Sparta Nijkerk – Sportlust ’46

Sportlust’46 verliest in slotminuten van Sparta Nijkerk.

Het is Sportlust ’46 niet gelukt om punten te pakken tegen Sparta Nijkerk. De Woerdense 3e divisionist leek lang uitzicht te hebben op een punt maar kampioenskandidaat Sparta Nijkerk wist aan het eind van de wedstrijd de muur uit Woerden toch te slechten en kon uiteindelijk opgelucht ademhalen na een zwaar bevochten overwinning.

Sportlust ’46 wist vooraf dat de wedstrijd tegen Sparta een moeilijke opgave zou worden, de ploeg uit Nijkerk stond vorig seizoen stijf bovenaan en had de 2e divisie al in zicht. Door de uitbraak van Covid 19 moesten de bewoners van de Ebbenhorst echter pas op de plaats maken en de strijd om het kampioenschap in de 3e divisie weer van voor af aan beginnen. Sportlust ’46 beet in de eerste helft goed van zich af, hoewel de thuisploeg iets meer bal bezit had konden de mannen van Patrick Loenen bij tijd en wijlen goed meekomen. Een aantal maal kwamen de bezoekers zelfs tot goed gecontroleerde aanvallen en wisten daarmee Sparta op een makkelijke manier van zich af te houden. Natuurlijk was Sparta de bepalende ploeg in het veld maar het wist tot aan minuut 45 geen enkele goede scoringskans te creëren. In de laatste minuut voor de thee was het Sparta dat dacht toch de score te openen. Een kopbal vanuit de tweede lijn leek bij de tweede paal binnen te vallen maar het was doelman Antonioli die met een katachtige redding de bal buiten de palen wist te houden. De rust werd dus bereikt met een 0-0 stand en Sportlust kon zich in het eerste bedrijf goed meten met Sparta Nijkerk.

In het tweede bedrijf liet Sportlust zich vanaf minuut 1 wat verder terug zakken, de linies moesten kort op elkaar blijven spelen om zodoende Sparta Nijkerk niet teveel ruimte te geven om er doorheen te voetballen. Ook de ruimte achter de verdediging moest klein gehouden worden om zo te voorkomen dat er met snelle mensen kansen gecreëerd konden gaan worden. Zelf loerde Sportlust op een counter mogelijkheid maar dat gebeurde maar sporadisch en kreeg het al zo’n kans dan wisten de voorwaartsen uit Woerden hier niet veel mee te doen. Naarmate de tijd vorderde begon Sparta Nijkerk meer tegen zichzelf en de tijd te voetballen, Sportlust werd dan wel in de verdedigende stelling geduwd maar tot echt grote kansen kwam het weer niet. In de 72e minuut moest Sportlust een bittere teleurstelling incasseren, Martijn Jansen kreeg zijn tweede gele kaart te zien en moest dus met een rode kaart op zak de kleedkamer opzoeken en moest Sportlust met 10 man het ene punt wat ze op dat moment hadden verdedigen. Dat lukte in eerste instantie goed, Sparta kreeg geen ruimte, geen mogelijkheden tot scoren en het leek erop dat het harde werken beloond zou gaan worden. Totdat de 82e minuut aanbrak, Sparta was massaal in de aanval en het strafschopgebied van de Woerdenaren was overvol. Van buiten de 16 werd er een schot gelost op de goal van Sportlust, de bal kwam in een kluwe van spelers terecht en omdat het speeltuig op de rug van Maurice de Ruiter van richting veranderde zag de doelman Antonioli de bal rechts van hem het doel in hobbelen. Een toevalstreffer van Sparta Nijkerk, maar de voorsprong was er wel ! Sportlust probeerde in de resterende tijd nog een gelijkmaker te forceren maar dat lukte niet en kreeg in blessuretijd zelfs nog een strafschop tegen na een overtreding van Thomas Heideman binnen de eigen beruchte lijnen. Wederom was het Maurice de Ruiter die wist te scoren en daarmee de 3 punten definitief in Nijkerk te houden.

Sportlust heeft zich kranig geweerd tegen één van de kampioenskandidaten maar werd daarvoor niet beloond met een puntje. Volgende week speelt Sportlust zijn eerste thuiswedstrijd van dit seizoen, tegenstander zal dan v.v. DOVO uit Veenendaal zijn. Deze ploeg won in de 3e competitieronde tegen de amateurs van Ajax met 11-0, een monsterscore en dus kunnen Patrick Loenen en zijn mannen weer de borst nat gaan maken.

Foto’s Sportlust ’46 : Arie Verhagen en Rob Werkhoven