Harkemase Boys – Sportlust ’46 ( 1-2)

Sportlust strijdend als team naar 2-1 overwinning ( Harkemase Boys – Sportlust 1-2 )

Sportlust heeft in de uitwedstrijd tegen Harkemase Boys laten zien dat het strijdend als team kan gaan voor de overwinning. In de aanloop naar deze verre uitwedstrijd in het hoge noorden werd trainer Jochem Twisker geconfronteerd met een groot aantal geblesseerde en zieke spelers. De Woerdense ploeg reisde af met 13 man uit de A-selectie en twee spelers uit de O-19. Harkemase Boys uit is op voorhand al een moeilijke wedstrijd ( veel fysieke tegenstand en spelen op natuurgras ligt de ploeg uit Woerden meestal niet zo goed ) maar het resultaat mocht er wezen en er werd als ploeg gestreden voor iedere meter. Trainer Twisker was na afloop was dan ook zichtbaar tevreden en roemde de inzet van alle beschikbare spelers.

Vanaf het begin werd het al snel duidelijk dat Harkemase Boys met veel inzet Sportlust tegemoet trad. Het spel werd voornamelijk door de thuisploeg gedomineerd maar Sportlust kon rekenen op een solide laatste linie. Domper was echter wel dat Yuval Checkley al in de 8e minuut gewisseld moest worden vanwege een hoofdwond, hij werd vervangen door Aaron Sieders die verder een prima wedstrijd speelde. Sportlust beperkte zich tot snelle tegenaanvallen en werd daar ook een aantal keren gevaarlijk mee maar het vizier van de voorwaartsen stond niet op scherp en ook Harkemase Boys kan rekenen op een goede laatste lijn. Aan de kant van de thuisploeg waren Margaritha, Beimers en Prinsen de gevaarlijkste spelers maar echt gevaarlijk konden zij niet worden omdat Harkemase Boys een redelijk voorspelbaar aanvalsspel die door Sportlust makkelijk te ontregelen was. Naarmate de tijd in de 1e helft verstreek kreeg Sportlust meer vat op het spel en kon het de gastheren wat vaker langduriger onder druk zetten. Een aantal corners van Joost Screever leidde niet tot het gewenste resultaat maar toen hij in de 43e minuut een vrije trap mocht nemen op 20 meter van de goal werd de score toch opengebroken. Screever legde de bal perfect op het hoofd van de inkomende Floris Mulder die de bal verlengde tot bij de 2e paal en de score op 0-1 bracht. Even leek Harkemase Boys nog voor rust op gelijke hoogte te komen maar de kopbal van dichtbij werd door Romero Antonioli goed gepareerd en dus konden de Woerdenaren met een voorsprong de thee opzoeken.

Harkemase Boys zocht vanaf het eerste fluitsignaal in de tweede helft meteen het doel van Sportlust op. Het zette meteen de toon en iedereen hield al rekening met een ware belegering van Sportlust. Niets was minder waar want in de 48e minuut kwam de bal hoog in de zestienmeter van Harkemase Boys en die werd daar niet goed verwerkt door de gastheren. De bal viel plotseling vrij voor de voeten van Wessel Meiring, hij bedacht zich geen moment en ramde de bal hard en laag voor de tweede maal in het netje achter doelman v.d. Haar. Een geweldige opsteker voor Sportlust en het haalde meteen de angel uit de aanvalsdrift van Harkemase Boys. De thuisploeg bleef het wel probeerde maar speelde veelal de lange bal van achteruit die dan weer eenvoudig te verdedigen was door de Woerdenaren. Een aantal keren kwam Sportlust nog met een venijnige counter aan aanvallen toe en daarmee had Sportlust al eerder de wedstrijd in het slot moeten gooien. Volgens trainer Twisker was dit het enige smetje op het duel, “de kansen die je dan krijgt moet je afmaken en dan kan je ook de pot rustig gaan uitspelen”. Bij de stand van 0-2 bleef het toch spannend want er hoeft maar 1 bal goed te vallen en de wedstrijd ligt weer geheel open. Dat gebeurde uiteindelijk dan ook in de 93e minuut, het was een klutssituatie binnen de zestien van Sportlust toen de bal onhoudbaar voor Antonioli in het lege doel plofte. Omdat scheidsrechter de Winter hierna nog 6 minuten liet doorspelen ( zeker de scheidsrechters op het WK gezien ? ) was het nog even billenknijpen maar echt grote kansen kreeg Harkemase Boys niet meer en konden de Woerdenaren al feestend weer de bus in.

In de slotminuten kregen de twee spelers van O-19 ( Yorik Blonk en Lucas de Jong ) van Twisker nog de mogelijkheid om hun debuut te maken en dat deden ze met verve. Na de wedstrijd, in de kleedkamer van Sportlust, moesten ze vanwege hun debuut nog wel even een liedje zingen maar dat deden ze ook met volle overgave !

Volgende week speelt Sportlust de thuiswedstrijd tegen Volendam. Afhankelijk van het resultaat van het Nederlands Elftal zal de wedstrijd op Sportpark Cromwijck gespeeld worden óf om 13.00 uur en anders “gewoon” om 15.00 uur.