VVSB – Sportlust ’46 > 28-08-2021

Sportlust ’46 heeft zich niet meer kunnen herstellen van de zwakke eerste helft die op de mat werd gelegd. In Noordwijkerhout werd met 2-0 verloren door een vroege treffer van Felitciano Zschüsschen. In de tweede helft waren er nog de nodige mogelijkheden, maar tot een doelpunt kwam het niet. VVSB liep vervolgens nog uit naar een 3-0 overwinning.

De wedstrijd tussen Sportlust ’46 en VVSB begon met een minuut stilte ter nagedachtenis aan verschillende leden die in de afgelopen tijd zijn overleden. In de eerste tien minuten tastten beide ploegen af en viel er weinig gevaar te noteren. Toch was het de Sint-Bavo die bij het eerste gevaar ook direct toesloegen. Felitciano Zschüsschen rondde goed voorbereidend werk van Danny Bakker vakkundig af. Sportlust ’46 was in de eerste 25 minuten sowieso slordig in het balbezit. Snel raakten de Woerdenaren de bal kwijt, waardoor ze het initiatief maar moeilijk konden grijpen. VVSB werd via een enkele uitbraak in ieder geval gevaarlijker dan Sportlust ’46, maar verder zakte de Noordwijkerhoutse brigade gesteund door de vroege voorsprong lekker in.

Na Quincy Arends 42 minuten voetbal testte Quincy Arends voor het eerst in het duel doelman Ruben Valk. Uit een hoekschop kopte hij op zijn vuisten en de daaropvolgende hoekschop ontstond nog een gevaarlijke scrimmage. Het was het eerste echt gevaarlijke moment van de Woerdenaren in het duel. In de rust greep Patrick Loenen dan ook in. Marley Berkvens en Quincy Arends bleven achter in de kleedkamer en Mo Bendadi en Floris Mulder kwamen in het veld. Het resulteerde direct in een gevaarlijke vrije trap van Mo Bendadi die door Bas van Zoest naast de goal werd getikt. Vervolgens nam ook Wessel Meiring het doel van VVSB onder vuur. Duidelijk was dat de Woerdenaren beter uit de kleedkamer kwamen.

Na een kwartier in de tweede helft beklijfde het gevoel dat de gelijkmaker niet uit kon blijven. De Woerdenaren grepen VVSB bij de strot en lieten in dat eerste kwartier niet los. Daarna ging de storm wat liggen en in de slotfase sloegen de Noordwijkerhouters uit een enkele counter via Jayson Halman toe: 2-0. De opleving van Sportlust ’46 bleef daarmee beperkt tot een kwartier en dat is uiteindelijk te weinig. Het slotakkoord was voor Bart Steltenpool die de 3-0 binnen schoot.