Sportlust ’46 – DOVO

Sportlust blameert zich tegen DOVO ( 0-2 )

Na de beslissende topper tegen FC Lisse, waarbij Sportlust de titel definitief uit zicht zag raken, is de ploeg van trainer Patrick Loenen zich zelf niet meer. Waar het afgelopen zaterdag tegen SteDoCo de schade nog enigszins beperkt kon houden, dinsdagavond tegen laagvlieger DOVO liep het tegen een beschamende nederlaag aan. Loenen zal in de komende 2 weken zijn ploeg echt weer totaal op scherp moeten zetten om in de nacompetitie enige kans van slagen te hebben.

De wedstrijd tegen DOVO begon aan Sportlust kant met een fors gewijzigd basisteam. Een fiks aantal spelers die normaal gesproken altijd in het veld staan waren nu niet aanwezig of begonnen op de bank. Spelers als Rick Wils, Roy Rondeltap, Daniël van Warven en Sabir el Ganjaoui kregen de kans om zich eens te tonen aan het publiek. Ook opvallend was het meespelen van Fouad Belarbi, hij ontving zaterdag nog de rode kaart in de wedstrijd tegen SteDoCo maar de KNVB seponeerde deze kaart na het bestuderen van de beelden.

De 1e helft was nog maar amper 10 minuten oud toen de eerste commotie er al was. Vanuit een hoge voorzet in de zestienmeter van DOVO ging Rick Wils het luchtduel aan met doelman Vrolijk, beide spelers raakte elkaar in de lucht en blesseerde elkaar flink. Een minuten durende blessurebehandeling volgde, Wils moest met een diepe hoofdwond het veld verlaten ( later naar ziekenhuis waar de wond is gehecht ) en doelman Vrolijk liep ook een diepe vleeswond op aan zijn arm maar hij kon de wedstrijd wel vervolgen. Deze blessurebehandeling leek een sluier over de wedstrijd heen te gooien. Het spel oogde traag, beide teams legde de nadruk op het voorkomen van doelpunten en niet op het scoren van goals. Dat maakte de wedstrijd vooral heel saai, het vele meegereisde Veenendaalse publiek moest het doen met het nuttigen van veel alcohol en het afsteken van het meegebrachte vuurwerk. Beide ploegen kregen dus heel weinig kansen, Sportlust was nog wel als eerste bij zo’n kans – het was el Ganjaoui die meekomend op het middenveld de bal van 20 meter op zijn slof nam maar de bal zeilde ternauwernood over het doel van DOVO heen. De rust begon dan ook met een duidelijke 0-0 stand.

Ook in de tweede helft was er aanvankelijk weinig aan, beide ploegen speelde zeer behoudend en gaven elkaar heel weinig kansen – tot aan de 61e minuut. Het was Nick Verhagen ( ingevallen voor Wils ) die een verkeerde dieptepass gaf, DOVO onderschepte deze en brak zeer snel uit. De complete Sportlust verdediging stond op het verkeerde been en daar maakt Anil Mercan dankbaar gebruik van door de 0-1 aan te tekenen. De goal werd door DOVO gevierd alsof ze kampioen waren geworden, spelers vierde minuten lang de voorsprong en het publiek ging in alle toonaarden uit zijn dak. Sportlust probeerde wel op jacht te gaan naar de gelijkmaker maar de gastheren hadden zichzelf in slaap gewiegd en konden daar niet meer uitkomen. Toen Oktay Ozturk in de 75e minuut ook nog eens de 0-2 aan tekende was het helemaal een gelopen race en moesten de Woerdenaren met het schaamrood op de kaken de kleedkamers op zoeken. Voor Sportlust maakte de uitslag cijfermatig niet veel uit, DOVO was wél geholpen met de 3 punten – het neemt afstand van de plaatsen die rechtstreekse degradatie betekenen. In de laatste twee speelronden kan het zelfs nog p/d wedstrijden ontlopen maar dan moeten ze nog wel afrekenen met Goes en AFC Ajax ( amateurs ).

Aanstaande zaterdag speelt Sportlust het uitduel tegen Ter Leede in Sassenheim en we hopen dat de rood-witten dan weer eens een puike wedstrijd op de mat kunnen leggen. Met het oog op de naderende nacompetitie is dit wel noodzakelijk en wenselijk. De wedstrijd begint zaterdag om 14.30 uur en zal gespeeld worden op sportpark De Roodemolen.

24-05-2022Sportlust ’46 1DOVO0 – 2
24-05-2022AjaxSparta Nijkerk0 – 1
24-05-2022BarendrechtHoek1 – 3
24-05-2022VVSB (zon)Ter Leede0 – 5
25-05-2022Excelsior’31SteDoCo0 – 0
25-05-2022Harkemase BoysFC Lisse1 – 1
25-05-2022StaphorstDVS’33 Ermelo1 – 3
26-05-2022Goes (zon)ACV2 – 2