Sportlust ‘ 46 – ACV (1-1)

Sportlust ziet ACV razendsnel langszij komen ( 1-1 )

Sportlust en ACV hebben elkaar prima in evenwicht gehouden. Beide ploegen deelden voor de wedstrijd de tweede plaats en ook in het veld bleken zij ontzettend aan elkaar gewaagd. Even leek Sportlust met de 3 punten aan de haal te gaan toen Joost Screever met een prachtige omhaal de gastheren in de 77e minuut aan de leiding bracht. ACV dacht daar toch anders over en kwam razendsnel ( 1 minuut na de openingstreffer ) via Stijn Strijker weer op gelijke hoogte. De slotfase was spannend maar de goed leidende scheidsrechter Kuipers blies af bij de 1-1 stand en daarmee konden de trainers van beide teams wel leven. Een wedstrijd compleet in evenwicht – qua kansen, qua veldspel en dus ook qua scores.

Sportlust was vooraf gewaarschuwd, ACV uit Assen had de laatste 5 wedstrijden op rij gewonnen en dus konden de mannen van trainer Jochem Twisker de mouwen opstropen. Zelf had ik een saaie wedstrijd verwacht maar niets was minder waar. Beide ploegen probeerde vanuit een gesloten verdediging de aanval te zoeken en in het begin van de wedstrijd leverde dat wat snelle aanvallen op zonder dat hier grote kansen uit voort kwamen. De eerste echte grote kans was voor de Woerdenaren, het was Joshua Patrick in de 23 minuut die alleen op de Asser doelman mocht afgaan maar hij treuzelde te lang waardoor het schot nog geblokt kon worden. Sportlust was de betere ploeg in de eerste helft, het had meer de bal en kon wat meer in de aanval komen. ACV zette daar wel een aantal snelle aanvallen tegenover waarbij opviel dat zij met veel beweging voorin de gaten in de Sportlust verdediging probeerde te vinden. Sportlust nog het gevaarlijkst en kreeg een prachtige kans om de score te openen. In de 37e minuut was het Wessel Meiring die zich net buiten de zestien vrij speelde en kon aanleggen voor een schot, het was jammer dat de bal op de lat belandde boven een verbouwereerde doelman Spijodic. Tot aan de rust kregen beide ploegen nog wel wat kansjes maar gescoord werd er niet en dus gingen de acteurs met een 0-0 ruststand aan de thee.

In de tweede helft waren de rollen eigenlijk omgedraaid. ACV was de ploeg die beter en meer aan de bal was en Sportlust moest zich meer en meer beperken tot snelle tegenaanvallen. Spits Zwikstra kreeg in de 50e minuut een mooie kans aangeboden. Het was Floris Mulder die de bal niet goed wist weg te werken maar Zwikstra kreeg zijn voet niet goed achter de bal en dus kon doelman Antonioli eenvoudig redding brengen. ACV kreeg een licht overwicht en bestookte de Sportlust verdediging met de ene na de andere aanval maar de Woerdense verdediging gaf geen krimp. Toch leek ACV op voorsprong te komen toen invaller Gijs Jasper vanaf de rand zestien een schot loste op het Sportlust doel. Het was te danken aan doelman Antonioli dat de 0-0 op het scorebord bleef staan want met een fantastische redding wist hij de bal met één hand nog langs de paal te duwen. De score werd hierna geopend aan de andere zijde. De bal kwam halfhoog in de zestien van ACV, de bal stuiterde net op voor invaller Screever en hij bedacht zich geen moment en wist de bal met een fantastische omhaal achter doelman Spijodic in het net te schieten. Alles met een rood-wit hart ontplofte, het gejuich was in de wijde omtrek te horen en iedereen dacht op dat moment dat deze goal weleens beslissend kon gaan zijn. Nog met het hoofd in de wolken moest Sportlust direct na de aftrap achteruit, de laatste linie lette heel even niet op en plots was daar middenvelder Strijker die zomaar uit mocht halen vlak voor Antonioli en met een strak schot wist hij de stand 1 minuut later alweer in evenwicht te brengen. ACV rook spreekwoordelijk “bloed” en zette nog even aan voor een slotoffensief maar zag ook in dat het aan de andere kant niet teveel ruimte moest prijsgeven om dan alsnog de deksel op de neus te krijgen. De laatste 10 minuten van de wedstrijd waren enorm spannend, beide ploegen probeerden nog wel voor de overwinning te gaan maar wisten niet meer tot scoren te komen. De wedstrijd eindigde dus in een 1-1 gelijkspel en de slotconclusie kon dus ook al snel getrokken worden: beide ploegen hielden elkaar in alles in evenwicht en dus was de 1-1 meer dan terecht.

Volgende week gaat Sportlust ’46 op bezoek bij het Friese Harkemase Boys. Met nog 3 wedstrijden tot aan de winterstop wil trainer Twisker graag wat punten aan het totaal voegen zodat de Woerdenaren ook na de winterstop nog mee kunnen doen in de strijd om de bovenste plaatsen. De wedstrijd op sportpark “De Bosk” start a.s. zaterdag om 14.30 uur.