IJsselmeervogels – Sportlust ’46

Sportlust had IJsselmeervogels meer pijn moeten én kunnen doen.

In de analyse na de verloren wedstrijd (3-1) van Sportlust tegen v.v. IJsselmeervogels was dit de one-liner van trainer Willem Romp. Sportlust verloor de wedstrijd op slechts enkele momenten en had daar tegenover een zeer goed veld spel, voldoende scoringskansen maar maakte die niet af. Aan de andere kant beslisten de Spakenburgers de wedstrijd door bij een paar momenten wel doeltreffend te zijn en dat kwam hard aan bij de Woerdenaren.

Beste van het spel.

De wedstrijd begon goed voor Sportlust, het kreeg in de 7e minuut de eerste grote kans. Het schot van Robbert Olijfveld ging echter voor de goal van IJsselmeervogels langs. Direct daarna kreeg het voor de eerste keer de deksel op de neus, 1 minuut later scoorde Afakar de 1-0 na een snelle uitbraak en een misser in de verdediging van Sportlust. Even moesten de gasten de zaak weer op de rit zetten maar na korte tijd had Sportlust weer het heft in aanval en trok het ten aanval. Mede door de 1-0 voorsprong trok IJsselmeervogels zich terug en kon Sportlust de gastheren onder druk zetten. Frank v.d. Bosch was in de 14e minuut dicht bij een treffer en ook Olijfveld kreeg een mogelijkheid in de 17e minuut, beide malen verdween de bal naast de goal van doelman Schaap. Sportlust bleef de betere ploeg en IJsselmeervogels loerde op de counter, het kreeg zo’n counter dan ook in de 32e minuut maar doelman Stilanos Damkalis hield de gastheren met een prachtige safe van scoren af. In de 37e minuut loste Wessel Meiring de geblesseerd geraakte van Delft af en hij kreeg  in de 45e minuut zijn eerste grote kans echter zijn kopbal ging rakelings langs de kruising. In de slotminuut van de eerste helft mocht IJsselmeervogels nog 1x uitbreken maar het was opnieuw doelman Damkalis die liet zien een uitstekende doelman te zijn en daardoor ging Sportlust met een 1-0 achterstand de rust in.

Snelle goal, goed tegenspel en wereldgoal.

Ook de 2e helft stond bol van hoogtepunten. Sportlust kwam ongetwijfeld met de aller beste bedoelingen weer het veld op om de achterstand weg te werken maar nauwelijks 2 minuten keek het al tegen een 2-0 achterstand aan. Opnieuw werd de achterhoede van Sportlust opengereten en deze kans lieten de Spakenburgers zich niet ontnemen. Sportlust kreeg dus direct een dreun maar wisten zich opnieuw op te richten en het spel weer naar zich toe te trekken. Al snel kreeg Olijfveld dé kans op een treffer maar zijn inzet van dichtbij werd met een wereldredding gepareerd door doelman Jaimy Schaap van IJsselmeervogels. In de 54e minuut was het Meiring die een mooie kans creëerde maar zijn schot werd precies op tijd gekraakt. In de 60e minuut dan toch eindelijk de aansluitingstreffer, Olijfveld werd binnen de beruchte lijnen onderuit gehaald en eiste zelf de strafschop op. Vanaf elf meter maakte de kersverse spits van Sportlust geen fout en bracht hij Sportlust op 2-1, alles was dus nog mogelijk. In de 72e minuut was het opnieuw Meiring die een goede kans kreeg en vlak na hem was het ook Frank v.d. Bosch die  tot scoren had kunnen komen, beide kansen werden echter niet benut. In de 83e minuut kwam de eindstand op het scorebord te staan. IJsselmeervogels kreeg een hoekschop en die leek door Sportlust goed weggewerkt te worden, de bal werd hoog uit de zestienmeter gewerkt. Vanaf het middenveld was het aanvoerder Boerlage van IJsselmeervogels die zich geen moment bedacht, de bal in 1 keer op de schoen nam en de bal met een prachtige boog via de onderkant van de doellat achter de kansloze Damkalis zag inslaan. Een werkelijke wereldgoal, zo zie je ze niet veel. Je kunt er natuurlijk van genieten maar voor Sportlust was het de definitieve nekslag. Nog 1x moest Damkalis reddend optreden, in de allerlaatste minuut van de wedstrijd had de doelman nog een zeer goede redding in huis en daarmee hield hij de nederlaag nog enigszins binnen de perken.

Je moet jezelf ook eens belonen.

Na de wedstrijd waren de analyses helder, op beslissende momenten scoort de tegenstander. Zelf krijg je ook kansen en speel je helemaal geen slechte wedstrijd maar je moet jezelf ook een keer gaan belonen aldus trainer Willem Romp. De oefenmeester ziet zeker verbeterpunten maar is bezig in een proces van het inslijpen van speelwijze en spelprincipes. Met zoveel nieuwe spelers zijn daar al best veel goede stappen in gemaakt maar nu komt het aan op finetunen, iets wat je doet door veel te praten en te trainen en dan komen de momenten vanzelf een keer aan de goede kant van de streep.

Thuis Hercules.

Volgende week zaterdag speelt Sportlust de thuiswedstrijd tegen de Utrechtse buurman u.s.v. Hercules. De wedstrijd op sportpark Cromwijk begint om 15.00 uur en u kunt deze strijd dan ook weer volgen via www.sportinside.tv/live

Doe ook weer mee na de wedstrijd met de verkiezing Sport Inside Speler van het seizoen !

Stuur de naam van uw Man of The Match naar info@sportinside.tv  dit kan nog tot maandagavond 18.00 uur.

Verslag: Willem Cnossen