Sportinside sportgala 2024

Overzicht genomineerden

Sporttalent 

Categorie voor Nominatie: Beste Sport Talent

Naam van genomineerde: Aline Weerelts

 

Motivatie: Aline voetbalde in het seizoen 2022-2023 tussen de jongens van Sportlust ’46 in de JO15-1, ze manifesteerde zich daar als een zeer leergierige speelster en was één van de dragende krachten binnen het elftal. Dat was bij diverse grote clubs en de KNVB ook opgevallen en Aline kreeg dus de keuze om zich verder te ontwikkelen van een betaald voetbalorganisatie, dat werd uiteindelijk FC Utrecht. In Utrecht zal ze in het dameselftal gaan uitkomen. Ook maakte Aline in mei 2023 haar debuut in het Nederlands elftal voor meisjes onder de 16, ze speelde twee interlands tegen België ( 1x winst / 1x verlies ) en was daarbij 1x aanvoerster en ze wist daarbij ook direct tot scoren te komen, opmerkelijk omdat ze vooral in de verdediging actief is. Met de juiste begeleiding is er voor de Woerdense wellicht een mooie toekomst weggelegd in het nationale of internationale damesvoetbal.

Aline Weerelts

Categorie voor Nominatie: Beste Sport Talent   

Naam van genomineerde: Sanne Glissenaar    

 

Motivatie: De 15 jarige inwoonster van Harmelen en leerlinge van het Minkema College, Sanne Glissenaar, is een uitzonderlijk talent in de ruitersport. Sanne is op 25 februari 2023 Nederlands kampioen dressuur geworden in de klasse Z1 cat D/E. In Ermelo was zij samen met haar pony Die Wilde Dreizehn de beste in haar categorie en bleef zij alle tegenstrevers ruim voor. Omdat in de dressuur de samenwerking tussen amazone en paard (pony) optimaal moet zijn betekend dit voor Sanne veel trainingsuren bij Rijvereniging de Voornruiters in de Meern. Ook is Sanne opgenomen in het Talenten Team van de KNHS, hierdoor krijgt ze extra trainingen aangeboden en is ze aan Ton de Kon gekoppeld die zelf ook Grand Prix wedstrijden heeft verreden. Hiernaast werd Sanne geselecteerd om internationale wedstrijden te gaan rijden.

Sanne Glissenaar

Categorie voor Nominatie: Beste Sport Talent

Naam van genomineerde: Valerie van Keulen 

 

Motivatie: Valerie van Keulen is op zondag 26 februari 2023 Nederlands kampioene Veldcross geworden op de Hellendoornseberg, ze kwam met een voorsprong van 6 seconde op nummer twee als eerste over de meet. Vallerie, 13 jaar oud, is lid van atletiekvereniging Clytoneus en heeft daar in haar eigen leeftijdscategorie al diverse clubrecords op haar naam staan op diverse loopnummers. Valerie is een uitzonderlijk talent, wellicht dat dit talent ze kan brengen tot in de nationale en internationale top van de atletiekwereld.

Valerie van Keulen

Categorie voor Nominatie: Beste Sporttalent

Naam van genomineerde: Floris Otto

 

Motivatie: Als 2e-jaars wegwielrenner bij de WTC Woerden is hij dit jaar reeds vele malen in de prijzen gereden.
Op zaterdag 10 juni is de 12 jarige Floris Otto, lid van WTC Woerden, Nederlands Kampioen geworden tijdens het NK in Alkmaar. Floris won het NK door in de eindsprint de rapste te zijn en als eerste zijn voorwiel over de meet te duwen. Floris is de eerste jeugdrenner ooit die binnen de WTC Woerden het Nederlands Kampioenschap binnen sleept. Hij mag nu 1 jaar lang in wedstrijdverband uitkomen in de rood-wit-blauwe kampioenstrui. Wie weet ligt er voor deze talentvolle renner een mooie toekomst in het verschiet.

