Herhaling Sportlust ’46 – DOVO > 26-09-2021 >>Uitslag 2-0

Sportlust’46 verzaakt om zege eerder veilig te stellen.

Sportlust ’46 heeft in zijn eerste thuiswedstrijd in de 3e divisie een 2-0 overwinning behaald tegen DOVO. De wedstrijd was voor het zich keurig gedragende publiek spannend tot aan het einde, dat was echter alleen te danken aan de Woerdense ploeg zelf want het kreeg over de hele wedstrijd gezien de meeste kansen maar verzaakte deze af te maken en daardoor bleven de gasten uit Veenendaal zicht houden op een punt. Pas in de 82e minuut viel de uiteindelijke beslissing en wist de ploeg van Patrick Loenen de zeer verdiende 3 punten bij te schrijven.

De wedstrijd tegen het Veenendaalse Dovo was op voorhand een pikant duel, bij de Woerdenaren zijn er 3 spelers die in het verleden de kleuren van Dovo verdedigde en trainer Loenen was halverwege vorig seizoen al rond om aan de slag te gaan bij Dovo maar twee weken later leverde hij zijn contract daar al weer in. Vorige week wist Dovo nog met een monsterscore ( 11-0 ) uit te halen tegen de amateurs van Ajax en dus leek de wedstrijd van groot belang te worden voor de Woerdenaren.

Binnen 10 minuten kwam Sportlust ’46 al op voorsprong, het was Marley Berkvens die Mark v.d. Weijden met een fantastische pass de diepte in kon sturen. Van der Weijden, die al weer een paar wedstrijden niet had gescoord, liet zijn directe tegenstander behendig achter zich en rondde de goede aanval op voortreffelijke manier af. Een prachtige opsteker voor de gastheren en het was Sportlust ’46 die de gehele 1e helft het spel dicteerde. Bij vlagen wisten de rood hemden goed aanvallend spel te vertonen en ze drongen Dovo steeds weer terug naar hun eigen goal. Dat Mark v.d. Weijden gebrand was op meer goals werd al snel duidelijk, de rappe spits kwam een aantal keer gevaarlijk voor de goal maar tot aan de thee wist hij het net niet meer te vinden. Dat was voor v.d. Weijden zelf, alsook voor Sportlust ’46 erg jammer want hij had zeker nog 1 keer het doel moeten treffen maar uit de 1 op 1 situatie met doelman Vrolijk van Dovo kwam de Veenendaler als winnaar uit het duel en dus gingen beide ploegen met een 1-0 ruststand naar de thee.

Ook in de 2e helft grossierde Sportlust ’46 in het missen van opgelegde kansen. De eerste was wederom voor v.d. Weijden, hij mocht in de 50e minuut de bal op de stip leggen nadat arbiter Ris een handsbal had geconstateerd binnen de Veenendaalse beruchte lijnen. Van der Weijden dus weer oog in oog met doelman Vrolijk en wederom won de keeper van Dovo het onderlinge duel met v.d. Weijden door de strafschop te stoppen. Dovo kreeg steeds meer het initiatief, ging ook steeds nadrukkelijker de aanval zoeken en het dwong Sportlust ’46 tot het spelen van de counter. Het aanvalsspel van Dovo was echter pover en het bracht de achterste linie van Sportlust ’46 niet of nauwelijks in verlegenheid. Kwam de bal echter toch door de verdedigingslinie heen dan was het steeds doelman Antonioli die op zijn post stond en enkele malen goed reddend op trad. Aan de andere kant was het Sportlust ’46 die met goede en snelle aanvallen van zich af beet, het bleef dus bij tijd en wijlen het doel van Dovo bestoken maar steeds weer werden de kansen die gecreëerd werden niet benut. Tot aan de 82e minuut, het was Zakaria Issarti die op het middenveld een pass van Dovo wist te onderscheppen en samen met (invaller) Schet en v.d. Weijden op het Veenendaalse doel kon afstevenen. Net binnen de 16 meter van Dovo kapte Issarti de bal en draaide weg bij zijn tegenstander en wist daarna de bal met een prachtig diagonaal schot achter de kansloze doelman Vrolijk van Dovo in het net te schieten. Een golf van opluchting trok over het hoofdveld van Sportpark Cromwijck, eindelijk de 2e goal én de overwinning waarop het zoveel recht had. Hoewel de mannen van Dovo nog wel aanzette tot een slotoffensief leverde dat geen noemenswaardige kansen meer op en werden na het laatste fluitsignaal van de goed leidende arbiter Ris de armen van de Sportlustspelers juichend in de lucht gestoken.

Volgende week zal Sportlust ’46 afreizen naar Harderwijk alwaar de wedstrijd tegen VVOG op het programma staat, de wedstrijd vangt om 14.30 uur en we hopen alle belangstellenden dan weer van de live beelden te kunnen voorzien. Live beelden van deze wedstrijd zullen dan te zien zijn via: www.sportinside.tv/live

Verslag: Willem Cnossen                                                                                            Verslag DOVO https://www.dovo.nl/1/3127/dovo-kan-geen-vuist-maken-in-woerden/                                                                                                                                                                                                                        Foto’s: Arie Verhagen en Rob Werkhoven                                                        Foto’s DOVO  Anja van der Laan                                                                        Beeld: Jos Toet