk. In 2021 liep den Braber echter tegen een enorme blessure aan, in een trainingsrit knalde hij tegen een stilstaande auto op en liep daarbij enkele zware verwondingen op. Na zijn revalidatie heeft hij de draad weer op kunnen pakken en dat betaald zich nu uit in alweer de tweede winst in de triatlon van Woerden. De in Utrecht trainende Woerdenaar zit vol ambitie en richt zich nu helemaal op zijn sportcarrière, wie weet eindigt dit in de toekomst wel in optredens op internationaal niveau. In het afgelopen seizoen heeft hij voor de tweede keer (na 2021) landskampioen in de Eredivisie geworden met zijn triathlonteam TriMates Utrecht. Daarnaast heeft hij een bronzen medaille gewonnen op het NK triathlon over de Olympische afstand in de categorie onder 23 jaar. Hij heeft dit jaar ook zijn debuut gemaakt op de halve afstand in Almere en wist deze wedstrijd direct te winnen. Iets meer dan een maand later mocht hij zijn debuut maken in de professionele categorie op de halve afstand tijdens een wedstrijd in het Franse Vieux-Boucau en werd daar 19e. 

Simon den Braber

Categorie voor Nominatie: Beste Sportman

Nominatie Sportman: Nick Verhagen

 

 

Motivatie: Nick Verhagen, oud speler van Sportlust ’46, verhuisde vorig seizoen naar sv Spakenburg en verdiende daar direct een vaste plaats in het basiselftal. Het 1e seizoen voor Nick op het hoogste amateurniveau van Nederland werd een zeer succesvol seizoen. Met name in de KNVB beker maakte de ploeg uit Spakenburg, met Nick in de basis, furore. Eerst wonnen ze in Groningen tegen FC Groningen en daarbij veroorzaakte Nick een penalty. De ploeg stootte door tot in de halve finales en daar moest het een nederlaag incasseren tegen het grote PSV.

Een speciale wedstrijd in het vissersdorp is altijd de derby tussen sv Spakenburg en vv IJsselmeervogels. In de eerste derby van dit seizoen was het Nick Verhagen die door het scoren van een doelpunt zijn naam in de geschiedenisboeken van sv Spakenburg geschreven zag worden.

Al met al een puike prestatie van de Woerdense voetballer en meer dan terecht ook een verdiende nominatie.

Nick Verhagen

Categorie voor Nominatie: Beste Sportman

Nominatie Sportman: Niek Dekker

 

 

Motivatie:  Niek Dekker won op maandag 12 juni 2023 de 44e Woerdense Singelloop. Dekker was al zijn tegenstrevers te snel af, de nummer 2 passeerde pas 1 minuut later de finish van dit typische Woerdense sportevenement. Dekker bevestigde met zijn overwinning de goede vorm waarin hij verkeerd en wat hem mogelijk in de toekomst nog meer gouden medailles gaat opleveren.

Niek Dekker

Sportvrouw 

Categorie voor Nominatie: Beste Sport vrouw

Naam van genomineerde: Floortje Mackaij

 

Motivatie: Floortje Mackaij is al jaren lang actief in de wereldtop van het dames wielrennen. Na een aantal jaren van opleiding en ervaringsopbouw bij team DSM is Floortje in 2023 begonnen bij haar nieuwe werkgever, het Spaanse Movistar. In deze ploeg is ze ploeggenote van onder andere de huidige wereldkampioen Annemiek van Vleuten. Floortje schoot het jaar 2023 direct uit de startblokken, in haar eerste officiële wedstrijd voor Movistar won ze gelijk de Ronde van Valencia en bevestigde hiermee dat zij zeker thuis hoort in de wereldtop. In de wedstrijden van 2023 tot nu toe staat zij wereldkampioene van Vleuten op een meer dan voortreffelijke wijze bij zoals bijvoorbeeld in de Giro Italia. Er staan dit jaar nog zeer veel wedstrijden op het programma van Floortje, ze reist hiervoor de hele wereld over, is zeer veel op trainingskampen te vinden en dat zal uiteindelijk hopelijk resulteren in nog een paar klinkende uitslagen. Als men in de pers, zowel op TV als in de krant, praat over de Woerdense Floortje Mackaij dan kun je toch alleen concluderen dat Floortje niet alleen een topsporters pur sang is maar ook nog eens een fantastisch uithangbord voor haar “eigen” woonplaats Woerden

Floortje Mackaij

Categorie voor Nominatie: Beste Sportvrouw

Naam van genomineerde: Serena van Ramele

 

Motivatie: Serena won op maandag 12 juni 2023 de 44e Woerdense Singelloop, zij was veruit de snelste loopster op de 10 km. De nummer 2 moest ruim 5 minuten toegeven op de zeer goede sportvrouw uit Woerden.

Serena van Ramele

Categorie voor Nominatie: Beste Sportvrouw

Naam van genomineerde: Veerle van Munster

 

 

Motivatie: Veerle van Munster (2001) heeft in het seizoen 2022-2023 meegedaan aan verschillende Nederlandse Kampioenschappen (Korte Baan, Lange Baan en de Masters).

Op de Nederlandse Kampioenschappen Masters werd zij in de leeftijdscategorie 21-25 jaar 1e van Nederland op de 50 meter schoolslag.
Tijdens de Nederlandse Kampioenschappen heeft zij als beste resultaat de 32e plaats behaald.


Veerle van Munster

Genomineerden Sporttalent 2023

Sven Dekker
Rosalie Braspennincx
Floris Otto

Genomineerden Sportvereniging 2023

SCH 44
Lawn Tennis Club Kamerik
Sportlust '46

Genomineerden Sportvrijwilliger 2023

Wim Boot
Iet Schouten
Rosie de Kruijf

Genomineerden Sportvrouw 2023

Veerle van Munster
Floortje Mackaij
Serena van Ramele

Genomineerden Sportman 2023

Nick Verhagen
Niek Dekker
Simon den Braber

Algemene procedure verkiezingen 2e ronde.

 

  1. Na het sluiten van de 1e stemronde zal er op 1 nov door de organisatie per categorie bekend gemaakt worden welke 3 genomineerden gaan strijden om de titel.
  2. Vanaf 1 nov t/m 22 dec (17.00 uur !! ) kan er door iedereen gestemd worden in de 2e stemronde (ook als je in de 1e stemronde al een stem hebt uitgebracht ) . Stemmen geschiedt via de site doormiddel van de stembutton die is afgebeeld bij de genomineerde van uw keuze.
  3. In de 2e stemronde zal ook een onafhankelijke jury de 3 genomineerden per categorie beoordelen.
  4. De genomineerden die door de jury én het publiek het hoogst beoordeeld zijn op 22 december zullen door de organisatie op het Sport Inside Sportgala Woerden 2023 uitgeroepen worden als winnaar van haar of zijn categorie.
  5. Indien er in de 1e stemronde genomineerden met een gelijk aantal stemmen eindigen zal de organisatie, in samenwerking met een onafhankelijke jury uiteindelijk bepalen wie er doorgaan naar de 2e ronde. Eindigen genomineerden in de 2e stemronde met een gelijke aantal stemmen dan zullen de uitgebrachte stemmen van het publiek uiteindelijk bepalen wie uitgeroepen gaat worden als winnaar van haar of zijn categorie.
  6. Uw stem voor de 2e ronde kunt u weer indienen op de pagina nomineren https://sportinside.tv/sportgala-genomineerden/

 

Days
Hours
Minutes
Seconds

Sportinside

Sportgala

Draag een sporter voor

Geef hier iemand op