Floris Otto

Categorie voor Nominatie: Beste Sporttalent

Naam van genomineerde: Sven Dekker

 

Motivatie: Clytoneus atleet Sven Dekker heeft in september 2022 het 35 jaar oude Nederlands record speerwerpen voor U14 uit de boeken gegooid.
Op dit moment staat hij bovenaan de Nederlandse ranglijst bij de U16 als 13 jarige over het seizoen 2023. Op 2 September hoopt hij dit te bekronen met de Nederlandse titel voor U16 in Amsterdam.
Sven traint 3x in de week bij zijn vereniging AV Clytoneus en daarnaast ook nog elke zaterdag bij ATR in Rotterdam (talenten ontwikkeling atletiekunie).
Naast zijn trainen heeft hij ook regelmatig wedstrijden. Deze wedstrijden vinden plaats door heel Nederland, o.a. behaalde hij vorig jaar bij de Nelli Cooman games in Groningen 3 x Goud, 1 x Zilver en 1 x Brons op verschillende onderdelen. Bij Clytoneus zelf bezit hij als D junior op alle werponderdelen de clubrecords.
Links naar de atletiekunie ranglijsten:

Sven Dekker

Sport vrijwilliger 

Categorie voor Nominatie: Beste Sportvrijwilliger

Naam van genomineerde: Iet Schouten   

 

Motivatie: Iet is al meer dan 20 jaar wedstrijdsecretaris bij VTC Woerden (volleybal), regelt zij de inhuur van de sporthal en deelt zij de trainingen van de teams in. Daarnaast organiseert lokaal de voorrondes van het door de Nevobo georganiseerde NOJK , waarbij volleybalclubs uit de wijde omgeving met een team strijden in hun leeftijdscategorie om het Nederlands kampioenschap. Hierdoor zijn sommige deelnemende teams van VTC verzekerd van een wedstrijddag in hun eigen woonplaats. Leuk voor de supporters. Ook coördineert zij met een groep vrijwilligers het maken van de salades t.b.v. van de bbq bij het VTC Beach volleybaltoernooi. Op de zaterdagen dat er wedstrijden van H1 of Dames 1 thuis gespeeld worden bedient zij het scorebord.

Iet Schouten

Categorie voor Nominatie: Beste Sportvrijwilliger

Naam van genomineerde: Jan van den Heuvel 

 

Motivatie: Hierbij wil ik graag nomineren Als Sportvrijwilliger Jan van den Heuvel voorzitter van Sportlust ‘46. Mede 10 jaar hoofdsponsor te zijn geweest met DEJO Schoonmaakorganisatie en ook vele jaren als trainer van diverse verenigingen waaronder ook een aantal jaren Sportlust ’46 waarin hij Sportlust naar een hoger plan bracht. Daarna een aantal jaar actief geweest als lid van de Technische Commissie. Op 1 maart 2016 werd hij voorzitter van Sportlust ’46 waarna hij de vereniging naar een hoger niveau heeft gebracht zowel voor de vereniging als de jeugd en ook het vlaggenschip naar de 3e divisie. Eind 2023 neemt hij afscheid als voorzitter maar zal achter de schermen nog actief blijven in de Technische Commissie.Ook dit jaar is hij nog de stuwende kracht achter de uitbreiding van het clubhuis zodat hij dit gezond en met een fantastisch complex achter kan laten   

Jan van den Heuvel

Categorie voor Nominatie: Beste Sportvrijwilliger

Naam van genomineerde: Pieter t Hart 

 

Motivatie: Hierbij wil ik nomineren als Sportvrijwilliger Pieter t Hart

Piet is een sportman in hart en nieren. Van 1980 – 1986 als voorzitter van Clytoneus waar hij destijds zijn conditie in orde wilde houden. Zo begon Pieter in 1966 bij de afdeling Rotterdam zijn scheidsrechters loopbaan. Door verhuizingen naar Woudenberg en Woerden.Sportlust had Pieter toen al in de gaten en vroeg na een geslaagde herstelperiode of Pieter clubscheidsrechter wilde worden. Zo heeft Pieter vele jaren de lagere elftallen gefloten en daar praten ze soms nog over

Wat het fluiten ook leuk voor Pieter maakt is dat hij al 40 jaar bij Sportlust fluit

En dan de samenwerking met de clubgrensrechters dat ook veel vraagt. Vlaggen vindt Pieter zelf het moeilijkst en heb dan ook veel waardering voor de club grensrechters die hij dan ook na de wedstrijd bedankt voor hun bijdrage.

