Sportlust ’46 – BVV Barendrecht (2-0)

Sportlust wint de topper in de 3e divisie zaterdag met 2-0 van Barendrecht en nadert plaats 1 (GVVV) met 1 punt achterstand.

Sportlust heeft zich beloond in de topper tegen BVV Barendrecht. Beide ploegen hielden elkaar lange tijd in evenwicht maar de gastheren wisten in het laatste kwartier met twee wonderschone doelpunten afstand te nemen van de nummer 4 op de ranglijst. Door de gelijke spelen van GVVV en ACV is Sportlust opgeklommen naar de tweede plaats met slechts 1 punt achterstand op het Veenendaalse GVVV.

Tactisch steekspel brengt geen mooi voetbal voor de “neutrale” kijker.

De wedstrijd op sportpark Cromwijck begon met 1 minuut stilte vanwege de aardbeving in Turkije en Syrië.  Vanaf het eerste fluitsignaal van scheidsrechter de Winter probeerde Sportlust het initiatief te pakken. In eerste instantie lukte dat ook maar de kansen bleven uit en Barendrecht kon steeds vaker het gevaar in een vroeg stadium onderbreken. Beide teams speelde in een 1-5-3-2 opstelling en hielden zich daarmee goed in de houtgreep. Trainer Twisker zou na de wedstrijd zeggen dat bij een wedstrijden waarbij beide teams in een zelfde formatie spelen niet veel te genieten valt voor het publiek. Zo ook bij Sportlust – Barendrecht. Beide ploegen konden niet of nauwelijks tot kansen komen, beide ploegen konden in de eerste helft terugkijken op wel geteld 1 (grote) kans. Wessel Meiring verraste met het hoofd bijna doelman van de Meer na een goed indraaiende bal van Kesley den Haag. Aan de andere kant was het net voor rust Serghini die plotseling kon opduiken voor stand-in doelman Ko maar de Barendrechtse speler raakte de bal compleet verkeerd en schoot deze hoog over het Sportlust doel. De rust werd dan ook met een terechte 0-0 stand bereikt en het was aan beide trainers om een oplossing te vinden om uit elkaars houtgreep te komen.

Tweede helft een meer open wedstrijd.

Na de thee kwam Barendrecht met goede voornemens uit de kleedkamers en het probeerde Sportlust wat nadrukkelijker achteruit te duwen. In eerste instantie lukt dat maar het overwicht vloeide net zo snel weer weg als dat deze begonnen was. Vooral de laatste linie van de Woerdense club stond als een huis en zij wisten door goed verdedigend spel Barendrecht ver van de goal te houden. Slechts één keer werd het echte gevaarlijk en dat kwam omdat  doelman Ko de indraaiende corner bal niet goed kom wegstompen maar voor de rest kabbelde de wedstrijd rustig naar het einde. Beide trainers probeerde door het inbrengen van wissels de bakens te verzetten. Twisker bracht zelfs 3 wissels in één keer en achteraf bleek dat toch wel een kantelpunt te zijn. Sportlust ging wat verder vooruit voetballen en zette Barendrecht in de opbouw wat eerder onder druk. De bezoekers moesten hier wel even aan wennen en het leverde een fantastische aanval van Sportlust op. Bij een aanval in de 74e minuut over links werd de bal op korte afstand wel vier of vijf keer naar elkaar gespeeld zonder dat er ook maar een Barendrechtse voet tussen kon komen. Uiteindelijk kreeg Mo Bendadi de bal aangespeeld en hij bracht de bal met een scherpe voorzet bij de goed inlopende Joshua Patrick en hij kon de Sportlust aanhangers dan toch nog laten juichen. Een opsteker van jewelste en het bracht Barendrecht op een punt dat zij een alles of niets spellertje moesten gaan spelen. Dat deden de bezoekers ook maar tot grote kansen kwamen zij niet, ze liepen zelfs nog tegen grotere achterstand aan. Nu was het in de 82e minuut invaller Marley Berkvens die de bal van net buiten het strafschopgebied fantastisch op de schoen nam en de bal met een wereld curve achter de kansloze doelman v.d. Meer in het net kon laten ploffen. Een heuse ontlading bij de thuisploeg die nog wel even op zijn tellen moest passen om zodoende Barendrecht niet terug in de wedstrijd te laten komen. Dat lukte zonder dat de Woerdenaren in grote problemen kwamen en zodoende kon de geplande Aprés Ski party met een goed gevoel kon beginnen. Nog een noemenswaardig feitje: kort voor het einde van de wedstrijd maakt na ruim een jaar blessureleed Mitchell v.d. Veer weer zijn opwachting binnen de ploeg. Mooi om te zien dat na een zware tijd ook v.d. Veer weer mocht genieten van een overwinning.

Over twee weken dé absolute topper tegen GVVV.

Zoals al eerder gemeld is Sportlust nu opgeklommen naar de tweede plaats met 1 punt achterstand op GVVV.  En het is net of het zo moest zijn want over twee weken staat Sportlust in Veenendaal tegenover koploper GVVV, dat wordt dus de strijd om de koppositie en op die dag zal de beslissing vallen in de periode. Een op voorhand nu al fantastische wedstrijd tegen GVVV, écht iets om naar uit te kijken. Volgende week staat de competitie even stil en daarna……….. de dé TOPPER !