F.c. Lisse – Sportlust ’46 06-10-2021

FC Lisse – Sportlust’46

Onnodige verliespartij voor Sportlust ’46 in topper tegen FC Lisse

Voorafgaand aan de wedstrijd FC Lisse – Sportlust ’46 stonden beide ploegen aan kop in de 3e divisie. Beide ploegen hadden 20 punten behaald uit 10 wedstrijden en ook in het doelsaldo stonden ze allebei gelijk ( +10 ). Het belang van de wedstrijd was dus duidelijk, het ging om de koppositie en om een riant uitzicht op het binnenhalen van de 1e periode. Na het laatste fluitsignaal van arbiter Roeleveld gingen de armen van de spelers van FC Lisse de lucht in en de koppies van de spelers van Sportlust hingen naar beneden, de thuisploeg won na knots gekke slotminuten en dat had Sportlust aan zichzelf te wijten. Geheel onnodig gaven de Woerdenaren een fel bevochten voorsprong in de laatste minuten nog weg en het is nu FC Lisse dat de ranglijst aanvoert en de beste papieren heeft voor de 1e periode.

De topper stond bol van spanning terwijl het spel niet op hoog niveau werd gespeeld. Beide ploegen speelde de wedstrijd met als eerste doel om de verdedigende stellingen goed op orde te houden alvorens te gaan denken aan het kiezen voor de aanval. Het was Sportlust wat de eerste paar kleine kansjes kreeg. De eerste mogelijkheid was er voor Zakaria Issarti ( schot op de handen van de doelman van FC Lisse ) en Mo Bendadi ( redding op omhaal ) maar heel af en toe wist FC Lisse ook wat speldenprikjes uit te delen. Doelman Antonioli onderschepte een gevaarlijk voorzet en een vrije trap op 20 meter van het Woerdense doel belandde in de goed opgestelde muur. Niemand in het publiek keek er dan ook van op dat de ruststand hetzelfde was als de beginstand ( 0-0 ).

In het tweede bedrijf werd er door Sportlust wat meer druk gezet op de verdediging van FC Lisse, de ploeg uit de bollenstreek had zijn handen vol aan het op orde houden van de laatste linie en wist nog maar sporadisch een gevaarlijke counter te plaatsen. Dat lukte 1 keer wel goed maar uiteindelijk wist Antonioli goed redding te brengen bij een gevaarlijke uitbraak. Naarmate de tijd vorderde ging het publiek steeds meer denken aan een 0-0 gelijk spel maar niets was minder waar. In de laatste 10 minuten ontplofte de wedstrijd te beginnen in de 82e minuut. Invaller Sieders speelde zijn directe tegenstander uit en wilde de bal verder het strafschopgebied in dribbelen. De FC Lisse speler voorkwam dat door een overtreding en arbiter Roeleveld twijfelde geen moment: penalty ! Het was spitsspeler Quincy Arends die zich ontfermde over deze buitenkans en hij bracht Sportlust onberispelijk aan de leiding. Even dacht Sportlust de buit binnen te hebben maar FC Lisse dacht daar heel anders over. Lisse gooide alles in de strijd en dat leverde 3 minuten later al de gelijkmaker op. Vanuit een corner viel de bal opeens voor de voeten van David Verweij, hij schoot direct op het doel en via Thomas Heideman verdween het speeltuig in het net. Weer 3 minuten later was FC Lisse dat nu de voorsprong pakte, het was Enzo Stro die een voorzet achter de Woerdense doelman schoot. Binnen 6 minuten stond Sportlust in plaats van op voorsprong nu opeens op achterstand en was het aan de Woerdenaren om een alles of niets achtervolging in te zetten. Het kreeg in de slotminuten nog wel wat kleine mogelijkheden maar het was de thuisploeg die nog 1 keer het net vond. Lisse maakte goed gebruik van de ruimte die Sportlust wel weg moest geven en het was uiteindelijk Luccino Tarani die de einduitslag op het scorebord wist te zetten.

Na de wedstrijd ging het natuurlijk over de manier waarop Sportlust de voorsprong uit handen gaf. Trainer Patrick Loenen zag zijn ploeg uitermate slecht verdedigen bij de te voorkomen hoekschop. “Ik heb ze nog zo uitgelegd hoe ze moesten gaan staan bij de uitdraaiende cornerballen van Noordhoff, ik schreeuwde de longen uit mijn lijf maar ze stonden daar helemaal verkeerd”.

Sportlust verliest dus de strijd om de koppositie en dus ook op de kans om de 1e periode binnen te hengelen. De Woerdenaren blijven echter wel “gewoon” in de top van de ranglijst staan, iets waar iedere rechtgeaarde Sportlust fan trots op kan zijn. Het is nu zaak om niet te lang te treuren over deze nederlaag, de koppies moeten weer omhoog en de neuzen weer dezelfde richting in en proberen om in de volgende wedstrijd weer een overwinning te behalen. Deze volgende wedstrijd is a.s. zaterdag tegen Odin ’59 uit Heemskerk, de aanvang van deze wedstrijd is dan om 15.00 uur.