Een leuke herinnering van Pieter was ook toen hij als zwarte Piet verkleed twee pupillenwedstrijden mocht fluiten.

Met recht een zeer gewaardeerde vrijwilliger binnen de gemeente Woerden

Pieter 't Hart

Categorie voor Nominatie: Beste Sportvrijwilliger

Naam van genomineerde: Theo de Breed.

 

Motivatie: Al vele Jaren is Theo een echte clubman met volle overtuiging. Kijkend naar zijn staat van dienst kan ik het volgende opnoemen: Bestuurslid als secretaris vele jaren (7 jaar), Scheidsrechter elke week en ook als het nodig is bij toernooien beschikbaar, Lid van de sponsorcommissie Sportlust ’46, Lid van bestuur van de Businessclub Sportlust ’46, verantwoordelijk voor veiligheidszaken bij Sportlust ’46, sponsor namens Risk Knowledge, altijd beschikbaar als er iets moet gebeuren, indien nodig bardienst op de donderdagavond, elke thuiswedstrijd beschikbaars als beveiliger,Lid van de financiële commissie en woordvoerder voor de jaarvergadering. Met deze staat van dienst denk ik dat Theo de Breed met volle overtuiging genomineerd mag worden als Sportvrij- williger van het jaar.

Theo de Breed

Categorie voor Nominatie: Beste Sportvrijwilliger

Naam van genomineerde: Jeroen Eskes.

 

Motivatie: Geachte leden van de jury,

Het is met groot genoegen dat ik vandaag het immense privilege heb om de ongelooflijke verdiensten van Jeroen Eskes van Sportlust ’46 onder uw aandacht te brengen, en waarom hij de geschiktste kandidaat is om tijdens het sportgala te worden uitgeroepen tot Vrijwilliger van het Jaar. Jeroen is niet zomaar een vrijwilliger; hij is een toonbeeld van belangeloze inzet, vastberadenheid en toewijding aan zijn gemeenschap, en dit is meer dan duidelijk te zien in zijn indrukwekkende staat van dienst.

Allereerst, laten we stilstaan bij zijn ongelooflijke toewijding aan Sportlust ’46. Jeroen heeft maar liefst 10 jaar lang de rol van penningmeester op zich genomen. In een tijd (lees Corona- en Energiecrises) waarin financieel beheer van cruciaal belang is voor elke sportvereniging, heeft Jeroen zich met onberispelijke nauwkeurigheid en vastberadenheid gekweten van zijn verantwoordelijkheden. Zijn inzet heeft niet alleen de financiële gezondheid van de club versterkt, maar heeft ook bijgedragen aan de groei en bloei van de vereniging.

Maar Jeroens betrokkenheid bij Sportlust ’46 gaat veel verder dan zijn rol als penningmeester. Hij heeft zich gedurende 35 jaar actief ingezet als voetballer, en zijn passie voor de sport heeft anderen geïnspireerd en aangemoedigd om zich bij de club aan te sluiten. Daarnaast heeft Jeroen zijn expertise en leiderschap ingezet in diverse commissies binnen de club, waar hij bijdroeg aan het ontwikkelen van beleid en het organiseren van evenementen.

Wat Jeroen Eskes ook echt onderscheidt, is zijn indrukwekkende staat van dienst als vrijwilliger buiten de clubmuren van Sportlust ’46. Hij heeft maar liefst 33 jaar lang zijn tijd, energie en talent ingezet als vrijwilliger voor de Woerdense VakantieWeek, waarvan hij ook penningmeester was. Zijn onvermoeibare inspanningen hebben bijgedragen aan het succes van dit geweldige evenement, dat jaarlijks duizenden mensen samenbrengt en de lokale gemeenschap verrijkt.

