Ter Leede – Sportlust ’46

Ter Leede ideale opwarmer voor Sportlust in aanloop naar de nacompetitie (0-5)

In de aanloop naar de nacompetitie speelde Sportlust in Sassenheim tegen Ter Leede, het was de één na laatste competitiewedstrijd en de gastheren toonde zich een gewillige opwarmer voor Sportlust. De ploeg van trainer Patrick Loenen speelde na twee zeer matige wedstrijden eindelijk weer eens een pot voetbal van enig niveau en wonnen de wedstrijd dan ook met groot verschil. Man van de wedstrijd was opnieuw Mark v.d. Weijden, met 4 doelpunten had hij een heel groot aandeel in de 5-0 winst van de Woerdenaren.

Ter Leede speelt eigenlijk nergens meer voor, het hoeft zich geen zorgen meer te maken om degradatie – het kan geen periode meer pakken en FC Lisse haalde zaterdag het kampioenschap binnen ( weer mee overigens van harte gefeliciteerd ! ) dus daar hadden de Sassenheimers ook al geen zorgen meer over. Ter Leede eindigt dus ongeacht de resultaten gewoon in de middenmoot en speelt volgend seizoen gewoon weer in de 3e divisie zaterdag. Voor Sportlust lag het iets anders, na twee slecht afgewerkte wedstrijden ( tegen Stedoco en Dovo ) moest het zich nu echt gaan richten op de nacompetitie en had het een resultaat én een goed gevoel nodig om zich over een kleine twee weken optimaal te kunnen presenteren in het toetje van dit seizoen.

Sportlust trad zaterdag in Sassenheim aan in een formatie waarin veel vaste basisklanten weer een plek hadden gekregen. Direct vanaf de aftrap werd al duidelijk wat de bedoelingen waren van de Woerdenaren, de gastheren onder druk zetten – de eigen gelederen maximaal afsluiten om zodoende een positief resultaat te behalen. Dat lukte en het was dan ook niet verrassend dat Sportlust de score opende. In de 10e minuut werd Mark v.d. Weijden via een diepe bal vanuit de achterste linie de vrije ruimte in gestuurd. De veel scorende spits pikte binnen de zestienmeter van Ter Leede de bal op maar werd daarbij neergehaald door doelman de Vries. Scheidsrechter Oosting was onverbiddelijk en deponeerde de bal gedecideerd op de penaltystip. Dit cadeau liet v.d. Weijden zich niet ontnemen en hij schoot de bal via de vingertoppen van de Vries voor de eerste keer tegen de touwen. Sportlust liet het hier niet bij zitten, het bleef Ter Leede opjagen en kwam van de ene aanval in de andere terecht. Grote kansen bleven nog even uit maar die kwam er wel in de 29e minuut. Ter Leede probeerde van achteruit een aanval op te zetten, doelman de Vries speelde de bal naar laatste man Arroyo maar die pass werd goed doorzien door Sabir el Ganjaoui. Sabir stapte op het juiste moment in, veroverde de bal en wist het speeltuig eenvoudig in het lege doel te schieten. Niet de goal op zich maar de oplettendheid maakte dit een mooi goal én het was ook nog eens de eerste officiële goal van Sabir in de dienst van Sportlust. Het restant van het eerste bedrijf bleef Sportlust de overheersende partij, Ter Leede stelde hier helemaal niets tegenover. De Sportlust verdediging stond als een huis en het stond niet toe dat Ter Leede in de 1e helft ook maar 1 keer de bal tussen de palen kon afvuren. Met een duidelijke 2-0 voorsprong gingen beide ploegen naar de thee.

De tweede helft was nog maar amper begonnen of het was al raak voor Sportlust, in de 47e minuut was het Mark v.d. Weijden die feitelijk de wedstrijd compleet in het slot gooide met zijn tweede treffer van de middag. Nog geen vijf minuten later was het v.d. Weijden opnieuw een treffer liet aantekenen, op fantastisch aangeven van Thomas Heideman bleef de spits van Sportlust koelbloedig en scoorde hij in de 52e minuut de 4-0. Nog was de honger van v.d. Weijden niet gestild en dat liet hij in de 59e minuut maar weer eens zien. Opnieuw was het Heideman die v.d. Weijden met een fantastische dieptepass bediende, v.d. Weijden op zijn beurt schakelde zijn directe tegenstander op prachtige wijze van zich af en scoorde zijn vierde treffer nog net binnen het uur spelen.

Na de wedstrijd verklaarde v.d. Weijden dat hij zich weldegelijk bezig houdt met het topscoordersklassement, hij leidt dit nu met 26 doelpunten en hij zou graag het seizoen afsluiten als winnaar van dit klassement.

In het laatste half uur van de wedstrijd gebeurde er niet echt veel meer, Sportlust bleef de beste ploeg op het veld en Ter Leede kreeg nog wel een paar kleine kansjes maar het kon nimmer doelman Antonioli in de problemen brengen en daarmee haalde de Woerdense doelman voor de zoveelste maal dit seizoen het einde van de wedstrijd met de door hem fel begeerde nul op zijn naam.

Trainer Loenen was na afloop een tevreden man, de ploeg speelde goed – het gaf niet of nauwelijks kansen weg en kan met een goed gevoel richting de nacompetitie gaan.

Sportlust speelt nog 1 wedstrijd in de reguliere competitie, aankomende week komt DVS ’33 uit Ermelo op bezoek. (aanvang van die wedstrijd op sportpark Cromwijck is 14.30 uur !!! ) Voor die ploeg staat er nog een nacompetitieplek op het spel, Sportlust speelt die wedstrijd alleen nog maar om in de week daaropvolgend op en top aan te treden in de eerste wedstrijd van de nacompetitie. Loenen zal zeker volgende week met een aantal andere spelers aantreden. Hij zal sommige spelers wat extra rust geven en ook zal hij bij eventuele pijntjes spelers gaan sparen voordat Sportlust gaat aantreden voor het toetje van het seizoen.

28-05-2022ACVExcelsior’310 – 2
28-05-2022DOVOGoes3 – 0
28-05-2022DVS’33 ErmeloBarendrecht4 – 1
28-05-2022FC LisseStaphorst3 – 1
28-05-2022HoekVVSB2 – 0
28-05-2022ODIN 59Harkemase Boys3 – 3
28-05-2022Sparta NijkerkVVOG3 – 2
28-05-2022SteDoCoAjax1 – 1