Sportinside sportgala 2024

Overzicht genomineerden

Bij het Sport Inside Sportgala Woerden presenteren wij het Sporttalent van het jaar 2023.

 
Het publiek en de onafhankelijke jury zijn overeengekomen dat bij het Sport Inside Sportgala Woerden Floris Otto wordt uitgeroepen tot Sporttalent van het jaar 2023 Floris Otto.
 
In zijn 2e jaar als wegwielrenner bij de WTC Woerden is hij dit jaar reeds vele malen in de prijzen gereden.
 
Op zaterdag 10 juni is de 12-jarige Floris Otto, lid van WTC Woerden, Nederlands Kampioen geworden tijdens het NK in Alkmaar. Floris won het NK door in de eindsprint de rapste te zijn en als eerste zijn voorwiel over de meet te duwen.
 
Floris is de eerste jeugdrenner ooit die binnen de WTC Woerden het Nederlands Kampioenschap binnen sleept. Hij mag nu 1 jaar lang in wedstrijdverband uitkomen in de rood-wit-blauwe kampioenstrui.
 
Wie weet ligt er voor deze talentvolle renner een mooie toekomst in het verschiet.
 
Mede hierdoor vinden het publiek en de Jury dat Floris Otto de terechte winnaar

Bij het Sport Inside Sportgala Woerden presenteren wij de Sportvrijwilliger van het jaar 2023

 
Het publiek en de onafhankelijke jury zijn overeengekomen dat bij het Sport Inside Sportgala Woerden Iet Schouten wordt uitgeroepen tot Sportvrijwilliger van het jaar 2023.
 
Iet Schouten is al meer dan 20 jaar wedstrijdsecretaris bij VTC Woerden. Zo regelt zij de inhuur van de sporthal en deelt zij de trainingen van de teams in.
 
Daarnaast organiseert lokaal de voorrondes van het door de Nevobo georganiseerde NOJK, waarbij volleybalclubs uit de wijde omgeving met een team strijden in hun leeftijdscategorie om het Nederlands kampioenschap.
 
Hierdoor zijn sommige deelnemende teams van VTC verzekerd van een wedstrijddag in hun eigen woonplaats.
 
Ook coördineert zij met een groep vrijwilligers diverse activiteiten bij het VTC Beach volleybaltoernooi.
 
Op de zaterdagen dat er wedstrijden van H1 of Dames 1 thuis gespeeld worden bedient zij het scorebord.
 
Mede hierdoor vinden het publiek en de Jury dat Iet Schouten de terechte winnaar is.

Bij het Sport Inside Sportgala Woerden presenteren wij de Sportvereniging van het jaar 2023.

 
Het publiek en de onafhankelijke jury zijn overeengekomen dat bij het Sport Inside Sportgala Woerden Sportlust ’46 wordt uitgeroepen tot Sportvereniging van het jaar 2023 
 
Sportlust ’46 neemt als één van de grootste verenigingen een bijzondere plaats in binnen de gemeente Woerden.
De voetbalclub staat bekend om zijn familiaire uitstraling en zowel jonge als oudere voetballers/voetbalsters voelen zich helemaal op hun gemak bij de bewoners van sportpark Cromwijck.
 
Het eerste elftal speelt binnen het Groene Hart op het hoogste niveau namelijk 3e divisie landelijk
 
Ook binnen de jeugdafdeling wordt er keihard gewerkt aan het spelen van voetbal op een hoog niveau. Door diverse gediplomeerde trainers en een goede begeleiding hoopt Sportlust ’46 de jeugdafdeling op een hoger plan te tillen.
 
Ook de voetballers/voetbalsters die gewoon hun wedstrijdjes willen spelen zonder dat daar prestatiedruk bij komt kijken kunnen ook gewoon terecht bij Sportlust.
 
Voor iedereen is er een plekje bij de club en iedereen kan én mag spelen op een door hen zelfgekozen niveau.
 
Het bestuur en de vrijwilligers binnen de commissies van Sportlust ’46 moeten vanwege het grote ledenaantal veel werk verzetten maar dat doen ze meer dan voortreffelijk.
 
Sportlust ’46 is een zeer gezonde vereniging en verdiend door hun positie binnen de gemeente Woerden dan ook meer dan terecht de nominatie van Sportvereniging van het jaar!
Bij het Sport Inside Sportgala Woerden presenteren wij de
Sportvrouw van het jaar 2023.
 
Het publiek en de onafhankelijke jury zijn overeengekomen dat bij het Sport Inside Sportgala Woerden Floortje Mackaij wordt uitgeroepen tot Sportvrouw van het jaar 2023 
 
Floortje Mackaij is al jarenlang actief in de wereldtop van het dames wielrennen. Na een aantal jaren van opleiding en ervaringsopbouw bij team DSM is Floortje in 2023 begonnen bij haar nieuwe werkgever, het Spaanse Movistar
 
Floortje schoot het jaar 2023 direct uit de startblokken, in haar eerste officiële wedstrijd voor Movistar won ze gelijk de Ronde van Valencia en bevestigde hiermee dat zij zeker thuishoort in de wereldtop.
 
In de wedstrijden van 2023 tot nu toe staat zij wereldkampioene van Vleuten op een meer dan voortreffelijke wijze bij zoals bijvoorbeeld in de Giro Italia.
 
Als men in de pers, zowel op TV als in de krant, praat over de Woerdense Floortje Mackaij dan kun je toch alleen concluderen dat Floortje niet alleen een topsportster pur sang is maar ook nog eens een fantastisch uithangbord voor haar “eigen” woonplaats Woerden
Bij het Sport Inside Sportgala Woerden presenteren wij de Sportman van het jaar 2023.
 
Het publiek en de onafhankelijke jury zijn overeengekomen dat bij het Sport Inside Sportgala Woerden Simon den Braber wordt uitgeroepen tot Sportman van het jaar 2023
 
Woerdenaar Simon den Braber beleefde een droomslot van het triatlonseizoen 2023. Na de zege in zijn eigen stad Woerden in mei focuste hij vooral op de teamcompetitiewedstrijden in de eredivisie.
 
Met zijn team Rogelli/TriMates werd hij ook in 2023 in Roermond Nederlands kampioen op de (Olympische-) kwart Triathlon onder de 23 jaar.
 
De week ervoor debuteerde hij op de halve triatlon in Almere met eveneens een zege.
 
Mede hierdoor vinden het publiek en de Jury dat Simon den Braber de terechte winnaar
Days
Hours
Minutes
Seconds

Sportinside

Sportgala

Draag een sporter voor

Geef hier iemand op