Kortom, Jeroen Eskes is niet alleen een voetbalheld, maar ook een gemeenschapskampioen. Zijn toewijding aan Sportlust ’46 gedurende 35 jaar, zijn onberispelijke staat van dienst als penningmeester, zijn actieve rol in diverse commissies en zijn buitengewone inzet als vrijwilliger voor de Woerdense VakantieWeek getuigen van zijn uitzonderlijke betrokkenheid bij zijn gemeenschap. Het is dan ook niet meer dan terecht dat Jeroen Eskes wordt erkend als Vrijwilliger van het Jaar tijdens dit sportgala.

Laten we deze gelegenheid aangrijpen om de man te eren wiens inzet de ruggengraat vormt van Sportlust ’46 en die een voorbeeld is voor ons allemaal als het gaat om vrijwilligerswerk en gemeenschapszin. Jeroen Eskes verdient onze diepste waardering en erkenning.

Jeroen Eskes

Sportvereniging 

Categorie voor Nominatie: Beste Sportvereniging

Naam van genomineerde: Sportlust ’46

 

Motivatie: Sportlust ’46 neemt als één van de grootste verenigingen een bijzondere plaats in binnen de gemeente Woerden. De voetbalclub staat bekend om zijn familiaire uitstraling en zowel jonge als oudere voetballers/voetbalsters voelen zich helemaal op hun gemak bij de bewoners van sportpark Cromwijck. Dit blijkt wel uit het feit dat vele leden al jaren bij Sportlust ’46 lid zijn, sommigen zelfs al langer dan 40- of 50 jaar. De club wordt door veel vrijwilligers geholpen om alle zaken draaiend te houden, iets waar Sportlust ’46 ook om bekend staat.
Het eerste elftal speelt binnen het Groene Hart op het hoogste niveau namelijk 3e divisie landelijk, voor niet kenners: dit is het 4e niveau binnen de KNVB en daarbij zijn dan ook de BVO’s ( Betaald Voetbal Organisaties ) meegeteld. Even leek het erop dat Sportlust ’46 zich zou kunnen mengen in een kampioensstrijd maar een mindere periode in de tweede helft van het seizoen bracht de ploeg uit Woerden naar een 6e plaats in de eindrangschikking. Ook het nieuwe seizoen komt Sportlust ’46 weer uit in de 3e divisie en dit maal komen de Woerdenaren veel zuidelijke ploegen tegen uit Limburg, Noord-Brabant en Zeeland.
Ook binnen de jeugdafdeling wordt er keihard gewerkt aan het spelen van voetbal op een hoog niveau. Door diverse gediplomeerde trainers en een goede begeleiding hoopt Sportlust ’46 de jeugdafdeling op een hoger plan te tillen. Heel af en toe worden er nu al spelertjes van de club gescout door grote clubs, de spelers en speelsters gaan dan proberen hun droom waar te maken bij een profclub.
Ook de voetballers/voetbalsters die gewoon hun wedstrijdjes willen spelen zonder dat daar prestatiedruk bij komt kijken kunnen ook gewoon terecht bij Sportlust. Voor iedereen is er een plekje bij de club en iedereen kan én mag spelen op een door hen zelf gekozen niveau.
Het bestuur en de commissies van Sportlust ’46 moeten vanwege het grote ledenaantal veel werk verzetten maar dat doen ze meer dan voortreffelijk. Sportlust ’46 is een zeer gezonde vereniging en verdiend door hun positie binnen de gemeente Woerden dan ook meer dan terecht de nominatie van Sportvereniging van het jaar !

Sportlust '46

Categorie voor Nominatie: Beste Sportvereniging

Naam van genomineerde: Mobilee

 

Motivatie: Mobilee ( = bewegen ) is de Gymnastiek en turnvereniging uit Woerden. De club heeft enorm veel leden waarvoor men onder meer Ouder&kind gym, kleuter gym, Recreatief turnen, wedstrijd turnen, conditietraining en dans verzorgt. Door het grote aantal leden neemt Mobilee binnen de gemeente Woerden een zeer prominente rol in en heeft zij een zeer positieve bijdrage aan de Woerdense samenleving. Op wedstrijdgebied doen diverse leden en groepen vaak mee aan regionale en landelijke wedstrijden waarbij er in diverse groepen en disciplines veel medailles worden behaald. Een vereniging met goede turners / turnsters en gymnasten die geleid worden door een stabiel bestuur en goede trainers staat garant voor nog vele jaren van plezier en succes.

