HSV Hoek – Sportlust ’46

Sportlust loopt opnieuw tegen een forse nederlaag op. ( 4-0 )

Sportlust moest afgelopen zaterdag de verre reis naar Zeeuws Vlaanderen ondernemen om het aldaar tegen HSV Hoek op te nemen. Al snel in de wedstrijd kwam de ploeg van trainer Jochem Twisker op achterstand en wist het al voor de rust dat het meenemen van punten een bijna onmogelijke opgave zou zijn. Voor de derde maal op rij wisten de Woerdenaren een wedstrijd niet winnend af te sluiten, sterker nog: met slechts 1 punt en een doelsaldo van 0 voor en tien tegen lijkt Sportlust zich op te moeten maken voor het restant van het seizoen waarbij het zo snel mogelijk definitief veilig spelen de eerste prioriteit wordt.

Hoek schiet uit startblokken.

Hoewel Sportlust een groot aantal spelers moest missen waren de Woerdenaren vol goede moed in de bus gestapt. Na het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Jobse werden ze echter direct in de verdediging geduwd door de gastheren. Hoek schoot uit de startblokken, wisten al snel een paar gevaarlijke aanvallen op te zetten en kwamen in de 6e minuut al op voorsprong. Het was Laurens van der Voort die in de ogen van de arbiter binnen de beruchte lijnen een overtreding beging ( dit werd door veel spelers tegengesproken, zowel direct na het moment als ook na de wedstrijd ) en de bal ging dus op de stip. Het was spits Schalkwijk die het buitenkansje niet aan zich voorbij liet gaan en de 1-0 op het scorebord zette. Een tik dus voor Sportlust en de ploeg moest zich opmaken voor een achtervolging maar nog geen 7 minuten later kreeg het weer een tik te verwerken. Uit een goed lopende, snelle aanval kwam rechtsbuiten de Smet oog in oog met doelman Antonioli te staan en wist hem voor de tweede keer te passeren. Binnen het kwartier een 2-0 achterstand dus voor Sportlust en dus werk aan de winkel.

In balbezit goed meedoen.

Sportlust ging vervolgens op zoek naar de aansluitingstreffer en kon volgens trainer Twisker in balbezit toch hele aardige dingen laten zien. Na de wedstrijd vertelde de oefenmeester dat het probleem er niet is als de ploeg in balbezit is maar juist in de omschakeling van balbezit naar balverlies, daar laten we als ploeg te veel zaken lopen en worden de afgesproken zaken niet goed uitgevoerd. In balbezit was Sportlust dus best aardig al was daarbij het tempo in de wedstrijd wel laag. Toch kreeg Sportlust een paar kansjes en was er één keer bijna een goal maar de bal werd vanaf de doellijn door de Hoekse verdediging weggewerkt. Sportlust leek de eerder opgelopen 2-0 achterstand mee te nemen in de rust maar in de allerlaatste minuut voor de thee was het Dellanoy die pardoes het middenveld mocht over dribbelen en doeltreffend wist uit te halen, de achterstand werd dus nog groter en de hoop op een resultaat werd voor Sportlust nog kleiner.

Loeren op de counter.

Het tweede bedrijf werd er één van loeren op een counter door Hoek en hopen dat Sportlust nog een keer tot scoren kon komen. Het eerste lukt voor de thuisploeg, in de 72e minuut kwamen de Zeeuwen er met een splijtende counter uit en stelde de ploeg spits Schalkwijk in staat om zijn tweede doelpunt van de middag aan te laten tekenen. Aan de andere kant speelde Sportlust best “aardig” maar met het ontbreken van enige diepgang in de voorste linie konden de Woerdenaren geen enkele keer voor echt gevaar zorgen en kabbelde de wedstrijd naar het einde toe.

We moeten naar ons zelf kijken.

Na de wedstrijd was trainer Twisker duidelijk; we moeten echt eens naar ons zelf kijken. “Ik mis de echte wil bij de jongens om een wedstrijd te winnen”. “Spelers moeten echt eens in de spiegel gaan kijken met welke intenties zij in het veld staan en wat zij er voor over hebben om duels en wedstrijden te gaan winnen”. Ook keek de trainer even naar zijn eigen rol en de rol van zijn staf; “als ik nu kijk naar de fitheid van de groep moeten we ons zelf eens afvragen of we daar zaken hebben laten liggen, wellicht dat hier nog wat te halen valt en we moeten dat zeker naar het volgende seizoen eens goed gaan evalueren” aldus de teleurgestelde oefenmeester.

Weekje vrij.

Aankomende week is Sportlust vrij, wellicht worden de afgelaste wedstrijden van deze week ingehaald en staan alle ploegen hierna weer op een zelfde aantal gespeelde wedstrijden. De week erna speelt Sportlust dan de volgende competitiewedstrijd thuis tegen SteDoCo uit Hoornaar, die wedstrijd zal om 15.00 uur beginnen op sportpark Cromwijck.