Sportlust ’46 – SteDoCo

Sportlust nog steeds in een diep dal, wederom een ruime nederlaag ( 0-3 )

Dat Sportlust nog steeds in een diep dal zit bleek afgelopen zaterdag maar weer eens. SteDoCo kwam op bezoek in Woerden en wist een eenvoudige overwinning te behalen waardoor de ploeg uit Hoornaar steviger op de vierde plaats kwam te staan. Sportlust is geen schim van wat het in de eerste helft van de competitie was, de ploeg van trainer Twisker is vooral in aanvallend opzicht onmachtig zelfs als ze in de wedstrijden nog voldoende kansen krijgen om tot scoren te komen. Het is voor Twisker en zijn selectie te hopen dat er binnenkort weer eens een resultaat geboekt kan worden anders wordt de slotfase van de competitie alsnog een lange lijdensweg.

Geen uitzending.

Op  zaterdagochtend werd Sport Inside geconfronteerd met twee zieke cameramannen. Tot onze spijt kon de wedstrijd tegen SteDoCo niet rechtstreeks worden uitgezonden sterker nog; er werden helemaal geen beelden gemaakt en dus moeten we het deze week alleen doen met dit verslag en enkele foto’s.

Begin à la Nederlands Elftal.

Het begin van de wedstrijd op zaterdagmiddag leek verdacht veel op de eerste minuten die het Nederlands elftal op vrijdagavond in Parijs speelde. De thuisploeg mocht aftrappen voor de wedstrijd en probeerde in eerste instantie voorzichtig de eerste aanval op te bouwen. De aanvalsopbouw duurde precies 90 seconde, toen verloor Sportlust de bal aan SteDoCo die direct de diepte op zocht en de bal belandde ( na uitglijden van Thomas Heideman ) voor de voeten van spits Schröder die zonder na te denken de bal hard en strak over doelman Antonioli binnen wist te knallen. Sportlust dus meteen op achterstand en het moest dus vanaf het begin af aan in de achtervolging. SteDoCo kon rustig achterover leunen en zich richten op snelle uitvallen. De eerste uitval in de 10e minuut leverde meteen weer een kans op voor SteDoCo, het schot uit de tweede lijn werd deze keer wel met een prachtige redding door Antonioli gepareerd. Hierna mocht Sportlust een paar kansen laten noteren. In de 11e minuut leverde Kesly den Haag een goede voorzet af bij de tweede paal maar de inlopende Martijn Jansen zag zijn goede kopbal gekeerd worden door de doelman van SteDoCo. In de 24e minuut kreeg Sportlust de volgende kans, nu wast het Marley Berkvens die een vrije trap op het hoofd van Joshua Patrick wist te leggen. Patrick kopte de bal voor het doel langs maar de bal kon op het laatste moment worden weggewerkt door SteDoCo. Net voor rust kreeg Sportlust nog een kans op de gelijkmaker maar het schot vanaf de rand van de zestien verdween voorlangs en dus zochten beide ploegen de kleedkamer op met een 1-0 voorsprong voor SteDoCo op het scorebord.

Gemiste penalty.

De tweede helft kwam maar moeizaam op gang, Sportlust probeerde wel de aanval te zoeken maar bleek voorin vaak onmachtig. SteDoCo kon rustig blijven loeren op een snelle tegenaanval maar legde de nadruk vooral op de verdediging. De grootste kans van de wedstrijd kreeg Sportlust in de 60e minuut doordat de goed leidende arbiter Paarhuis de bal plotseling op de penaltystip legde na een vermeende handsbal. Wessel Meiring legde de bal klaar maar tot scoren kwam hij niet omdat zijn inzet op de paal belandde. Vier minuten later was Yuval Checkly dicht bij een doelpunt, hij soleerde knap door de verdediging van SteDoCo heen maar zijn inzet werd fantastisch onschadelijk gemaakt door de Hoornaarse doelman. In de 70e minuut sloeg het noodlot toe voor de thuisploeg. Vanuit één van de snelle tegenstoten van SteDoCo wisten zij via een inkoppende Schröder opnieuw tot scoren te komen. Niet veel later ( 76e minuut ) was het doelman Antonioli die enorm in de fout ging, hij verspeelde de bal binnen zijn eigen zestienmetergebied en dat werd opnieuw door Schröder direct afgestraft. De wedstrijd was gespeeld en had misschien nog een andere stand kunnen krijgen als de kopbal van Sanny Montereiro in de 80e minuut alsnog was binnengevallen maar ook bij deze doelpoging was de doelman van SteDoCo een vreselijke sta in de weg voor Sportlust.

Sportlust mist overtuiging en diepgang.

Na de wedstrijd was het bij iedereen duidelijk dat de overtuiging bij Sportlust ver weg is. Een bal rondspelen kan de Woerdense 3e divisionist wel maar dat levert veelal geen enkel gevaar op voor de tegenstander, vooral omdat er geen of nauwelijks diepgang is in de voorste linie van de Woerdenaren. Aan de bal ziet er over het algemeen best aardig uit… maar ja, daar ga je geen wedstrijden mee winnen en juist dát is nu iets wat er toch echt binnenkort moet gaan gebeuren zowel voor het team als ook voor de begeleiding.

Volgende tegenstander Sparta Nijkerk.

Volgende week zaterdag moet Sportlust op bezoek bij de ploeg van Mark v.d. Weijden en Christiaan van Hussen – Sparta Nijkerk. Ook dan zal er door Sport Inside geen rechtstreekse wedstrijdbeelden vertoond kunnen worden vanwege het beleid van de Nijkerkse vereniging die dit niet toestaat. Of er op een ander moment beelden van de wedstrijd te zien zijn hangt ook af van de beschikbaarheid van onze camera mannen, wij raden u aan om onze socials ( website en facebook pagina ) in de gaten te houden, hierop zullen we bekend maken of er beelden van deze wedstrijd worden vertoond en wanneer dit dan zal plaatsvinden.