Mobilee

Categorie voor Nominatie: Beste Sportvereniging

Naam van genomineerde: MHC Woerden

 

Motivatie: MHC Woerden. Met ruim 800 leden, waarvan 600 jeugdleden, is Mixed Hockey Club Woerden één van de grootste verenigingen in Woerden e.o. Er wordt in circa 60 teams gespeeld op zowel recreatief als competitieniveau. MHC Woerden staat bekend als een gezellige, sociale en betrokken club waar voor iedereen ( spelers, speelsters, trainers, scheidsrechters en vrijwilligers ) door sportief spel en respect voor een ander met elkaar voor een veilig sportklimaat wordt gezorgd. Vanwege de grote van de club zijn er een groot aantal bestuursleden en vrijwilligers ieder seizoen weer bereidt om alle zaken op- en om het veld te organiseren om te komen tot een prettige sportsfeer voor iedereen.

MHC Woerden

Categorie voor Nominatie: Beste Sportvereniging

Naam van genomineerde: SCH ’44

 

 

Motivatie: Ruim vier jaar geleden heeft het bestuur van SCH het besluit genomen om met het eerste elftal van SCH’44 de overstap te maken naar ‘de zaterdag’. Een weloverwogen keuze, maar dit betekende wel dat we in de laagste klasse opnieuw moesten beginnen. Het plan was om zo snel mogelijk te promoveren. Het eerste seizoen verliep geweldig. We stonden een straatlengte voor op de concurrentie, maar corona gooide roet in het eten. Het jaar daarna werden er slechts vijf wedstrijden gespeeld en vorig jaar was SC Woerden te sterk. Niet eens vanwege de individuele kwaliteiten, maar zeker wel als team.

 

De start van het seizoen was nog wat wisselvallig. Tegen meerdere clubs werden er, met name ook thuis, punten verspeeld. Het verschil met vorig jaar was dat er dit jaar veel meer strijdlust in het team zat. Na de winterstop kreeg de Harmelense brigade de spirit echt te pakken. Blessures en schorsingen werden prima opgevangen door vervangers. De selectie bleek voldoende breed te zijn en dat geeft ook hoop voor de toekomst.

SCH’44 maakt zich dit seizoen op voor de derde klasse, een stapje hoger met meer weerstand.

 

Daarom verdient SCH genomineerd te worden tot Sportvereniging van het jaar

SCH '44

Sportman 

Categorie voor Nominatie: Beste Sportman

Naam van genomineerde: Simon den Braber   

 

Motivatie: Simon den Braber heeft voor de tweede keer op rij de kwart triatlon van Woerden op zijn naam geschreven. De inwoner van Woerden won de mooiste stadstriatlon van Nederland met overmacht, en dat terwijl er door de organisatie een aantal zeer goede triatleten waren ingeschreven. In een tijd van 1:45:25, wat op zich een razendsnelle tijd is, bleef den Braber zijn tegenstrevers ruim voor. Den Braber is al een tijd bezig met de triatlon, in zijn jongere jaren deed al meerdere keren mee aan de Nederlandse kampioenschappen, op verschillende onderdelen, en was zijn opmars binnen de triatlonwereld al snel duidelijk. In 2021 liep den Braber echter tegen een enorme blessure aan, in een trainingsrit knalde hij tegen een stilstaande auto op en liep daarbij enkele zware verwondingen op. Na zijn revalidatie heeft hij de draad weer op kunnen pakken en dat betaald zich nu uit in alweer de tweede winst in de triatlon van Woerden. De in Utrecht trainende Woerdenaar zit vol ambitie en richt zich nu helemaal op zijn sportcarrière, wie weet eindigt dit in de toekomst wel in optredens op internationaal niveau.

