Harkemase Boys – Sportlust ’46

Sportlust moet de punten van heel ver halen.

Sportlust moest zaterdag de drie punten van heel ver halen. Enerzijds letterlijk: het betrof een wedstrijd op een krappe 190 km van Woerden, anderzijds figuurlijk: Sportlust won de wedstrijd met het kleinst mogelijke verschil (0-1) en deed dat een groot deel van de wedstrijd tegen 9 man en maakte het zichzelf in de slotfase nog onnodig moeilijk.

De bus met spelers en begeleiders vertrok ’s-morgens vroeg om 09.30 uur vanuit Woerden richting Friesland. Onderweg moest er nog even gegeten worden, vond de wedstrijdbespreking plaats en aansluitend het laatste stukje rijden naar Sportpark de Bosk – de thuishaven van tegenstander Harkemase Boys. Het team van Sport Inside vertrok 2 uur later en reden het zelfde stuk in één keer naar het sportpark om daar vanuit een prachtige locatie de beelden van de wedstrijd world wide te vertonen voor alle thuisblijvers.

Het begin van de wedstrijd was enigszins rommelig, de spelers moesten duidelijk even wennen aan het moeilijk bespeelbare (natuur gras) veld. Na een kleine 5 minuten trokken de bezoekers het spel naar zich toe en kregen zij ook de eerste paar kleine kansen. Een voorzet van Floris Mulder scheerde in de 8e minuut dwars door de zestienmeter van Harkemase Boys heen en doelman Jansema wist ternauwernood met de vingertoppen redding te brengen. Niet veel later kreeg Mark v.d. Weiden zijn eerste kans. De spits onderschepte een foute pass van de gastheren en kon alleen op de Boys doelman af, helaas bleef de bal een beetje in het gras hangen waardoor de Sportlust spits niet doeltreffend kon afronden. Ook Abdel Metalsi was dicht bij een treffer, zijn vrije trap werd echter door doelman Jansema onder de lat vandaan getikt en tot corner verwerkt. Sportlust was de betere ploeg maar wist niet echt tot grote kansen te komen zonder dat daar enige tegenstand van Harkemase Boys tegenover stond. Het duurde dan ook tot vlak voor rust ( 43e minuut ) voordat Sportlust verdiend op voorsprong kwam. Mark v.d. Weiden werd weer eens de diepte ingestuurd, vocht daar een duel uit met zijn directe tegenstander en kon vanuit een moeilijke hoek toch tot scoren te komen. Heerlijk moment voor v.d. Weiden én voor Sportlust, zo vlak voor rust op voorsprong komen en de druk dus volledig bij Harkemase Boys neer te leggen.

De tweede helft begon tumultueus. Binnen 15 minuten was de thuisploeg gereduceerd tot een 9 tal. Eerst was het Bruintjes die een tweede gele kaart in ontvangst mocht nemen ( overtreding op v.d. Weiden ) en niet veel later was het Achuna die een directe rode kaart getoond zag worden ( overtreding op de doorgebroken Kesley den Haag ). Uit de vrije trap die volgde op de overtreding op den Haag knalde Metalsi de bal met een mooie curve op de binnenkant van de paal. Jammer genoeg stuiterde de bal weer het veld in en vergat Sportlust de score verder uit te bouwen. Na deze kans werd het spelbeeld minder en minder. Harkemase Boys loerde ( terecht ) op counters en Sportlust vergat de bal rond te laten gaan en het spel in een hoog tempo af te werken. Het kreeg nog wel wat kansjes maar naarmate de klok verder tikte zette de gastheren nog eens aan voor een slotoffensief. In de slot minuten kwam Harkemase Boys nog een aantal keren gevaarlijk voor de Sportlust goal maar daar stond doelman Romero Antonioli zijn mannetje en wist de hoog ingepompte ballen steeds weer sterk weg te boksen. De ingevallen Rick Wils kreeg nog een uitgelezen kans om de wedstrijd definitief in het slot te gooien. Uit een weg gestompte bal van Antonioli kreeg Wils de bal op de middenlijn in de voet, zijn schot vanaf het midden leek mooi in het lege doel te rollen maar hij ketste tegen de paal en daardoor bleef het nog even spannend. Niet veel later floot scheidsrechter Oosting voor de laatste keer en konden de mannen uit Woerden juichend van het veld afstappen.

Na de interviews en een drankje stapte de ploeg van Sport Inside weer in de auto om vervolgens om 19.00 uur nog even na te praten in het eigen clubhuis. De spelers en begeleiders stapte na een hapje en een drankje met de 3 zwaar bevochten punten op zak in de bus, zij arriveerden om 19.45 uur weer in Woerden en konden het dagje voetballen met een zeer tevreden gevoel afsluiten.

Dinsdagavond 29 maart staat de volgende competitiewedstrijd alweer op het programma. Sportlust ontvangt dan op het eigen sportpark Excelsior ’31 uit Rijssen. Dit wordt dan een wedstrijd tussen de nummer 3 en 4 van de ranglijst en op voorhand dus een mooi affiche tussen 2 ploegen die aan elkaar gewaagd zijn. Aanvang van deze wedstrijd is 20.00 uur