Sportlust ’46 – Sparta Nijkerk

Gelijkspel tegen Sparta Nijkerk

In een boeiende en bij vlagen hoogstaande wedstrijd heeft Sportlust ’46 thuis een punt weten te pakken tegen het sterke Sparta Nijkerk.

Op Sportpark Cromwijck eindigde het duel in 1-1, na een knappe comeback van de thuisploeg.

Trainer Willem Romp zag zijn team lange tijd op achterstand staan, maar zeven minuten voor tijd dwong Oussama Lahri via een strafschop een gelijkspel af. Ondanks het punt zakken de Woerdenaren naar de tiende plaats, doordat concurrenten Hercules en Eemdijk hun wedstrijden wisten te winnen.

De wedstrijd begon meteen in hoog tempo. Sparta Nijkerk liet van meet af aan zien dat ze met maar één doel naar Woerden waren gekomen: winnen. Na 17 minuten was het raak toen Christos Ibrahim de openingstreffer maakte, door doelman Stilanos Damkalis te verschalken. Niet veel later kreeg Sparta de kans om de marge te verdubbelen via een strafschop, maar Damkalis, in de vorm van zijn leven de laatste weken, redde knap en gaf zijn ploeg nieuwe hoop.

Sportlust ’46, met de teruggekeerde Frank van den Bosch na een schorsing en de herstelde Christiaan van Hussen in de basis, had moeite om echt gevaarlijk te worden in de eerste helft. De bezoekers hielden de wedstrijd in handen, maar Sparta Nijkerk slaagde er ook niet in om grote uitgespeelde kansen te creëren. Desondanks mochten ze wel spreken van een overwicht, doordat ze het meeste balbezit hadden en het spel delen van de eerste helft controleerden.

In de tweede helft kwam Sportlust ’46 beter voor de dag. De thuisploeg zette meer druk en drong Sparta Nijkerk steeds verder terug op eigen helft. Toch duurde het lang voordat dit overwicht werd omgezet in kansen. Pas in de slotfase kwam de beloning. In de 83e minuut kreeg Sportlust zelf een penalty. Oussama Lahri Lahri bleef ijzig kalm en schoot de bal hard en zuiver: 1-1.

Sportpark Cromwijck was uitstekend gevuld en de sfeer maakte duidelijk dat de club blij is terug te zijn in de Derde Divisie A. Het voetbal leeft volop onder de leden, supporters en sponsoren, die in groten getale aanwezig waren. Dit gelijkspel voelt als een stap vooruit, ondanks het verlies van de negende plaats.

Sportlust ’46 kan trots terugkijken op een strijdlustige prestatie tegen een sterke tegenstander, maar zal zich moeten blijven verbeteren om hogerop te komen in de ranglijst. Iets wat met dezelfde instelling en strijd als in de tweede helft zeker zal komen.

Aankomende zaterdag zal Sportlust ’46 richting Urk afreizen voor de wedstrijd tegen de plaatselijke SV Urk.

Verslag: Sportlust ’46

Foto’s: Rob Werkhoven

Camera: Jan Spruit