Simon den Braber

Nominatie Sportman: Nick Verhagen

Categorie voor Nominatie: Beste Sportman

 

Motivatie: Nick Verhagen, oud speler van Sportlust ’46, verhuisde vorig seizoen naar sv Spakenburg en verdiende daar direct een vaste plaats in het basiselftal. Het 1e seizoen voor Nick op het hoogste amateurniveau van Nederland werd een zeer succesvol seizoen. Met name in de KNVB beker maakte de ploeg uit Spakenburg, met Nick in de basis, furore. Eerst wonnen ze in Groningen tegen FC Groningen en daarbij veroorzaakte Nick een penalty. De ploeg stootte door tot in de halve finales en daar moest het een nederlaag incasseren tegen het grote PSV.

Een speciale wedstrijd in het vissersdorp is altijd de derby tussen sv Spakenburg en vv IJsselmeervogels. In de eerste derby van dit seizoen was het Nick Verhagen die door het scoren van een doelpunt zijn naam in de geschiedenisboeken van sv Spakenburg geschreven zag worden.

Al met al een puike prestatie van de Woerdense voetballer en meer dan terecht ook een verdiende nominatie.

Nick Verhagen

Nominatie Sportman: Niek Dekker

Categorie voor Nominatie: Beste Sportman

 

Motivatie:  Niek Dekker won op maandag 12 juni 2023 de 44e Woerdense Singelloop. Dekker was al zijn tegenstrevers te snel af, de nummer 2 passeerde pas 1 minuut later de finish van dit typische Woerdense sportevenement. Dekker bevestigde met zijn overwinning de goede vorm waarin hij verkeerd en wat hem mogelijk in de toekomst nog meer gouden medailles gaat opleveren.

Niek Dekker

Categorie voor Nominatie: Beste Sportman

Naam van genomineerde: Tim den Braber   

 

Motivatie: Tim den Braber is een Woerdense succescolle wielrenner en Triathlon. 

Vele succesen  gehaald de afgelopen tijd waaronder de wedstrijd in het Veluwe klassement.

Het zit in de familie want zijn broer Simon is ook een succesvol sporter er ook genomineerd.

Tim den Braber

Sportvrouw 

Categorie voor Nominatie: Beste Sport vrouw

Naam van genomineerde: Floortje Mackaij

 

Motivatie: Floortje Mackaij is al jaren lang actief in de wereldtop van het dames wielrennen. Na een aantal jaren van opleiding en ervaringsopbouw bij team DSM is Floortje in 2023 begonnen bij haar nieuwe werkgever, het Spaanse Movistar. In deze ploeg is ze ploeggenote van onder andere de huidige wereldkampioen Annemiek van Vleuten. Floortje schoot het jaar 2023 direct uit de startblokken, in haar eerste officiële wedstrijd voor Movistar won ze gelijk de Ronde van Valencia en bevestigde hiermee dat zij zeker thuis hoort in de wereldtop. In de wedstrijden van 2023 tot nu toe staat zij wereldkampioene van Vleuten op een meer dan voortreffelijke wijze bij zoals bijvoorbeeld in de Giro Italia. Er staan dit jaar nog zeer veel wedstrijden op het programma van Floortje, ze reist hiervoor de hele wereld over, is zeer veel op trainingskampen te vinden en dat zal uiteindelijk hopelijk resulteren in nog een paar klinkende uitslagen. Als men in de pers, zowel op TV als in de krant, praat over de Woerdense Floortje Mackaij dan kun je toch alleen concluderen dat Floortje niet alleen een topsporters pur sang is maar ook nog eens een fantastisch uithangbord voor haar “eigen” woonplaats Woerden

Floortje Mackaij

Nominatie Sportman: Serena van Ramele

Categorie voor Nominatie: Beste Sportvrouw

 

Motivatie: Serena won op maandag 12 juni 2023 de 44e Woerdense Singelloop, zij was veruit de snelste loopster op de 10 km. De nummer 2 moest ruim 5 minuten toegeven op de zeer goede sportvrouw uit Woerden.

Serena van Ramele
Days
Hours
Minutes
Seconds

Sportinside

Sportgala

Draag een sporter voor

Geef hier iemand op